CV-eksempel front-end udvikler: Skrivetips og guide

IT- og softwareudviklingsverdenen ændrer sig med lynets hast. Det virker som om der hver måned er en ny teknologi eller et nyt sprog, du skal mestre. Det kan derfor være en udfordring at lave et CV som webudvikler. Som front-end udvikler er det dit job at skabe et webdesign til en brugervenlig applikation. I denne artikel har vi udarbejdet et godt eksempel på et CV for front-end udviklere, som fremhæver vigtige aspekter. Vi ser på en god struktur og giver tips og råd til hvert afsnit.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Front-end udvikler

Hvordan laver man et CV som front-end udvikler?

Som front-end udvikler er du ansvarlig for applikationens 'frontend' (forside). Du implementerer den synlige del af hjemmesiden eller applikationen. Dermed skal du også sikre, at den fungerer og ser godt ud på forskellige enheder og browsere.

Nogle vigtige aspekter, der bør afspejles i dit CV som front-end udvikler, er:

 • Programmeringssprog: Din erfaring med HTML, CSS og JavaScript. Kendskab til TypeScript kan også være værdsat.
 • Frameworks: Erfaring med front-end frameworks som React, Vue.js, Angular eller Svelte.
 • Responsivt design: Færdigheder i at designe og implementere websider, der fungerer på forskellige enheder og skærmstørrelser.
 • Versionskontrol: Kendskab til versionskontrol, f.eks. Git. Dette er for effektivt at kunne styre din kode og samarbejde med andre udviklere.
 • CSS: Erfaring med CSS-biblioteker som Tailwind, SASS eller LESS og byggeværktøjer som Webpack eller Gulp. Dette afhænger i høj grad af virksomheden og den ledige stilling.
 • Indlæsningstider: Viden om teknikker og bedste praksis for optimering af websiders indlæsningstider og ydeevne.
 • Bløde færdigheder: Ud over de førnævnte tekniske færdigheder skal du også være i stand til at arbejde godt sammen med kolleger. Derfor skal du kunne kommunikere, være løsningsorienteret og være god til at tilpasse dig.

Sørg for at læse jobopslaget grundigt, før du begynder at skrive dit CV. Især som webudvikler kan jobbene være meget forskellige fra den ene virksomhed til den anden. Der er sjældent to virksomheder, der har præcis den samme 'tech stack'. Den ene virksomhed arbejder måske med React kombineret med Tailwind, mens den anden måske arbejder med Typescript, Svelte og SASS.

Så hver stilling har specifikke krav og ansvarsområder og teknologier, som du skal kunne arbejde med. Tilpas dit CV, så det viser, at du er den rette kandidat til den specifikke stilling.

En anden grund til at tilpasse dit CV til de specifikke jobkrav er, at flere og flere virksomheder arbejder med ATS-software. Disse søger i dit CV efter vigtige nøgleord fra jobopslaget. Hvis de ikke fremkommer, vil dit CV få en lav score, og du risikerer ikke at blive overvejet.

Eksempel: personlige oplysninger

Det første, du skriver på dit CV, er dine kontaktoplysninger. Du kan vælge at skrive en kort CV-titel, hvor du med det samme nævner, hvilke webteknikker du har erfaring med. For eksempel:

 • "Ambitiøs Front-end udvikler med stor erfaring i React, NextJS, SASS og Tailwind"

Det skal selvfølgelig passe godt sammen med de programmer, der bruges af den virksomhed, du søger job hos.

Ud over dine kontaktoplysninger kan du også inkludere andre relevante oplysninger. Især som front-end udvikler kan det være en stor fordel at have en portefølje. På din egen hjemmeside, kan du fremvise dit bedste arbejde.

Et link til din Github-konto kan være relevant, hvis du bidrager til Open Source-projekter. Selv din Stackoverflow-konto kan være relevant, hvis du har besvaret mange spørgsmål og derfor har opbygget et godt omdømme. Det viser, at du er i stand til at forstå komplekse problemer, løse dem og derefter formidle det til andre i et forståeligt sprog.

Navn: Peter Larsen

Funktion: Front-end udvikler

Adresse: Vestergade 22, 9320, Hjallerup

Telefon: +45 75 43 21 98

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 17. november 2000

LinkedIn: /in/peterlarsen

Github: github.com/peterlarsen

Stackoverflow:/users/peterlarsen

Hjemmeside: www.peterlarsen.com

Eksempel: profiltekst

I din profiltekst skriver du en kort opsummering af, hvem du er, og hvad du kan. Du præsenterer altså ikke kun dig selv, men skriver også noget om dine kompetencer. Som front-end udvikler er det vigtigt, at du viser, at du har stor teknisk erfaring, og at du er dygtig til at udvikle brugervenlige hjemmesider. Du forstår 'responsivt design' og er fortrolig med de nyeste værktøjer.

