CV-eksempel softwareudvikler

Som softwareudvikler skal du kunne omsætte komplekse problemer til brugervenlige og velfungerende løsninger. Det er vigtigt, at du præsenterer dine erfaringer og færdigheder på en overbevisende måde over for potentielle arbejdsgivere. Men hvordan gør du det? I denne artikel ser vi på et godt eksempel på et CV for en softwareudvikler. Uanset om du lige er færdiguddannet eller allerede har flere års erhvervserfaring, deler vi tips og nyttige eksempler, så du kan optimere dit CV.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Softwareudvikler

Hvordan skriver man et CV som softwareudvikler?

Som softwareudvikler er du hovedansvarlig for at udtænke, designe, programmere, teste og implementere software. Det kræver både tekniske færdigheder (f.eks. kendskab til visse programmeringssprog) og analytiske færdigheder (f.eks. evne til at løse problemer).

Hvis du vil imponere med dit CV som softwareudvikler, skal du fremhæve den slags vigtige færdigheder og kompetencer i dit CV. Vis, at du kan håndtere forskellige programmeringssprog, teknikker og frameworks. Fortæl om store projekter, du har bidraget til, og hvilken rolle du har spillet i dem.

Personlige oplysninger

Start i toppen af dit CV med at inkludere dine personlige oplysninger. Som softwareudvikler kan du desuden vælge at dele et link til din Github-konto, hvor en arbejdsgiver kan se, at du bidrager til Open Source-projekter. Du kan også inkludere et link til din Stackoverflow-konto, hvis du har bidraget meget til at besvare spørgsmål og derfor har opbygget et godt omdømme. Det viser din evne til at forstå og løse komplekse problemer. Endelig kan du også inkludere et link til din portefølje eller hjemmeside (hvis du har en).

Navn: Signe Christensen

Funktion: Softwareudvikler

Adresse: Kongensgade 12, 1160, Horslunde

Telefon: +45 21 65 87 43

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 10. oktober 1995

LinkedIn: /in/signechristensen

Github: github.com/signechristensen

Profiltekst

I din CV-profil skal du skrive en kort opsummering af, hvem du er, og hvad du kan tilbyde. Det er vigtigt at give et godt førstehåndsindtryk. For en softwareudvikler er det f.eks. vigtigt, at du skriver noget om din evne til at samarbejde med andre udviklere og ikke bare dine evner til at løse problemer. Prøv at skille dig ud ved at nævne unikke kvaliteter eller erfaringer.

Som softwareudvikler med 5 års erfaring ved jeg, hvordan jeg skal bruge min tekniske ekspertise til at finde på innovative løsninger. Mit fokus er på at levere løsninger af høj kvalitet, herunder konceptualisering, programmering, test og implementering af komplekse softwaresystemer. Jeg ved, hvordan man samarbejder med andre afdelinger, interessenter og brugere for at forstå behovet og levere skræddersyede løsninger, der tilfører reel værdi for slutbrugeren. Jeg følger nøje med i nye teknologier og tendenser og kan hurtigt sætte mig ind i dem.

Erhvervserfaring: kildekoden til dit CV

Ofte har rekrutteringsansvarlige og potentielle arbejdsgivere ikke tid til at læse hele dit CV grundigt. De modtager nogle gange over 20 ansøgninger pr. jobopslag. Så du er nødt til at fange deres opmærksomhed på få sekunder, og din erhvervserfaring spiller en meget vigtig rolle i den forbindelse. Sørg derfor for, at din erhvervserfaring opfylder følgende krav:

 1. Start med dit seneste job. Under det tilføjer du dine tidligere jobs.
 2. Angiv, hvilke programmeringssprog og teknologier du har arbejdet med. På den måde er det med det samme klart, hvad du har erfaring med.
 3. Tilføj 3 til 6 punkter hver gang, som omhandler dine vigtigste opgaver og dine største resultater. Arbejdsgivere vil helst se, hvor god du var til dit job.
 4. Match dine erfaringer godt med arbejdsgiverens ønsker og behov. Se jobopslaget til dette formål.
 5. Hvis du lige er blevet færdiguddannet og endnu ikke har nogen erhvervserfaring, kan du fokusere på din praktikerfaring og fortælle lidt om din uddannelse. Du kan også dele dine egne projekter eller problemstillinger, du har arbejdet med, og hvordan du løste dem, eller hvordan du har bidraget til Open Source-projekter.

Softwareudvikler, DamTech Solutions
januar 2020 - Nu

Programmeringssprog: Java, Javascript, Python, Magento2, C, C++, Nodejs

 • Udviklet og implementeret softwareløsninger i henhold til kundernes krav (primært i Java og Python).
 • Samarbejdede med andre softwareudviklere om at udtænke løsninger på komplekse ideer og integrere dem i nuværende applikationer.
 • Bidrog til design og implementering af brugergrænsefladeelementer, hvilket forbedrede brugeroplevelsen betydeligt.
 • Ansvarlig for at gennemgå og godkende pull-requests fra juniorudviklere til forskellige interne applikationer.

