Kreative CV-skabeloner

Lav et kreativt CV nu. Skil dig ud fra arbejdsgiverne med vores kreative CV-skabeloner. Download (gratis) og bliv ansat hurtigere. Ansøg med selvtillid.

Hvad er et kreativt CV?

Et kreativt CV er et friskt, nyskabende og unikt layoutet CV, der hjælper dig med at skille dig ud blandt potentielle arbejdsgivere. Ved hjælp af et originalt design kan du skille dig ud fra andre kandidater. Der er forskellige måder at lave et kreativt CV på. For eksempel kunne du skrive en professionel profil, vælge et moderne eller farverigt design eller selv udforme et kreativt CV. Nogle jobsøgende skaber endda et komplet 'CV-websted' med al deres relevante information, erfaringer og færdigheder.

Kendetegn ved et kreativt CV

En kreativ CV-skabelon giver dig mulighed for at præsentere dig selv på en visuel og kreativ måde for arbejdsgiverne. Du har frihed til at bruge bestemte grafiske elementer og layouts. Du kan endda vælge at gå væk fra A4-størrelse og præsentere dit CV som en infografik eller i et andet format. Et kreativt CV er kendetegnet ved bl.a:

 • Mere ekspressive farver
 • Frisk og innovativ
 • Plads til et foto
 • Stor opmærksomhed på overskrifter
 • Kompetencer præsenteres kreativt
 • Unikke skrifttyper
 • Ikoner/ piktogrammer/ diagrammer
 • Unikt layout

Fordele ved et kreativt CV

Der er flere fordele ved at lave et kreativt CV, herunder:

 • Stort differentieringspotentiale**: Et kreativt CV hjælper dig med at skille dig ud blandt mængden af kandidater.
 • Vis din personlighed**: Med et kreativt CV viser du mere af din personlighed. Det er noget, der kan være sværere med et standard-CV.
 • Fremhæv dine kreative evner**: Især til en kreativ stilling er dette en god måde at vise rekrutteringsansvarlige eller potentielle arbejdsgivere, at du er kreativ.
 • Du vil blive husket bedre**: Blandt mange (standard)CV'er vil du sandsynligvis blive husket bedre. Et godt og kreativt designet CV vil blive læst bedre, da det gør den rekrutteringsansvarlige nysgerrig.

Ulemper ved et kreativt CV

Der er også en række ulemper ved at skabe et kreativt CV, herunder:

 • Ikke for traditionelle arbejdsgivere: Et kreativt CV fungerer ofte bedst i kreative sektorer, som grafisk design, reklame, kunst, mode og design. I traditionelle sektorer, som finans- eller juridiske sektorer, vil arbejdsgivere sandsynligvis forvente et mere klassisk eller professionelt CV.
 • Dårligere læsbarhed: Nogle gange ser vi eksempler på kreative CV'er, der er lidt for kreative. CV'et er uoverskueligt og dårligt struktureret (selvom det måske ser fantastisk ud). Konsekvensen er, at CV'et bliver næsten ulæseligt, og at vigtige oplysninger er svære at finde. Dette kan i stedet efterlade et negativt indtryk.
 • Kræver meget tid: Du bruger selvfølgelig længere tid på at lave et kreativt CV. Et godt alternativ kan være at bruge en kreativ CV-skabelon. Kreative CV-skabeloner er allerede originalt designet, så du kun skal udfylde oplysningerne.
 • Subjektivt: Hvad den ene betragter som et attraktivt og kreativt CV, kan en anden opfatte som mindre professionelt eller endda upassende. Dette subjektive aspekt af kreative CV'er betyder, at du løber risikoen for, at dit unikke design ikke falder i alles smag. Det er en risiko, du for eksempel i meget mindre grad løber med et moderne CV.

Hvornår bruger man en kreativ CV-skabelon?

Man bruger en kreativ CV-skabelon, når man søger job i trendy, unge virksomheder, i kreative brancher, eller når man forventer mange ansøgere til den samme stilling. Hvis du er en kreativ person, giver et kreativt CV dig mulighed for at vise lidt mere om dig selv og dit potentiale.

Som tidligere nævnt skal CV'et passe til den virksomhed eller branche, du søger job hos. Hvis du søger en stilling som revisor eller advokat, vil arbejdsgiveren sandsynligvis forvente et helt andet CV.

Tips til udarbejdelse af et kreativt CV

Design

Med et kreativt CV kan du virkelig udfolde dig selv. Du kan for eksempel bruge ikoner og piktogrammer, inddrage diagrammer eller sætte en QR-kode på dit CV. Også udviklingen af et infografisk CV bliver mere og mere populært. Dine færdigheder kan formgives på en kreativ måde. Mulighederne er uendelige. Du kan lave dit CV nøjagtigt, som du ønsker det.

