CV-skabeloner

Gratis CV-skabeloner til at finde job hurtigt. Udfyld CV'et, download det med det samme, og ansøg med selvtillid. Klar på 5 minutter. Start gratis nu.

Hvorfor bruge en CV-skabelon?

En god CV-skabelon giver dig struktur til at lave et professionelt og organiseret CV. Den giver dig en meget klar ramme for de afsnit, du skal udfylde. Tænk på dine personlige oplysninger, erhvervserfaring, uddannelse og kompetencer. Fordelen ved en CV-skabelon er, at dit CV bliver meget overskueligt og let at læse. Vigtige oplysninger kan hurtigt findes af potentielle arbejdsgivere.

Desuden kan en CV-skabelon hjælpe dig med at skille dig ud fra andre ansøgere. Med et flot CV kan du fange opmærksomheden hos de rekrutteringsansvarlige. De vil huske dig bedre, hvilket kan have en positiv indflydelse på dine chancer for at komme til samtale.

Hvordan skriver man et CV ved hjælp af en skabelon?

Dit CV skal ses som en opsummering af din professionelle karriere. På en til to sider skal du gøre det klart, hvem du er, hvad dine styrker er, og hvad du tilfører af værdi. Det skal også være klart, hvorfor du er egnet til den stilling, du søger.

Når du udfylder en CV-skabelon, skal du sørge for, at de oplysninger, du inkluderer, er relevante for den pågældende stilling. Fremhæv især dine færdigheder og din erhvervserfaring, som matcher jobbeskrivelsen. Sørg for, at du opfylder potentielle arbejdsgiveres specifikke behov ved at læse og forstå stillingsopslaget godt.

Formuler korte, stærke sætninger. Brug punktopstillinger, og hold dit CV kortfattet for at gøre det så klart som muligt. Hvis du vil vide mere om, hvordan du laver et overbevisende CV, kan du læse vores komplette guide:

Hvordan laver man et cv?
Lær, hvordan du imponerer rekrutteringsfolk med et CV, der skiller sig ud - enkelt og effektivt!
Læs artikel

Fordele ved vores CV-skabeloner

 1. Grundigt testet: Vores CV-skabeloner er alle testet igennem hundredvis af rigtige ansøgninger. Vi har designet CV-skabelonerne baseret på feedback for at maksimere jobmulighederne.
 2. Følger de ’uskrevne regler’: Skabelonerne opfylder alle de "uskrevne" regler, som rekrutteringsfolk og potentielle arbejdsgivere kigger efter. Så du kan være sikker på, at skabelonen lever op til alle forventninger.
 3. Flot design: Indholdet af dit CV er vigtigst, men i dag bliver det mere og mere vigtigt, at det også er visuelt flot. Studier viser, at et godt designet CV bliver associeret med bedre kvalificerede kandidater.
 4. Tidsbesparende: For mange ansøgere kan det være en stor opgave at udtænke og designe et unikt layout i redigeringsprogrammer som Photoshop. En CV-skabelon ser allerede meget skarp og god ud. Du behøver kun at fokusere på at skrive et stærkt indhold.
 5. Struktur: Ved at bruge en skabelon er du sikker på, at du ikke mangler vigtige afsnit. Strukturen er i høj grad allerede udfyldt for dig.
 6. Sammenhængende layout: En CV-skabelon har altid et sammenhængende layout. Afstanden mellem afsnittene er den samme, skriftstørrelser og skrifttyper er de samme hele vejen igennem, og margenerne er også forudindstillede.
 7. Tilpasningsbar og fleksibel: Hvis du ikke er helt tilfreds med designet på en af CV-skabelonerne, kan den ofte tilpasses fuldstændigt. Faktisk har vi indbygget visse designkombinationer, der giver dig mulighed for at forme skabelonen præcis, som du vil have den.
 8. Skift af skabelon: Selvfølgelig kan du efter et stykke tid finde ud af, at du ikke længere er tilfreds med din valgte skabelon. Hvis du har oprettet dit CV i Microsoft Word, er det ikke nemt at ændre skabelonen. Fordelen ved vores CV-skaber er, at du nemt kan skifte mellem alle tilgængelige skabeloner. Dine oplysninger vil automatisk blive overført til det nye format.
 9. Gratis CV-skabeloner: For at hjælpe dig som ansøger bedst muligt, tilbyder vi både premium og gratis CV-skabeloner. De gratis skabeloner kan du straks downloade som en Word-fil og redigere.

