CV-eksempel digital marketing

Som digital marketingmedarbejder skriver du måske dagligt indhold, der henvender sig til en målgruppe og giver en god kundeoplevelse. Du bruger forskellige teknikker til at dette, men måske kunne du bruge lidt hjælp til at skrive det perfekte CV for en online marketingmedarbejder. Hvis dette er tilfældet, så er du kommet til det rette sted. Læs videre for at høre mere.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Digital marketing

Hvad laver en digital marketingmedarbejder?

I marketingverdenen har man flere stillinger, og en af specialiseringerne er online marketing. Som online marketingmedarbejder er du ofte (med)ansvarlig for onlinestrategi i den virksomhed, du arbejder for. Du kan f.eks. være involveret i digitale kampagner, SEO- eller SEA-optimering, online-handel, konverteringsoptimering eller analyse og rapportering.

Arbejdet som online marketingmedarbejder kan have mange facetter. Udover online marketingmedarbejder er din jobtitel måske bare digital eller internet marketingmedarbejder. Du er ofte en del af (online-)marketingsteamet og bidrager til udviklingen og implementeringen af virksomhedens online-strategi.

Sådan skriver du et CV som online marketingmedarbejder

Hvis du skal arbejde som online marketingmedarbejder, er det vigtigt, at du har en række kvaliteter, der gør dig i stand til at tilfredsstille arbejdsgiveren. Opgaverne for en online marketingmedarbejder kan være meget brede, så læs jobbeskrivelsen grundigt, så du forstår hvilke opgaver og ansvarsområder, der er vigtigst for den pågældende stilling.

Derfor er det et plus, hvis du kan designe, poste og optimere indhold som online marketingmedarbejder. Et vist kendskab til SOME-medier er også et plus. Du skal kunne arbejde projektorienteret, samtidig med, at du er præcis og er god til at planlægge. Dette er nogle eksempler på færdigheder og kvaliteter, som du kan fremhæve i dit CV.

Personlige data

En af de vigtigste ting, du aldrig må glemme, er at tilføje dine personlige oplysninger korrekt. I denne tekst inkluderer du dit for- og efternavn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og fødselsdato. På den måde kan en rekrutteringsmedarbejder altid få fat i dig i forbindelse med en mulig samtale.

Det anbefales at tilføje et godt, professionelt foto til dit CV, men det er ikke en forpligtelse. Hvis du har en konto på LinkedIn, anbefaler vi også, at du vedhæfter et link til din egen side.

Navn: Sofia Pedersen

Funktion: Digital marketingmedarbejder

Adresse: Strøget 10, 1963, Frederiksberg C

Telefon: +45 43 21 65 87

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 10. maj 2000

LinkedIn: /in/sofiapedersen

Profiltekst

Skriv et kort og fængende afsnit i din profil. Til en forandring er den potentielle arbejdsgiver nu din målgruppe, som du skal fokusere på. I højst seks sætninger fortæller du, hvorfor du er egnet til stillingen, og hvem du er som online marketingmedarbejder. Forklar kort eventuelle interesser, mål eller din motivation.

Onlinemarkedsførere skal være gode til at samarbejde med marketingteamet om at finde på fængende strategier. Derudover er planlægnings- og analyseevner bestemt også et plus. Dog må du ikke glemme, at du altid skal være resultatorienteret og kundefokuseret.

Et eksempel:

Jeg er en dedikeret online marketingmedarbejder med mere end fem års erhvervserfaring i at bringe digitale historier til live. Det gør jeg ved at skabe målrettede strategier for hver målgruppe og maksimere kraften i hver onlinekanal vha. kreativitet. Min styrke ligger i at optimere online-tilstedeværelsen og opbygge langsigtede relationer med kunderne. Mit mål er at udvikle mig inden for SEA og SEO for at udvide min horisont og for at kunne tilbyde kunderne en samlet pakke.

Erhvervserfaring

Efter den profil kommer din erhvervserfaring. Det er ofte den vigtigste del af dit CV, da den viser, hvad du tidligere har lavet, og hvad dit arbejdsniveau er.

I denne del forklarer du alle de relevante jobs, du har haft tidligere. Du starter øverst med din seneste arbejdsplads og skriver derefter nedad. Så nederst ender du med den mindst aktuelle - men relevante - erhvervserfaring.

Hvis det er muligt, kan du også fortælle om tidligere succeser, som er relevante for det job, du søger. Det er en fordel, hvis du udtrykker disse succeser i tal og procenter, fordi du på den måde fremstår konkret. En potentiel arbejdsgiver vil se positivt på, at du er i stand til at fremvise, hvad du tidligere har beskæftiget dig med.

Hvis du ikke den store erhvervserfaring, er det en god idé at tænke på andre erfaringer, som kunne være interessante. For eksempel frivilligt arbejde i din danseklub, hvor du hjalp med at skrive Facebook-opslag i ferieperioder. Eller hvis du hjalp med at optimere de sociale medier i en forening under studietiden.

