Moderne CV-skabeloner

Lav et moderne CV nu. Skil dig ud fra arbejdsgiverne med vores moderne CV-skabeloner. Download (gratis) og bliv ansat hurtigere. Ansøg med selvtillid.

Karakteristika for moderne CV-skabeloner

En moderne CV-skabelon giver dig mulighed for at præsentere dig selv på en visuelt tiltalende måde. Du har lidt mere frihed til at bruge bestemte grafiske elementer og layouts. Et moderne CV er kendetegnet ved bl.a:

 • Mere markante farver
 • Mere let design
 • Frisk og innovativ
 • Plads til foto
 • Baggrunde
 • Stor fokus på overskrifter
 • Kompetencer præsenteres kreativt
 • Unikke skrifttyper
 • Ikoner/ piktogrammer/ diagrammer

Desuden tilbyder et moderne CV ofte muligheden for at opdele informationen i 2 kolonner. Man har altså ofte en 'sidespalte' og en 'hovedspalte'. Fordelen ved dette er, at du kan få en masse information på én side.

Et moderne CV er bestemt ikke velegnet til alle job. CV-skabelonen, du vælger, skal passe til både stillingen og virksomheden. Hvis du for eksempel søger job som advokat på et forretningsmæssigt kontor, skal du vælge et mere klassisk layout.

Fordele ved et moderne CV

Et moderne CV har flere fordele i forhold til mere klassiske eller professionelle CV'er. Det kan hjælpe dig med at:

 • Skille dig ud fra andre kandidater
 • Vise mere af din personlighed og kreativitet
 • Bruge visuelle elementer i dit CV
 • Præsentere information på en struktureret og klar måde
 • Gøre et godt førstehåndsindtryk

Hvornår bruger man et moderne CV?

Moderne CV-skabeloner bruges ofte inden for sektorer som teknologi, IT, marketing, design, mode, underholdning, medier og startups. Et moderne CV er perfekt til virksomheder, der producerer skarpt indhold til sociale medier og profilerer sig inden for mode.

Brug en moderne CV-skabelon i følgende situationer:

 1. Du søger en stilling i en startup eller en anden ung og trendy virksomhed.
 2. Du vil vise mere af din personlighed gennem farver og design.
 3. Du har brug for at arbejde i et ungt og dynamisk team.
 4. Du søger en relativt kreativ stilling.
 5. Du vil vise, at du er ung, frisk og en progressiv kandidat.
 6. Du ønsker, at dit CV skal skille sig ud fra alle de andre kandidater.

Klassiske vs moderne CV-layouts

Klassiske vs moderne CV-layouts

Lad os sammenligne de to forskellige stilarter. Herunder peger vi på 3 væsentlige forskelle:

1. Stil & design

Den moderne CV-skabelon har et moderigtigt, friskt og farverigt look. Det er opdelt i 2 kolonner, hvilket gør det overskueligt og struktureret.

Det klassiske layout er mere forretningsorienteret, formelt og indeholder slet ingen farver. Det betyder ikke, at det er "dårligt", men et sådant design er mere velegnet til klassiske, akademiske og forretningsorienterede erhverv.

2. Længden

I et moderne CV er det almindeligt at skrive sine resultater kort og præcist uden at gå for meget i detaljer. Det indeholder kun de væsentlige og relevante oplysninger for den pågældende rolle.

Traditionelle CV'er er ofte lidt længere. Dels fordi de udnytter den tilgængelige plads mindre godt, men også fordi det er mere almindeligt at gå i dybden med dine opgaver og ansvarsområder.

3. Sprogbrug

I et moderne CV kan du ofte være mere uformel og personlig end i et traditionelt CV.

Rigtigt
Angiv oplysninger i omvendt kronologisk rækkefølge. Tilføj kun relevante oplysninger, og tilpas dit CV til den specifikke stilling, hver gang du søger et job.
Forkert
Undlad at tilføje unødvendige oplysninger (som din civilstand). Placer altid et professionelt foto på dit CV. Så ingen fotos fra ferier eller fotos, hvor du er fuld eller til fest.

Gør dit CV bemærkelsesværdigt med farve

Et traditionelt CV fokuserer udelukkende på indhold. Ingen iøjnefaldende farver, legende tekster eller kreative elementer. Uddannelse og erfaring er det vigtigste. Et moderne CV åbner op for flere muligheder. Du skiller dig ikke kun ud med dine tidligere jobs, men også den måde, du præsenterer dig selv på. Et moderne CV er naturligvis det perfekte værktøj til dette. Det betyder, at du scorer point, når dit CV visuelt skiller sig ud. Tilføj lidt farve til dit CV. Vælg f.eks. mørkeblå nuancer for at give dit CV et moderne look (i farvepsykologi står blå for: selvtillid).