Som front-end udvikler med mere end 5 års erfaring ligger min passion i at skabe intuitive React/NextJS-hjemmesider og -applikationer. Når jeg gør det, sørger jeg altid for, at hjemmesiden fungerer på både PC og mobil. Jeg implementerer også de nyeste teknikker som f.eks. lazy-loading af billeder og caching-strategier for at optimere indlæsningstiden for hjemmesider og applikationer. Med et skarpt øje for detaljer, stræber jeg efter at udvikle både funktionelle og brugervenlige applikationer, og jeg har altid slutbrugerens og kundens behov i tankerne.

Eksempel: erhvervserfaring

Din erhvervserfaring skal ses som kildekoden til dit CV. Det er kernen i dit CV, hvor du skal overbevise arbejdsgiveren om, at du er den kandidat, de leder efter. Ud over at beskrive dine opgaver og ansvarsområder er det vigtigt, at du også nævner præstationer og resultater.

Rigtigt
Øgede PageSpeed Insight-scoren fra 20 til 95 på desktop ved at optimere koden og implementere strategier for lazy-loading og caching.
Forkert
Ansvarlig for at optimere hjemmesidens hastighed.

Front-end udvikler, Cooders
april 2021 - Nu

 • Udviklede og implementerede hjemmesider og webapplikationer med HTML, CSS, JavaScript, React, NextJs i kombination med Tailwind og SASS.
 • Arbejdede tæt sammen med UX/UI-designere for yderligere at optimere brugervenligheden af hjemmesider.
 • Øgede PageSpeed Insight-score fra 20 til 95 på desktop ved at optimere koden og implementere strategier for lazy-loading og caching.
 • Ledede et projekt, der skulle 'refaktorere' et stort projekt, så det levede op til moderne webstandarder.

Front-end udvikler, SoftChip
august 2017 - juli 2021

 • Udviklede en stor virksomheds hjemmeside og kundedashboards ved hjælp af React.
 • Bidrog til at løse tekniske problemer og yde teknisk support til kunder.
 • Udførte optimeringer som lazy loading, code splitting og server-side rendering (SSR) med Next.js for at forbedre indlæsningstiderne med 30 %.
Hvis du kun har lidt erhvervserfaring, så fokuser på din praktikerfaring og uddyb lidt om din uddannelse. Du kan også fortælle om dine egne projekter, beskrive problemer du har arbejdet med, og hvordan du har løst dem.

Eksempel: uddannelser

Det kræver ikke altid en formel uddannelse at blive front-end udvikler. I dag er der masser af webudviklere, som har lært sig selv at skrive effektiv kode gennem onlinekurser. Alligevel kan det være en fordel at have en relevant uddannelse.

Så sørg for at nævne din specifikke uddannelse (eller kurser), hvor du har lært dine egenskaber som front-end udvikler.

Cand.scient i Datalogi, Aalborg Universitet
september 2015 - juni 2019

Eksempel: færdigheder

Når du nævner dine kompetencer, kan du inkludere en liste over alle de relevante teknologier du mestre (og som er relevante for jobbet). Derudover er det også klogt at nævne nogle gode personlige egenskaber for at vise, at du også kan fungere godt på arbejdspladsen.

Tekniske færdigheder

 1. HTML, CSS, JavaScript
 2. React, Angular, Vue.js, Svelte
 3. Responsivt webdesign
 4. Kompatibilitet på tværs af browsere
 5. Git
 6. Grundlæggende SEO-principper
 7. Hjemmesidens indlæsningstid
 8. CSS-præprocessorer (SASS, LESS)

Egenskaber

 1. Evne til problemløsning
 2. Kommunikationsfærdigheder
 3. Opmærksomhed på detaljer
 4. Tilpasningsevne
 5. Samarbejde
 6. Tidsstyring
 7. Kritisk tænkning
 8. Fokus på kunderne
 9. Modstandsdygtighed over for stress

Tilføj yderligere oplysninger

Dit CV kan blive endnu bedre et med ekstra afsnit, der adskiller dig fra andre kandidater. Her er nogle forslag:

 • Open source-bidrag: Hvis du har bidraget til open source-projekter, kan du nævne dem for at vise dit engagement og din tekniske ekspertise.
 • Sprog: Hvis du taler flere sprog, især hvis de er relevante for jobbet eller virksomheden, så nævn dem.
 • Personlige projekter: Hvis du har arbejdet på interessante projekter uden for arbejdet, f.eks. en mobilapp eller en hjemmeside, så del dem.
 • Certifikater: Tilføj relevante certifikater, du har opnået.

Design af dit CV

Især som font-end-udvikler ved du bedre end nogen anden, at udseendet og fornemmelsen af en applikation er enormt vigtig. Det fremmer brugervenligheden, så brugerne nemt kan navigere gennem hjemmesiden eller applikationen. Dette princip er lige så relevant for dit CV; et veldesignet CV tiltrækker opmærksomhed og hjælper den rekrutteringsansvarlige med nemt at finde vigtige oplysninger. Hvis du har problemer med layoutet, kan du overveje at bruge en CV-skabelon. Det kan tage en masse arbejde fra dig og sikre et professionelt udseende.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.