CV-eksempel studerende

Din karriere starter med et perfekt studenter-CV. Dit CV er din chance for at vise, at du er egnet til det job, du søger. Men det er ikke let at lave et studenter-CV. Til mange jobs har konkurrenterne mere erhvervserfaring. Så hvordan bliver du stadig ansat? I denne artikel ser vi på et eksempel på et vellykket studenter-CV, som kan hjælpe dig med at gøre netop det. Vi viser dig, hvordan du laver et overbevisende CV, og giver tips og råd til hvert afsnit.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Studerende

Hvordan skriver man et CV som studerende?

Som studerende har du ofte ikke meget erhvervserfaring endnu. Du er i begyndelsen af din karriere. Ikke desto mindre er der masser af emner, du kan nævne som studerende, som kan overbevise potentielle arbejdsgivere om dine kvalifikationer. Her er de emner, der bør afspejles i dit studenter-CV:

Personlige oplysninger

Allerøverst i dit CV skal du skrive dine personlige oplysninger. Det er vigtigt, at de kan kontakte dig hurtigt og nemt. Det er disse oplysninger, du skal skrive på dit CV:

 • Et professionelt foto
 • Fornavn og efternavn
 • Fødselsdato
 • Adresse
 • Telefonnummer
 • E-mail
 • Din LinkedIn-profil
 • Hjemmeside/online portfolio (hvis du har en)

Navn: Anna Kristensen

Funktion: Studerende

Adresse: Rosenborggade 12, 1130 København

Telefon: +45 50 73 85 91

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 10. juni 2003

LinkedIn: /in/annakristensen

Eksempel på CV-profil for studerende

Denne profil er en af de vigtigste dele af dit CV som studerende. Det skyldes, at den giver dig mulighed for at fortælle lidt mere om dig selv, din personlighed og din indflydelse. Den personlige profil er kort, præcis og består af højst 6 linjer.

En rekrutteringsmedarbejder eller HR-chef modtager ofte over 20 ansøgninger pr. ledig stilling. Så du skal ikke skrive en generisk tekst eller bare opremse nogle få karaktertræk. Det er vigtigt, at din CV-profil springer i øjnene og skiller sig ud.

Skriv kort, hvem du er, og hvad du laver. Prøv også at finde et link til jobopslaget eller kerneværdierne i den virksomhed, du søger hos. Vær heller ikke bange for at vise noget af din personlighed. Hvis du betragter dig selv som kreativ, skal du ikke skrive "Jeg er kreativ ...", men fortælle, hvorfor du er kreativ, hvad det viser, og hvordan det kommer til udtryk i dit daglige liv og arbejde. Fortæl, hvad du muntert står ud af sengen for hver dag. Sørg for, at du skiller dig ud, og at de simpelthen ikke kan ignorere dig.

Jeg er en entusiastisk marketingstuderende med en passion for digitale trends, strategier for sociale medier og SEO. I løbet af mine studier fik jeg praktisk erfaring med SEO og indholdsskrivning/optimering. Det resulterede i en stigning på 30 % i trafikken på hjemmesiden for et universitetsprojekt. Mit mål er at bidrage til et dynamisk online marketingteam og komme med friske ideer, der styrker et brands digitale tilstedeværelse.

Endnu et eksempel på en studenterprofil:

Jeg er en begejstret og drevet erhvervsøkonomistuderende med en stærk interesse for finansielle markeder og bæredygtig udvikling. I løbet af mine studier har jeg deltaget i flere universitetsprojekter, hvor jeg har fået erfaring med at analysere økonomiske data og præsentere forskningsresultater. Jeg er proaktiv, ivrig efter at lære og altid på udkig efter muligheder for at udvikle mine færdigheder både akademisk og personligt. Mit mål er at anvende min teoretiske viden i praksis og få værdifuld erfaring.

Eksempel på studenter-CV: Uddannelse

Vi har sagt det før; som studerende har man ofte ikke megen relevant erhvervserfaring. Det er slet ikke en dårlig ting. Rekrutterere forventer heller ikke at se et tyktpolstret CV. De leder efter beviser på, at du er egnet til stillingen. Den måde, du nævner din uddannelse på i dit CV, spiller en vigtig rolle i den forbindelse. Et vigtigt tip: I strid med de officielle regler skal du placere din uddannelse over din arbejdserfaring (direkte under din profil).