Gul: nysgerrighed, venlighed, glæde, åbenhed, kreativitet, spontanitet (for mediefag)

Orange: hygge, entusiasme, varme, optimisme (for sociale fag)

Rød: selvtillid, styrke, spænding, temperament (for salgsjob)

Lilla: uafhængighed, selvforsyning, raffinement, visdom (handelsfag)

Grøn: harmoni, balance, natur, selvstændighed, udholdenhed (administrative fag)

Blå: tillid, ro, ærlighed, stabilitet, visdom (for professionelle)

Sort: elegance, magt, formalitet, klassisk (for lederstillinger)

Brug et godt foto

Et af kendetegnene ved et moderne CV i modsætning til klassiske skabeloner er, at der næsten altid kan tilføjes et foto. Et foto hjælper den rekrutteringsansvarlige med at få et godt indtryk af kandidaten.

Et godt foto er svært for mange jobsøgende. For det første er det vigtigt, at man ser direkte ind i kameraet. Et bredt smil er ikke nødvendigt, men sørg for, at du ikke ser sur ud på fotoet. Det er vigtigt, at dit foto er "professionelt". Så ingen fotos fra ferier med solbriller eller en øl i hånden. Hvis du ikke har et godt foto, så tag en pæn skjorte på, sørg for god belysning, og brug timeren på din mobiltelefon til at tage et godt foto.

OI: Foto på dit CV

Hvordan laver man et moderne CV?

Her er en kort guide til, hvordan du skriver et moderne CV. Læs også vores komplette guide med detaljerede forklaringer og eksempler:

Hvordan laver man et cv?
Lær, hvordan du imponerer rekrutteringsfolk med et CV, der skiller sig ud - enkelt og effektivt!
Læs artikel

1. Tilføj dine personlige oplysninger

Naturligvis skal dit CV indeholde grundlæggende information som dit navn, e-mail og telefonnummer. Men et moderne CV indeholder ofte også eksempelvis et link til din LinkedIn-profil (eller andre sociale medier, hvis det er relevant). Du kan også inkludere et link til din personlige hjemmeside/blog/portfolio nederst i dine oplysninger, hvis du har en.

2. Profiltekst

I toppen af et moderne CV starter du altid med en profil. Husk følgende punkter:

 • Skriv i 'jeg-form' for at gøre det personligt.
 • Begræns dig til 3 – 6 linjer. Skriv kort og præcist.
 • Sørg for at din profil passer til den stilling, du søger. Selvfølgelig skal det fungere som en afsnit, hvor du introducerer dig selv, men nævn også noget om dine styrker og værdien du tilfører.
Et godt tip er at skrive dette afsnit sidst. Så har du et klart overblik over al den vigtige information, du ønsker at fremhæve fra dine erfaringer, uddannelser og andre afsnit af dit CV. Herefter kan du opsummere dette kortfattet i din profiltekst.

3. Tilføj relevant erhvervserfaring

I gamle dage var det almindeligt at liste al erhvervserfaring. Det blev hurtigt klart, at det ikke var en effektiv rekrutteringsmetode. Potentielle arbejdsgivere er interesserede i, hvad du kan levere som kandidat. Så sørg for at fokusere særligt på de mest relevante erfaringer og resultater fra dine tidligere arbejdsgivere. Gå jobannoncen igennem igen for at se, hvad virksomheden anser for vigtigt for det pågældende job.

4. Tilføj ekstra afsnit

Ud over de standardafsnit (profil, erhvervserfaring, uddannelser, færdigheder), kan du ofte også tilføje 'ekstra afsnit' i et moderne CV. Disse kan være:

 1. Praktikophold
 2. Kurser
 3. Hobbyer og interesser
 4. Sprog
 5. Frivilligt arbejde
 6. Personlige projekter

Hvis en af disse afsnit er relevante for dig, så tilføj dem.

5. Download og send dit CV som en PDF-fil

Når du har udfyldt al informationen, er det tid til at downloade dit CV. Download og send dit CV som en .pdf og søg jobbet med dit perfekte CV. Lav et godt førstehåndsindtryk hos din potentielle arbejdsgiver.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.