Professionelle CV-eksempler og skrivevejledninger

Gå på opdagelse i vores omfattende samling af CV-eksempler. De er velegnede til forskellige brancher og job. Klik dig videre til et af de mange CV-eksempler for at finde en komplet guide til det specifikke job. Gør et godt indtryk, og øg dine chancer for at få dit drømmejob!

Opret dit CV
CV-skabeloner

Brug gode eksempler på CV'er

Du bør tænke på dit CV som dit visitkort. Det skal give et solidt sammendrag af din karriere. Med din erhvervserfaring, uddannelse og færdigheder skal du overbevise rekrutteringsfolk om, at du er den ideelle kandidat. Et godt eksempel på et CV kan hjælpe dig, da det kan give dig et solidt referencepunkt til at opbygge dit eget CV.

Desuden er udfyldelsen af dit CV et afgørende skridt i jagten på dit drømmejob. Når alt kommer til alt, er dit CV den første gang, du kommer i kontakt med en bestemt virksomhed. Af samme grund er det vigtigt, at du er opmærksom på både indholdet og designet af dit CV. Et godt CV med et visuelt tiltalende design vil hjælpe dig med at komme igennem udvælgelsesprocessen. Lad dig inspirere af et af de ovenstående CV-eksempler.

Når du skriver et CV, er det vigtigt at forstå den stilling, du søger, rigtig godt. Du skal kende de færdigheder og kvalifikationer, der kræves til den ønskede stilling, så du kan tilpasse dit CV derefter. Vores CV-eksempler kan hjælpe dig med at gøre netop det. Vi giver dig vigtige tips og eksempler til den specifikke stilling og branche.

Hvordan bruger man et eksempel på et CV?

Søg øverst på denne side efter din specifikke stilling. Hvis vi ikke har et eksempel på CV her, så vælg et, der ligner din stilling mest. Derefter kommer du til en side med en komplet guide til at skrive et CV for den specifikke stilling. Her er tips og tricks, som vi har udvalgt specielt til den pågældende stilling. Ved at inkorporere disse i dit eget CV, øger du chancerne for at blive indkaldt til jobsamtale.

Desuden kan du direkte på den pågældende side bruge en af vores CV-skabeloner. Disse er designet af eksperter og overholder dermed alle de uskrevne regler.

3 gode CV-eksempler fremhævet

#1 Eksempel på CV for en administrativ medarbejder

Dette er eksempler på hvad der er godt at have med, hvis du er en administrativ medarbejder:

 • I profilteksten er det godt at nævne både egenskaber og erfaringer, der overbeviser rekruttereren om ansøgerens kvalifikationer.
 • Arbejdserfaringen er relevant for den søgte stilling. Det er godt, hvis dette matcher med en arbejdsgivers krav.
 • Det er godt at CV'et viser, at ansøgeren også har gode IT-kompetencer, hvilket er vigtigt i den søgte stilling.

#2 Studerende CV-eksempel

Dette er eksempler på hvad der er godt at have med, hvis du er studerende:

 • Når du er en studerende uden meget relevant erhvervserfaring, kan du ofte med fordel placere din uddannelse over din erhvervserfaring. Dette er nemlig den største og vigtigste præstation for ansøgeren på det tidspunkt.
 • Det er et plus hvis uddannelsesafsnittet er godt udarbejdet og at vigtige projekter nævnes samt opnåede resultater. Disse bør fremhæves. Hvis du har meget erhvervserfaring, er det nok blot at nævne navnet på uddannelsen, uddannelsesinstitutionen og datoerne.

#3 Lærer CV-eksempel

Dette er eksempler på hvad der er godt at have med, hvis du er lærer:

 • Erhvervserfaringen viser ud over vigtige opgaver også resultater og præstationer (udtrykt i tal/procenter). Dette gør dine handlinger målbare og håndgribelige. Dette gør indtryk på arbejdsgivere, fordi det viser hvor godt ansøgeren var til sit arbejde i stedet for at beskrive, hvad han eller hun havde af ansvar.

At lave et CV ud fra et eksempel

Dit CV skal altid indeholde visse elementer for at overholde de uskrevne regler. Et godt CV med de rigtige elementer vil hjælpe dig med at profilere dig selv som en højkvalitets, seriøs og komplet kandidat.