Online marketingmedarbejder, Humbo
maj 2020 - nu

 • Administrerede og optimerede online-reklamekampagner på Google Ads og Facebook Ads.
 • A/B-test af annoncetekster, fordobling af ROAS på 3 måneder.
 • Skabte og implementerede indholdsstrategier for sociale medier, hvilket resulterede i en vækst på 40 % i antallet af følgere og forbedret engagement.
 • Gennemførte dybdegående søgeordsanalyser og optimerede hjemmesiden til SEO, hvilket øgede den organiske trafik med 35 %.
 • Brugte Google Analytics til at analysere hjemmesidens performance og rapporterede resultaterne til kunderne, så de kunne træffe strategiske beslutninger.

junior online marketingmedarbejder, Proforto
maj 2018 - april 2020

 • Administrerede onlinehandlen på deres hjemmeside, herunder styring af produktlister, prissætning og optimering af siden.
 • Design og opsætning af e-mail-marketingskampagner.
 • Analyserede konkurrenter og markedet for at identificere muligheder for produktudvikling og prisstrategier.
 • Koordinerede onlineannoncering og samarbejde med eksterne partnere for at øge kendskabet til brandet.

Uddannelse

Som online marketingmedarbejder, er det ikke nødvendigt at have gennemført en specifik uddannelse, men med de rigtige kurser kan du få et solidt fundament inden for området. Du kan f.eks. tage den toårige 'Akademiuddannelse i Online Marketing'. En anden mulighed er 'Diplom i Online Marketing og E-handel'.

Hvis du har en specifik uddannelse i (online) markedsføring, er det meget vigtigt, at du forklarer det i dit CV. Hvis du endnu ikke har den store erhvervserfaring, kan du gå lidt mere i detaljer i dette afsnit. Ud over at nævne navnet på kurset, kan du fortælle lidt mere om de specialiseringer, du har valgt, bemærkelsesværdige kurser eller vellykkede projekter.

Akademiuddannelse i Online Marketing, Copenhagen Business Academy
september 2012 - august 2014

Kurser og certifikater

Som online marketingmedarbejder, er der selvfølgelig mange relevante kurser, du kan tage. På den måde viser du, at du er villig til at udvide din viden og holde dig ajour med udviklingen på markedet. I eksemplet nedenfor kan du se, hvordan du nævner et kursus, du har taget, i dit CV.

Eksempler kunne være:

 • Google Analytics Academy
 • HubSpot Content Marketing-certificering
 • Facebook Blueprint-certificering
 • Google Ads-certificering
 • Grundlæggende SEO
 • E-mail-marketing

Kurser

 • Big data - 2023
 • E-mail-marketing - 2021

Færdigheder

Arbejdsgiverer forventer altid, at du har visse færdigheder som online marketingmedarbejder. Det er fordelagtigt at afspejle de vigtigste færdigheder på dit CV i et separat afsnit. Det gør du ved at lave en liste over færdigheder og derefter klassificere dem efter niveau.

 • SEO-optimering
 • Håndtering af Google Ads
 • Strategi for sociale medier
 • Markedsføring af indhold
 • E-mail-marketing
 • Webanalyse
 • Optimering af konverteringer
 • Undersøgelse af søgeord
 • Tekstforfattere til reklamer
 • Analyse af data
 • Online branding
 • A/B-testning
 • Affiliate marketing
 • CRM-styring
 • Automatisering af markedsføring

Udfyld dit CV med yderligere afsnit

Dit CV som online marketingmedarbejder indeholder nu alle de vigtige dele, der skal nævnes. Men der er flere måder at booste dit CV på. Det kan du gøre ved at tilføje ekstra afsnit, der adskiller dig fra andre ansøgerer. Sørg for, at du kun tilføjer relevante elementer, da det afhænger af personen. Her er nogle eksempler:

 • Praktikophold: Er du ny på arbejdsmarkedet, eller er du lige blevet færdig med dine studier? Så er det en god idé at tilføje et afsnit om praktikophold til dit CV.
 • Sprog: Skal du arbejde for en international virksomhed og have med kunder at gøre, som taler andre sprog? Så er det bestemt værd at tilføje et afsnit om dine sprogfærdigheder i dit CV.
 • Hobbyer og interesser: Vil du gøre dit CV virkelig personligt, så den, der rekrutterer, lærer dig endnu bedre at kende? Så er det en god idé at tilføje hobbyer og interesser.

Hvordan skiller du dig ud som online marketingmedarbejder?

Hver virksomhed og hver stilling, du søger, er forskellig. Det skyldes, at hver virksomhed har en anden tilgang til jobbet som online marketingmedarbejder. Vi anbefaler derfor, at du gennemgår hver stillingsopslag grundigt, så dit CV matcher kravene til stillingen så godt som muligt. Dit CV er aldrig helt færdigt, så justér det hver gang, hvis det er nødvendigt på grund af de forskellige jobkrav.

Udformningen af dit CV

Det allersidste skridt er at være opmærksom på designet af dit CV. Som du måske har bemærket med dine online-kampagner, tiltrækker et visuelt tiltalende billede opmærksomhed. Så sørg for også at bruge den nødvendige tid på denne del af dit CV. Vil du gøre det nemt for dig selv? Så er det en god idé at bruge en CV-skabelon, som kan findes her.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.