Desuden er det vigtigt, at du som studerende uddyber din uddannelse. Giv et komplet billede af din uddannelse, og hvad du laver. Ud over din uddannelses titel og skole skal du nævne din studieretning, niveau, specialiseringer, ekstra fag, initiativer og projekter. Fortæl om de resultater, du er stolt af. Fremhæv de vigtigste resultater, der er relevante for jobbet.

Synes du, det er svært at beskrive din uddannelse på en kompakt og konkret måde? Tag et kig på dit programs studievejledning.

Bachelor i International Handel og Markedsføring, KEA
september 2021 - Nu

 • Specialisering i digital markedsføring med vægt på SEO, indholdsmarkedsføring og dataanalyse.
 • Valgte fag: Online forbrugeradfærd, markedsføring på sociale medier og e-handel.
 • Implementerede flere SEO-optimeringer i løbet af et projekt, hvilket resulterede i, at produktsiderne i gennemsnit steg 4 pladser i Googles søgeresultater.
 • Afgangsemne: Forskning i konverteringsoptimering ved hjælp af salgstragten.

Eksempel på studenter-CV: Erhvervserfaring

Som studerende har du ikke meget erhvervserfaring endnu. Og det er ikke en dårlig ting. Faktisk giver det mening. Du er stadig ung og i begyndelsen af din karriere. I dette afsnit skal du give et klart overblik over det arbejde, du har haft indtil nu. Start øverst med din seneste arbejdsplads.

Desuden har du måske mere erfaring, end du tror. Overvej også f.eks. frivilligt arbejde, fritidsinteresser eller andre aktiviteter i din fritid, som kan være relevante for jobbet. Du kan også tilføje den slags erfaringer.

Det vigtigste er, at du forsøger at knytte det til det job, du søger. Har du arbejdet med kundeservice, og søger du nu et job, hvor kundefokus er vigtigt? Så fremhæv din evne til at give kunderne en uforglemmelig oplevelse. Har du haft et studiejob som babysitter? Fremhæv dit engagement, din selvstændighed og din ansvarsfølelse. Det vil vise, at du har de rette kvaliteter.

Tjener, La Cubanita
februar 2022 - Nu

 • Ansvarlig for at betjene kunder, tage imod bestillinger og yde fremragende kundeservice. Det udviklede min evne til at kommunikere effektivt og opfylde kundernes behov under pres.
 • Bidrog aktivt til at udtænke og skabe marketingkampagner til særlige begivenheder.
 • Udviklet stærke samarbejdsevner og fleksibilitet ved at arbejde i et dynamisk, hurtigt skiftende miljø.
CV uden erfaring
Hvordan laver man et CV uden erhvervserfaring? Et overbevisende CV med lidt erhvervserfaring i 10 trin.
Læs artikel

Eksempel på CV for studerende: Praktikophold

I vores eksempel på et studenter-CV har vi måske ikke medtaget meget erhvervserfaring, men du kan ofte tilføje flere afsnit, så du stadig kan vise praktisk erfaring, der er relevant for det job, du søger. Praktikophold er et glimrende eksempel på dette. I løbet af et praktikophold får du specifik erfaring inden for dit felt, arbejder på projekter, der hænger sammen med dine studier, og får færdigheder, som du kan bruge senere i din karriere. Så glem ikke at beskrive disse erfaringer i detaljer i dit CV, hvor du fremhæver det ansvar du havde, den indflydelse du havde, og de præstationer og resultater du opnåede.toppen af formularen

Marketingmedarbejder, Brandovate
februar 2022 - februar 2023

 • Marketingteamet hjælper med at udvikle og gennemføre kampagner på de sociale medier, hvilket resulterede i en stigning på 20 % i antallet af følgere på vores vigtigste platforme.
 • Ledede et markedsundersøgelsesprojekt for at analysere kundetilfredshed og brandopfattelse ved hjælp af undersøgelser og fokusgrupper. Det gav værdifuld indsigt, som blev brugt til at optimere markedsføringsstrategien.
 • Hjalp med at organisere flere events og webinarer.