Eksempel på et CV:

 1. Kontaktoplysninger: Oplys her de vigtigste oplysninger, som dit navn, telefonnummer, e-mailadresse og adresse. En LinkedIn-profil og et billede anbefales også altid. Nævn også anden relevant information, som en portefølje eller kørekort.
 2. Profil: Øverst på CV'et skriver du en profil på maksimalt 5 linjer. Her giver du en kort beskrivelse af dig selv, dine styrker og din merværdi. Nævn også bestemt nogle gode personlige egenskaber og færdigheder, som er vigtige i den søgte stilling.
 3. Erhvervserfaring: Det vigtigste element i dit CV. Fokuser fuldstændig på relevante erfaringer for den pågældende stilling. Skriv om dine succeser i dine tidligere stillinger. Nævn i beskrivelsen 3 til 6 punkter, hvor du fremhæver vigtige opgaver og præstationer. Sørg for at din erhvervserfaring passer godt til den specifikke stillingsannonce.
 4. Uddannelser: For de fleste ansøgere er det nok at nævne navnet på uddannelsen og en start- og slutdato. Hvis du dog har lidt eller ingen erhvervserfaring, kan du arbejde dette afsnit yderligere ud. Nævn for eksempel de fag du har taget, vigtige projekter og eventuelt dine præstationer.
 5. Færdigheder: Ud fra dine kompetencer kan en rekrutteringsansvarlig hurtigt se, om du har de rette kvaliteter til den pågældende stilling. Nævn derfor kun de kompetencer, der er vigtige for den stilling, du søger. Det kan være nyttigt at medtage både personlige færdigheder og tekniske færdigheder.
 6. Yderligere elementer: Tilføj ekstra elementer, der er relevante for stillingen. Tænk på: sprog, praktikophold, kurser, frivilligt arbejde og hobbyer og interesser. Med disse elementer kan du gøre dit CV lidt mere personligt. Referencer bør du ikke sætte på dit CV under den første jobsøgning.

Eksempler på CV-layouts

Når du skal søge job, kan du vælge mellem 3 CV-layouts. Herunder forklarer vi, hvilken type CV der bedst at vælge for dig.

Kronologisk CV

Dette er det mest brugte. Her arbejder du i kronologisk rækkefølge. Du starter altid ved dit seneste job og arbejder tilbage til dine tidligere stillinger (altså omvendt kronologisk rækkefølge).

Kompetence CV

Dette er det bedste layout for ansøgere uden erhvervserfaring eller dem, der skal foretage en karriereskift. Kompetence-CV'et fokuserer på vigtige færdigheder og kompetencer i stedet for erfaringer.

Kombineret CV

Dette er en kombination af det kronologiske CV og kompetence CV. Du nævner relevante erfaringer, men fremhæver også specifikke færdigheder, der er relevante for stillingen.

Tips til at forbedre dit CV

 1. At lave et CV er svært. Vores eksempel-CV'er kan give dig struktur og inspiration til at lave dit eget CV. Vi nævner altid vigtige kendetegn for den specifikke stilling, som du skal have med i dit CV.
 2. Hvis du laver et CV uden erhvervserfaring, skal du fokusere på din uddannelse. Fokuser på færdigheder, der er vigtige i det job, du søger. Du kan også nævne andre former for erfaring, f.eks. frivilligt arbejde.
 3. For næsten alle ansøgere er én side perfekt, to sider er fint, og tre sider er for meget (medmindre du har 15 eller flere års erhvervserfaring).
 4. Et pænt CV med et godt og overskueligt layout er vigtigt. Det sikrer, at dit CV er let at læse, og at vigtige oplysninger hurtigt kan findes. Sørg derfor for, at dit CV er let at læse ved at tilføje en tom linje mellem hvert afsnit og bruge en letlæselig skrifttype.
 5. Læs dit CV igennem flere gange for at sikre, at der ikke er stavefejl. Lad det så ligge en dag, og læs det igen næste dag. Det hjælper at printe dit CV ud og læse det igennem "fysisk".
 6. Send altid dit CV som en PDF-fil. Det forhindrer, at layoutet på dit CV ændrer sig.

Ofte stillede spørgsmål om CV-eksempler

Hvad er et CV-eksempel?

Et CV-eksempel er et fuldt udfyldt CV for en specifik stilling af en tidligere jobsøgende eller karriererådgiver. Formålet med et CV-eksempel er at give dig en generel idé om, hvordan et godt CV ser ud for den specifikke stilling. Det viser, hvilken information du skal inkludere, og hvordan CV'et skal se ud.

Hvorfor skal man bruge et eksempel på et CV?

Du kan bruge et CV-eksempel, hvis du har svært ved at få ordene ned på papiret, hvis du sjældent har skullet lave et CV, eller hvis du bare vil have et godt eksempel til den specifikke stilling, du søger. Det viser, hvilke oplysninger der skal være med i dit CV til en bestemt stilling.

Hvordan skal et CV se ud?

Et CV skal se godt og overskueligt ud med tilstrækkelige tomme linjer, rummelige margener og en letlæselig skrifttype. Begræns dig til to sider og sørg for, at al information er relevant og opdateret. Vigtige sektioner som din erhvervserfaring, uddannelse og færdigheder skal være klare og logisk organiserede. Glem ikke at tydeligt nævne dine kontaktoplysninger, og sørg for, at dit CV ikke indeholder stavefejl og grammatiske fejl.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.