Hvilke personlige oplysninger skal du skrive på dit CV?

Author Ronald Sterk
Skrevet af: Ronald Sterk
Author Miranda Adriaanse
Redigeret af: Miranda Adriaanse
Hvilke personlige oplysninger skal du skrive på dit CV?

Når du leder efter et nyt job, er det vigtigt at præsentere dig selv på den bedst mulige måde over for headhuntere. Men hvad skal du egentlig skrive i dit CV, når det gælder dine personlige oplysninger? Hvilke oplysninger er relevante, og hvad skal du udelade? I denne artikel deler vi tips og eksempler på de oplysninger, der forventes på dit CV.

Personlige oplysninger som du skal medtage på dit CV

Dette er de personlige oplysninger som altid skal være på dit CV:

1. Fornavn og efternavn

Helt øverst på dit CV begynder du med dit fulde navn. Brug ikke forkortelser eller initialer. Hvis du har et usædvanligt navn (eller et navn, der lyder udenlandsk), kan du overveje at tilføje '(M)' eller '(K)' efter dit navn. Dette er især en god idé, hvis du vælger ikke at inkludere et foto i dit CV. På den måde ved headhunterne, hvilket køn du er, så de kan bruge den korrekte tiltale i den videre korrespondance.

2. Adresse

Selvom det måske virker lidt gammeldags at inkludere din fulde adresse på dit CV, anbefales det stadig at gøre det. I gamle dage blev adressen brugt til at sende post, mens al kommunikation i dag sker over email. Alligevel kan potentielle arbejdsgivere bruge din adresse til at beregne evt. transportomkostninger.

Hvis du foretrækker ikke at medtage din fulde adresse inklusive postnummer, så sørg for i det mindste at inkludere din by på dit CV.

3. Telefonnummer

Sørg for, at dine kontaktoplysninger er korrekte. Med et forkert mobilnummer eller en forkert e-mailadresse kan du vinke farvel til jobsamtalen. Ikke alene er det meget sjusket, men det kan også forhindre en headhunter i at kontakte dig.

Desuden har omkring 15% af befolkningen dysleksi. Hvis der er en række på 10 tal i træk, vil gennemsnitligt 15% af headhunterne se dette som noget negativt. Derfor anbefaler vi altid at indsætte et mellemrum efter hvert 2. eller 4. tal. Det gør det lidt lettere at læse.

Rigtigt
+45 69 72 78 02
Forkert
+4569727802

4. E-mailadresse

Brug altid en professionel e-mailadresse på dit CV. En professionel e-mailadresse kan f.eks. være baseret på dit for- og efternavn. Brug ikke en forkortelse eller et navn, der ikke virker seriøst.

Mange unge bruger et alias på nettet. 'sailboy123' er måske sjovt, når du kommenterer på YouTube, men [email protected] på dit CV vil få enhver headhunter til at løfte øjenbrynene. Vær altid professionel og forretningsmæssig.

5. Fødselsdato

Selvom headhuntere officielt ikke må afvise kandidater på grund af alder, gør de det alligevel. Om ikke andet så for at 'skabe balance på holdet'. Derfor anbefaler vi altid, at du angiver din fødselsdato. Desuden vil rekrutteringsansvarlige ikke finde det mærkeligt, hvis du har noget erfaring på dit CV, når du kun er 20 år gammel.

Eksempel på personlige oplysninger på dit CV

Sørg for at medtage dine personlige oplysninger i følgende rækkefølge på dit CV:

 1. Fulde navn
 2. Adresse (inklusive postnummer)
 3. Telefonnummer
 4. Emailadresse
 5. Fødselsdato

Dette kan se således ud på dit CV:

Navn: Freya Laxman

Adresse: Ladbyvej 30, 1759, Nørresundby

Telefonnummer: +45 69 72 78 02

Email: [email protected]

Fødselsdato: 16-08-1992

Valgfri personlige oplysninger

Der er også oplysninger, som kan være relevante at nævne i visse tilfælde. Det afhænger hovedsageligt af den pågældende stilling og din egen situation. Læs nedenfor, hvad vi anbefaler:

1. Fødeby

Generelt oplyser du aldrig din fødeby, medmindre det kan være til din fordel. Det kan være tilfældet, hvis den stilling, du søger, kræver specifik viden om et bestemt område. Tænk på en stilling som rejseleder, eller hvis du f.eks. skal arbejde som import/eksport-manager og er født i Kina, men bor i Danmark.