Ulemper ved en CV-skabelon

 1. Lille fleksibilitet: Når du bruger en skabelon til dit CV, har du ofte en vis fleksibilitet til at tilpasse det meget med hensyn til design eller til at vise mere personlighed/kreativitet.
 2. Dit CV er muligvis ikke unikt: Der er en chance for, at andre ansøgere vil ansøge med det samme layout. Derved risikerer du at skille dig mindre ud hos arbejdsgiverne.
 3. Skabelonen passer ikke til din funktion: Dit CV-format skal passe til den stilling, du ansøger om. For eksempel bør en revisor vælge en anden skabelon end en grafisk designer.

Hvordan vælger man den rigtige CV-skabelon?

Den skabelon, du vælger til dit CV, skal passe til den stilling, du søger. Det er vores erfaring, at mange ansøgere har svært ved dette. Vi får ofte spørgsmål som "hvilken skabelon er den flotteste?", "hvilken skabelon passer til min stilling?". For at hjælpe dig med dette, skelner vi hos CVskaber faktisk mellem 4 'typer' af CV-skabeloner:

1. Enkle CV-skabeloner

Et enkelt CV er det bedste valg, hvis du søger efter en traditionel eller formel stilling. De er ofte meget overskuelige med masser af linjeafstand og margener. Der bruges få eller ingen grafiske elementer, så fokusset er fuldstændigt på indholdet. Der bruges også ofte ingen meget markante farver.

Du kan bruge en enkel CV-skabelon til stillinger inden for den administrative, finansielle eller juridiske sektor. Også hvis du søger job i det offentlige, gør et enkelt CV det ofte godt.

[2 eksempler]

2. Moderne CV-skabeloner

Et moderne CV-skabelon føles friskt og fornyende. Det bruger levende farver og en letlæselig skrifttype. Det giver dit CV et nutidigt og unikt udtryk, som kan gøre dig bemærket hos din fremtidige arbejdsgiver.

Et moderne CV kan du bruge til utroligt mange forskellige stillinger. Det bliver mest brugt ved virksomheder med et ungt team, virksomheder fokuseret på innovation eller start-ups. Skabelonen kommer mest til sin ret i jobs inden for den kreative, teknologiske eller IT-sektor.

[2 eksempler]

3. Kreative CV-skabeloner

En kreativ CV har den fordel, at du ofte kan vise lidt mere af din personlighed. Du viser også, at du har lagt tid og energi i dit CV og ikke er bange for at udtrykke dig selv. Især ved stillinger, hvor du forventer meget konkurrence, kan det være smart at lave et kreativt CV. Det vil hjælpe dig med at skille dig ud.

En kreativ CV-skabelon er bedst egnet til at søge kreative stillinger. Tænk på grafisk designer, modedesigner, social media manager eller generelle stillinger i marketing/kreative industrier.

[2 eksempler]

4. Professionelle CV-skabeloner

Et professionelt CV fungerer ligesom et moderne CV rigtig godt til mange forskellige stillinger. Faktisk er et professionelt CV altid godt. Forskellen ligger i, at de ser mere forretningsmæssige og stramme ud. Der bruges primært sikre farver (som blå og grøn). Vælg denne skabelon, hvis pålidelighed og professionalisme spiller en vigtig rolle.

Du kan bruge en professionel CV-skabelon til forretningsstillinger inden for ledelse og lederstillinger. Men også i den finansielle - og kreative sektor fungerer denne type skabelon godt.

[2 eksempler]

Hvordan virker det?

Vi forstår som ingen andre, at jobsøgning nogle gange kan være stressende. Vores mission er at hjælpe dig med at få dit drømmejob og ansøge med selvtillid. Det gør vi med vores professionelt designede CV-skabeloner og online CV-maker. Her forklarer vi, hvordan det fungerer:

 1. Vælg din skabelon: Trin 1 er at vælge den rigtige skabelon, der passer godt til dig og din stilling.
 2. Udfyldning: Udfyld alle nødvendige data. Tænk på dine personlige oplysninger, erhvervserfaring, uddannelse og færdigheder. Tilføj også gerne ekstra sektioner, der er relevante for stillingen (tænk på certifikater, praktikophold eller frivilligt arbejde).
 3. Sørg for at dit CV matcher jobopslaget: Læs jobopslaget grundigt. Sørg for at fremhæve visse ting i dit CV, som der lægges stor værdi på i den ønskede stilling. Dette vil sikre, at dit CV passer perfekt til jobkravene.
 4. Korrekturlæsning: Sørg altid for at læse dit CV godt igennem, før du sender det af sted. Brug en stavekontrol.
 5. Downloading & afsending: Download dit CV eller gem det som en pdf-fil og send det sammen med din ansøgning eller motiverende brev.

Ofte stillede spørgsmål om CV-skabeloner

Hvad er en CV-skabelon?