Farve

At bruge passende farver er utroligt vigtigt i mange kreative erhverv, især inden for grafisk design. Men det kan hurtigt gå galt, hvis du tilføjer farver til dit CV. Meget lyse, neonagtige farver er ofte svære at læse, så brug dem sparsomt. Men du kan få dit CV til at skille sig ud med lidt farve. Mange CV-skabeloner bruger nemlig standardfarver såsom grøn eller blå. Du kan skille dig ud ved for eksempel at bruge orange eller lilla.

Skrifttype

I næsten alle CV'er bruges en standard skrifttype som Arial eller Calibri. Der er naturligvis intet galt i det, men måske vil du gerne gøre det lidt anderledes. Det vigtigste er, at den skrifttype du vælger forbliver letlæselig (altså ingen krøllede eller håndskrevne skrifttyper). Det vil distrahere fra indholdet. Eksempler kunne være Lato, Raleway eller Merriweather.

Layout

Undersøgelser viser, at kreative CV'er skaber flere jobmuligheder. Layoutet er en del, hvor du virkelig kan være kreativ. Langt de fleste CV'er, du finder online, består af en eller to kolonner med alle relevante oplysninger opdelt i forskellige afsnit. Selv et kreativt CV kan bestå af en eller to kolonner, men det behøver det ikke. Hvordan du organiserer dit CV og former afsnittene, er helt op til dig. Tricket er at afvige en smule fra standarden. Det layout, du designer, skal stadig være klart, velstruktureret og let at forstå.

Det er vigtigt, at de vigtigste oplysninger står øverst i CV'et. Rekrutteringsansvarlige bruger i gennemsnit 10 - 20 sekunder på at gennemgå et CV. Du har altså ikke meget tid til at gøre indtryk. Dette gør din profiltekst og din erhvervserfaring til de vigtigste dele.

Fejl ved mange kreative CV'er

Et kreativt CV kan give dig en fordel i forhold til andre kandidater. Men mange jobsøgende begår den fejl at gøre det til en rodet samling af farver, elementer og informationer, hvor essensen af CV'et går tabt.

Du er nødt til at finde en balance mellem din kreativitet og klarhed. Et veldesignet kreativt CV skal ikke kun være visuelt tiltalende, men også præsentere relevante oplysninger på en struktureret og letforståelig måde. Vigtige afsnit som din profil, erhvervserfaring og kompetencer skal være lette at identificere og forstå.

Overdreven brug af grafiske elementer eller et alt for komplekst design kan distrahere fra indholdet og gøre det svært for arbejdsgiverne hurtigt at finde de vigtigste oplysninger.

Gør det ikke for kompliceret

For når alt kommer til alt, handler et kreativt CV stadig om din uddannelse og erhvervserfaring. Hvad du har lavet, hvad du er god til, og hvad du har opnået i din karriere indtil nu. Tænk på et kreativt CV som en måde at vise hvad du har at byde på. Noget, der får dig til at skille dig ud fra den til tider enorme bunke af ansøgninger, hverken mere eller mindre. Sørg for, at de egenskaber eller styrker, du fremviser i dit kreative CV, er i overensstemmelse med den stilling, du søger.

Ofte stillede spørgsmål om kreative CV-skabeloner

Hvordan laver man et kreativt CV?

Du laver et kreativt CV ved klogt at bruge farver, grafiske elementer, diagrammer, baggrunde og ikoner. Derefter skal du præsentere det på en sådan måde, at det er visuelt tiltalende, men også let at læse og forstå. Når du først har tænkt dig om og udformet et design, kan du udfylde det med de vigtigste dele, såsom:

 1. Personlige oplysninger
 2. Profiltekst
 3. Erhvervserfaring
 4. Uddannelser
 5. Kompetencer

Derefter kan du tilføje andre afsnit. Husk dog, at disse skal være relevante for den stilling, du søger. Tænk på praktikophold, frivilligt arbejde eller hobbyer og interesser.

Kan man lave et kreativt CV med Microsoft Word?

Microsoft Word har mange begrænsninger, når det handler om at designe og skabe kreative CV'er. Det er ikke for ingenting, at det kaldes et "tekstbehandlingsprogram" og ikke et designværktøj. Især når det gælder layout, kan man nogle gange bruge timevis på at få informationerne til at se ud på en bestemt måde. Derfor anbefaler vi, at man bruger en CV-maker eller andre designværktøjer som Adobe Photoshop/Illustrator.

Skal man tilføje et billede til CV'et?

I kreative CV'er er det blevet standard at tilføje et billede til dit CV, hvis du søger inden for Europa. Det er ikke obligatorisk at have et billede med, men det vil arbejde til din fordel.

Hvad er de bedste farver til CV'et?

De bedste farver er standardfarverne, f.eks. sort tekst på hvid baggrund kombineret med en tredje farve, f.eks. grøn, blå, orange, lilla eller rød. Du kan så bruge denne farve til overskrifter, ikoner, headeren eller sidebjælken. Sørg for, at teksten altid er let at læse.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.