2. Civilstand

Ligesom din fødselsdato nævner du normalt aldrig din civilstand. I mange tilfælde kan det føre til fordomme, så det er bedre ikke at inkludere denne information i dit CV. Hvis du imidlertid søger et job inden for børnepasning, og du er gift og har børn, kan det være relevant at tilføje din civilstand og eventuelt antallet af børn til dit CV.

3. Nationalitet

Ligesom med civilstand kan det give anledning til fordomme at nævne nationalitet. Der er dog helt sikkert nogle situationer, hvor det kan være nyttigt at nævne det i dit CV. For eksempel hvis du har et udenlandsk lydende navn, men er født i Danmark. Eller hvis du søger job i udlandet, i en international virksomhed, eller hvis du tror, at du får brug for at kunne sproget i dit hjemland i din nye stilling.

4. Kørekort

I nogle tilfælde er det relevant at nævne et kørekort i dit CV. Tænk på følgende situationer:

 1. Hvis du skal rejse meget i forbindelse med dit job.
 2. Du har en stilling som (lastbil)chauffør.
 3. Virksomheden, hvor du arbejder, er svær at komme til med offentlig transport.

I andre tilfælde giver det ofte ingen mening at medtage kørekortet.

5. Jobtitel

Vi anbefaler altid, at du skriver den ønskede jobtitel i dit CV. Tag jobtitlen fra jobopslaget. Mange virksomheder bruger forskellige navne for visse stillinger, f.eks. 'programmør', 'softwareudvikler' og 'udvikler'. Ved at bruge den nøjagtige jobtitel viser du, at du taler virksomhedens sprog.

6. Foto

Dine personlige oplysninger i dit CV giver den rekrutteringsansvarlige et indblik i, hvem du er. Det gælder også et godt foto. Vælg et foto, hvor du fremstår professionel. Det betyder ingen feriebilleder i shorts og solbriller. Sørg for, at billedet er skarpt og aktuelt. Et naturligt smil er en bonus. Da billedet på dit CV ofte er ret lille, skal du sørge for at bruge det fra ca. skulderhøjde (og ikke hele kroppen).

Personlige oplysninger der gør dig iøjnefaldende for arbejdsgivere

Vil du skille dig ud og have større chance for at få et job? Så sørg for at nævne nogle ekstra personlige oplysninger, der giver dig en fordel i forhold til konkurrenterne. Her er vores anbefalinger:

 1. Din egen hjemmeside: Har du din egen hjemmeside eller portfolio? Det er absolut noget der skal nævnes! Dette er især relevant i IT-branchen eller for kreative stillinger.
 2. LinkedIn: Hver ansøger gør klogt i at tilføje en opdateret og professionel LinkedIn-profil til CV'et.
 3. Andre sociale medier: Og så mener vi ikke Facebook og Instagram, men for eksempel din Dribbble-konto for grafiske designere eller din Github og Stackoverflow-side for programmører.

Selvfølgelig er der også visse oplysninger, som er bedre at udelade fra dit CV. Det er primært oplysninger, som ikke siger noget om dine kvalifikationer, og som derfor ikke har nogen merværdi at nævne i dit CV.

 1. Køn
 2. Dåbsnavne
 3. Trosretning eller religion
 4. Politisk præference
 5. Race eller etnicitet
 6. Seksuel orientering
 7. Lønoplysninger

Hvordan tilføjer du personlige oplysninger til dit CV?

Når du er klar over, hvilke oplysninger du vil nævne i dit CV, skal du tilføje dem på et tydeligt sted i dit CV. Det er bedst at placere dem øverst i dit CV. Vær kortfattet, præcis, professionel og konkret.

Skab overblik over dine personlige oplysninger ved at lave overskrifter eller tilføje ikoner. Det forhindrer, at det bliver en sammenblanding af oplysninger, som er svære at læse.

Konklusion

I dit CV er det vigtigt at inkludere relevante personlige oplysninger såsom dit fulde navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og fødselsdato. Overvej brugen af en CV-skabelon med en struktureret opstilling for at sikre, at du ikke overser vigtige informationer.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Ronald Sterk
Som ekspert inden for arbejdsmarkedskommunikation og HR har Ronald Sterk et bredt kendskab til rekruttering og jobsøgning. Hans evner til at skrive jobopslag, kombineret med hans erfaring med at skabe overbevisende CV'er og ansøgninger, gør ham til en værdifuld ressource for alle, der ønsker at skille sig ud på jobmarkedet. Hans forståelse af, hvad virksomheder leder efter i kandidater, og hans evne til at fremhæve ansøgeres unikke kvaliteter gør ham til en fremragende ressource for en succesfuld jobsøgning.