En CV-skabelon er et dokument, hvor du kan udfylde dine personlige oplysninger, erhvervserfaring, uddannelser, færdigheder og andre elementer på en overskuelig og visuelt tiltalende måde. Med CVskaber fra CV skaber kan du vælge mellem forskellige typer og stilarter af skabeloner. Med vores designkombinationer kan du gøre enhver CV tilpasset jobbet, du søger.

Hvad er den bedste CV-skabelon?

Der findes ikke noget, der hedder "den bedste CV-skabelon". Hver rekrutteringsansvarlig og ansøger har sine egne personlige præferencer. Vores råd er at undersøge den virksomhed, du søger job hos, grundigt. Hvis du søger job i en virksomhed med et ungt og dynamisk team, skal du sørge for at have en moderne udstråling. Hvis du søger job i en mere formel, forretningsorienteret virksomhed, skal du gå efter et professionelt eller klassisk look.

Er det godt at bruge en CV-skabelon?

Ja, med en CV-skabelon kan du spare meget tid. Desuden virker du ofte mere professionel end hvis du ansøger med et simpelt sort/hvidt Word-dokument. Du behøver ikke bekymre dig om at du mangler visse afsnit eller vigtig information.

Er CV-skabelonerne optimeret til ATS-systemer?

Ja. Alle vores skabeloner er optimeret til at blive aflæst af ATS-systemer. Selvfølgelig bør du også optimere dit CV til sådanne softwaresystemer ved at inkludere vigtige nøgleord fra jobopslaget i dit CV.

Kan du som studerende også bruge en CV-skabelon?

Ja, alle vores CV-eksempler og skabeloner er også velegnede for studerende, nyuddannede eller folk i deres første job. Se også vores studie-CV for en komplet guide til, hvordan du laver et studie-CV.

Skal man sende et CV som PDF eller DOC-fil?

PDF er klart det mest almindelige filformat til CV'er. Den store fordel ved PDF sammenlignet med Word er, at din PDF vil se ens ud på alle enheder. Uanset om du åbner dit CV på en iPhone, Android, Windows eller Mac, vil layoutet se nøjagtigt ens ud. Med DOC-filer er der risiko for, at visse skrifttyper eller grafiske elementer ikke kan læses. Det ser meget uprofessionelt ud.

Er Google Docs eller Word CV-skabeloner også gode?

Selvom sådanne skabeloner også kan bruges til at ansøge, er der ofte flere ulemper. For eksempel ser de ofte lidt gammeldags ud, de håndterer ikke den ledige plads godt, og der vil naturligvis være et stort antal ansøgere, der bruger den samme skabelon. Af den grund er det svært at skille sig ud i ansøgningsprocessen.

Hvilken information skal du nævne i en CV-skabelon?

Et CV indeholder typisk følgende information:

 • Personlige oplysninger
 • Profiltekst
 • Erhvervserfaring
 • Uddannelser
 • Færdigheder

Derudover er der utallige elementer, du kan tilføje, såsom:

 • Sprog
 • Kurser
 • Hobbyer og interesser
 • Praktikophold
 • Frivilligt arbejde

Hvert afsnit skal indeholde relevant information for stillingen, der søges.

Hvad er den bedste CV-opstilling at bruge?

Når du opretter et CV, kan du vælge mellem 3 opstillinger:

 • Kronologisk CV: I et kronologisk CV opstiller du hvert afsnit i kronologisk rækkefølge. For eksempel starter du øverst med din erhvervserfaring i din seneste stilling og går så tilbage. Dette layout er langt det mest anvendte. Næsten alle rekrutteringsansvarlige forventer et kronologisk CV.
 • Kompetence CV: Et kompetence CV flytter fokus helt over på de færdigheder og kompetencer, der er nødvendige for den stilling, man søger, i stedet for at nævne erhvervserfaring. Du nævner heller ikke datoer i dit CV, hvilket gør det perfekt til folk, der har et (stort) hul i deres CV, eller som er i gang med et karriereskift.
 • Kombineret CV: Som navnet antyder, er dette en kombination af både et kronologisk og et funktionelt CV. Du kan for eksempel fremhæve visse erfaringer, men også nævne specifikt hvilke færdigheder du har tilegnet og på hvilken måde de er relevante for jobbet, du ansøger om.

Hvor lang må et CV være?

Det korte svar er, at CV'et skal være så kort og præcist som muligt, så det indeholder alle de væsentlige oplysninger for den stilling, der søges. I de fleste tilfælde vil det være maksimalt 2 sider.

Et CV på 3 sider eller mere ses også nogle gange. Især blandt ansøgere med 15+ års erhvervserfaring eller akademikere med mange publikationer. Det vigtigste er, at dit CV er relevant for den stilling, du søger.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.