Eksempel på studenter-CV: supplerende aktiviteter

Hjælpeaktiviteter er betalte eller ubetalte aktiviteter, som du udfører ved siden af dit job eller dine studier. Et eksempel kunne være, hvis du er medlem af en studenterforening, hvor du spiller en aktiv rolle, deltager i sportshold eller bidrager til arrangementer eller skoleaviser/blogs.

På et studenter-CV kan sideaktiviteter være en god tilføjelse til at skille dig ud fra andre kandidater. Så sørg for at nævne dem. Ekstracurriculære aktiviteter adskiller dig fra konkurrenterne, fordi det siger noget om dig som person. Tænk over, hvad der motiverer dig, og hvad du er engageret i (også ulønnet).

Færdigheder

For dig som studerende er det vigtigt at beskrive forskellige kompetencer. Nævn de vigtigste kompetencer, du har, og som matcher den ledige stilling. I stillingsopslaget står der ofte meget specifikt, hvad en arbejdsgiver leder efter, og hvilke kompetencer der er vigtige i den forbindelse. Så gør smart brug af dette.

Sprog

At tale fremmedsprog kan også være værdifuldt for arbejdsgivere. Det vil gøre dit CV endnu mere komplet. Nævn alle de sprog, du kan føre en dagligdags samtale på. Angiv dine sprogfærdigheder i niveau. Det kan du f.eks. gøre med CEFR.

Fritidsinteresser

Gør dit CV personligt ved at tilføje dine fritidsinteresser. Det gør du allerede ved at fortælle om dig selv i din profil og tilføje et foto. Det giver et komplet billede af både dine faglige kvaliteter, og hvem du er som person. På den måde kan en potentiel arbejdsgiver også vurdere, om du passer godt ind i teamet og virksomheden.

Match dit CV med den ledige stilling

Vi har allerede nævnt det et par gange, men brug jobopslaget som udgangspunkt, når du laver dit studenter-CV. Arbejdsgiverens ønsker og behov står sort på hvidt. Det kan du så svare perfekt på.

Skriv et målrettet CV
Skriv et målrettet CV for at øge dine jobchancer. Se hvordan du tilpasser dit CV til hver enkelt jobansøgning, så det matcher den ledige stilling.
Læs artikel

Hvem er du online?

Sørg for at tage et kritisk kig på dine profiler på de sociale medier, før du ansøger. Hvad udstråler du til en kommende arbejdsgiver? De vil trods alt google dit navn og se på dine onlineprofiler. Virker du som en pålidelig medarbejder, der er seriøs? Eller som en festabe, der helst ikke tager tingene alvorligt?

Sørg for at afskærme de ting, du helst vil holde private. Opret desuden en LinkedIn-profil. Fremtidige medarbejdere, der googler dig og støder på dig her, vil få en bedre idé om dit professionelle liv (og dine fremtidige mål).

Konklusion

Er du god til design? Så lav dit eget design, der passer til den branche, du søger ind i. Er du ikke født med disse praktiske designfærdigheder? Så brug de gratis CV-skabeloner, der er tilgængelige på internettet.

Et CV er for længst holdt op med at være et kedeligt og officielt dokument. I dag er det et dokument, der giver dig mulighed for på en grafisk attraktiv måde at vise, hvad du har at byde på. Det får dig til at skille dig ud fra mængden. Det viser, at du er seriøs, har øje for detaljen og en professionel tilgang.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Ronald Sterk
Som ekspert inden for arbejdsmarkedskommunikation og HR har Ronald Sterk et bredt kendskab til rekruttering og jobsøgning. Hans evner til at skrive jobopslag, kombineret med hans erfaring med at skabe overbevisende CV'er og ansøgninger, gør ham til en værdifuld ressource for alle, der ønsker at skille sig ud på jobmarkedet. Hans forståelse af, hvad virksomheder leder efter i kandidater, og hans evne til at fremhæve ansøgeres unikke kvaliteter gør ham til en fremragende ressource for en succesfuld jobsøgning.