Softwareudvikler, TapCon IT Solutions
juni 2017 - december 2019

Programmeringssprog: Java, Javascript, Python, Django, Php, SQL, Docker, .NET

 • Udviklet applikationer i forskellige Django-applikationer i henhold til kundens krav.
 • Arbejdede tæt sammen med interessenter for at forstå deres behov og levere softwareløsninger, der opfyldte deres forventninger.
 • Administrerede databaseintegrationer og sørgede for deres sikkerhed og integritet.
 • Rettelse af fejl og skrivning af dokumentation.
 • Erfaring med at arbejde i SCRUM-teams for at maksimere effektiviteten og overholde deadlines.

Uddannelse

For at blive softwareudvikler behøver man ikke nødvendigvis en bestemt uddannelse. I dag har mange softwareudviklere lært sig selv at kode. Alligevel kan en uddannelse som 'HBO ict', 'Information Science' eller 'Computer Science' være en stor fordel på dit CV. Nævn derfor den specifikke uddannelse, du har taget.

Hvis du endnu ikke har så meget erhvervserfaring som softwareudvikler, er det en god idé at uddybe indholdet af din uddannelse lidt. Beskriv f.eks. hvilke projekter du har gennemført, hvilke forhindringer du er stødt på, og hvordan du har løst dem.

Datalogi, Københavns Universitet
september 2014 - juli 2019

Kurser og certifikater

Som softwareudvikler er der en masse forskellige kurser, du kan tage for at lære nye programmeringssprog eller finpudse dine færdigheder som udvikler. Især hvis du ikke har nogen formel uddannelse, er det vigtigt at vise, hvordan du har udviklet dine tekniske færdigheder og er blevet dygtig til at kode.

Her er nogle relevante kurser, du kan overveje:

 • Grundlæggende JavaScript
 • React - den komplette guide
 • Softwaretest og automatisering
 • Datastrukturer og algoritmer
 • Full Stack webudvikling

Færdigheder

Som softwareudvikler skal du have viden og erfaring med en masse forskellige programmeringssprog, teknologier og frameworks. Der kommer også en række nye teknologier hvert år, som du så skal have erfaring med. I afsnittet om færdigheder er det vigtigt at nævne de mest relevante færdigheder for det job, du søger. Derudover anbefaler vi, at du deler det op i tekniske IT-kompetencer og dine egenskaber. På den måde viser du ikke kun, at du kan udføre dit arbejde godt, men også at du er en behagelig person at arbejde sammen med.

De bedste tekniske færdigheder for en softwareudvikler:

 • Programmeringssprog (f.eks. Java, Python, C#)
 • Frameworks og biblioteker (f.eks. React, Angular)
 • Databaser (f.eks. SQL, MongoDB)
 • Versionsstyring (f.eks. Git)
 • API-design og -udvikling
 • Cloud-tjenester (f.eks. AWS, Azure)
 • Containere og orkestrering (f.eks. Docker, Kubernetes)
 • Testautomatisering (f.eks. Selenium)
 • Kontinuerlig integration/kontinuerlig udrulning (CI/CD)
 • Agile og Scrum-metoder

De bedste egenskaber for en softwareudvikler:

 • Løsningsorienteret
 • Kritisk tænkning
 • Analytisk kapacitet
 • Samarbejde
 • Præcis
 • Tålmodig
 • Kundeorienteret
 • Samarbejde
 • At kommunikere effektivt
 • Tilpasningsevne
 • Opmærksomhed på detaljer

Hvordan skiller du dig ud med dit CV?

Som vi nævnte tidligere, skal man i dag have kendskab til en lang række programmeringssprog og teknologier. Det er godt at vide, at hver virksomhed vil have en forskellig fortolkning af en specifik stilling som softwareudvikler. Hos én virksomhed vil hovedfokus være på API-design og databasestyring, mens du hos en anden skal udvikle webapplikationer ved hjælp af Pytho og Django. Derfor anbefaler vi, at du skræddersyr dit CV til en specifik stilling, så du viser, at din erfaring er et godt match til jobkravene. Konkret betyder det, at du skal overveje, hvordan du bedst kan matche dit CV med den ledige stilling for hver enkelt ansøgning. Ved at tage dette ekstra skridt adskiller du dig fra konkurrenterne og har større chance for at blive indkaldt til jobsamtale.

Design af dit CV

Det er ikke kun vigtigt, hvilke oplysninger der står på dit CV, men også hvordan det ser ud. Et veldesignet, visuelt tiltalende CV kan hjælpe med at formidle dine kvalifikationer. Så sørg for, at dit CV er let at læse. Det betyder, at det skal være kort og klart, at det ikke må indeholde stavefejl, og at du bruger aktive verber som "nået" og "koordineret" så meget som muligt. Derudover skal layoutet af dit CV også være i orden. Hvis du ikke vil bruge timer på layout, kan du vælge en professionel online CV-skabelon. Det vil hjælpe dig med at lave et godt CV hurtigt.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.