LinkedIn på dit CV: den eneste rigtige måde [+eksempel]

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
LinkedIn på dit CV: den eneste rigtige måde [+eksempel]

Hvor relevant er det at inkludere LinkedIn i dit CV? LinkedIn er verdens største professionelle netværksplatform. Som professionel kan du netværke og opbygge relationer med ligesindede inden for dit felt. Det spiller også en stor rolle for arbejdsgivere i deres søgen efter kvalificeret arbejdskraft. I denne artikel ser vi nærmere på, om det er relevant at inkludere din profil i dit CV.

Sæt LinkedIn på dit CV

Forskellige undersøgelser viser, at stort set alle rekrutteringsansvarlige og arbejdsgivere bruger LinkedIn i deres søgen efter medarbejdere. Derfor er det altid en fordel at tilføje et link til din LinkedIn-profil i dit CV. Selv om du ikke nævner LinkedIn i dit CV, vil rekrutteringsansvarlige og potentielle arbejdsgivere stadig slå din profil op og se den.

Derudover er der yderligere grunde til, at det er en god idé at inkludere LinkedIn på dit CV:

 • Din LinkedIn-profil er mere detaljeret end dit CV. Med dit CV har du ofte kun 1 eller 2 sider til at imponere potentielle arbejdsgivere. På din LinkedIn-profil kan du være meget mere detaljeret. På den måde kan du vise mere om dig selv, og hvad du har opnået.
 • Professionelle referencer. Referencer bør ikke stå på CV'et ved den første ansøgning. Det er ofte noget, man beder om senere. På LinkedIn kan du dog bede om 'anbefalinger' fra tidligere kolleger, chefer, mentorer og professorer. Dette afsnit er selvfølgelig utrolig vigtigt for rekrutteringsansvarlige. Du kan skrive noget om dig selv, men når en anden gør det, virker det meget mere troværdigt.
 • Vis dine professionelle interesser. Dit netværk, dine kontakter og dine bidrag siger meget om, hvor dine interesser ligger. Hvis du regelmæssigt reagerer på eller bidrager til relevante tendenser, udviklinger og undersøgelser, kan en rekrutteringsansvarlig eller potentiel arbejdsgiver se, at du er meget interesseret i din sektor.
 • Du holder dine oplysninger 'up-to-date'. Dit CV kan hurtigt blive forældet. Uden at vide det når du hvert år nye milepæle, som du burde have tilføjet til dit CV. Med LinkedIn har du ikke dette problem, da du kan opdatere oplysningerne når som helst.
Opdater dit CV regelmæssigt, så du altid er klar til at ansøge, hvis der kommer en god mulighed. Vi anbefaler, at du holder et 'brutto-CV'.

Ingen LinkedIn-profil på CV'et

Det er selvfølgelig en god idé at nævne LinkedIn i dit CV for at vise din professionelle fremtoning. Men der er også situationer, hvor det er bedre ikke at inkludere din profil:

 • Din konto er ikke opdateret. Hvis du aldrig liker noget, deler bidrag eller opdaterer din profil, sender du reelt set den rekrutteringsansvarlige til en tom profil. Din LinkedIn-profil skal fungere som et vigtigt supplement til dit CV og din ansøgning. Hvis du ikke har logget ind i 3 år, kan det være en ulempe for dig.
 • Din profil er tom. Hvis du har en LinkedIn-profil, men ingen billede, titel, sammenfatning eller overhovedet en profil, der ikke er fuldstændig, har det ingen merværdi at sætte dette på dit CV.
 • Du bruger ikke LinkedIn til professionelle formål. LinkedIn er en professionel platform. Hvis du bruger den til andre formål, så sæt den ikke på dit CV.
 • Du bruger LinkedIn for en helt anden branche. Hvis du er selvstændig og ved siden af har et normalt job, og du bruger LinkedIn til at tiltrække forretningskunder, så tilføjer det lidt værdi at nævne dette på dit CV, hvis din job er i en helt anden branche.

Lav en personlig LinkedIn URL

Når du opretter en konto på LinkedIn, genererer LinkedIn automatisk en URL til din profil. Den indeholder ofte en kombination af dit navn og en række tal. Det er der i princippet ikke noget galt med, men du kan også personliggøre den ud fra dit navn. Det ser meget mere professionelt ud.

En automatisk genereret URL til din profil kan se sådan ud:

www.linkedin.com/in/mads-jensen-bj42bj4o1/

Det ser uprofessionelt ud. Du vil gerne have, at din LinkedIn URL ser sådan her ud:

www.linkedin.com/in/madsjensen/

Så, hvordan gør du det? Heldigvis er det ikke så svært.

Sådan opretter du en personlig URL til LinkedIn:

 1. Gå til din egen profil. Det gør du ved at klikke på 'Mig' øverst til højre for dit billede.
 2. Klik derefter på 'Vis profil'.
 3. Øverst til højre ser du teksten 'Rediger offentlig profil og URL'. Brug Ctrl + F, hvis du ikke kan finde den.
 4. Indstil derefter en personlig URL.

Det ville være bedst, hvis du kunne bruge dit navn som personlig URL. Chancen er dog stor for, at den allerede er taget. Hvis det er tilfældet, kan du prøve at sætte et bindestreg eller en prik mellem dit for- og efternavn.

Det vigtigste er, at din personlige URL ser professionel og simpel ud.

Du kan også lave din LinkedIn-profil om til et LinkedIn-CV. LinkedIn bruger automatisk oplysningerne fra dit resumé, din erhvervserfaring, din uddannelse og dine certifikater til at generere et CV. URL'en til din LinkedIn-profil bliver også automatisk inkluderet. Gå til din egen profil, klik på 'Mere' og derefter på 'Gem som PDF'.

5 tips til at optimere din profil

Vi har allerede forklaret, hvordan du opretter en tilpasset URL til din LinkedIn-profil. Det er dog ikke det eneste, du skal gøre, før du kan inkludere LinkedIn i dit CV.

 1. Optimer din profil. Når du navigerer til din egen profilside, vil LinkedIn give forslag til, hvordan du kan optimere og styrke den yderligere. Dette vil hjælpe dig med at øge din synlighed overfor potentielle arbejdsgivere. Vi anbefaler altid at følge alle de forslag, LinkedIn giver.
 2. Tjek at alle oplysninger er korrekte. Ligesom oplysningerne i dit CV kan der ske meget i dit liv på kort tid. Et opnået certifikat, en ny job eller en ekstra uddannelse er eksempler på ting, som du bedst tilføjer til din profil med det samme.
 3. Vælg eller tag et godt billede. Et billede siger mere end tusind ord. Brug det samme billede på LinkedIn og i dit CV. Det skaber genkendelighed hos arbejdsgiverne. Sørg dog for, at det opfylder alle krav til et professionelt foto.
 4. Skriv en klar & overbevisende overskrift. Med en god overskrift kan du tiltrække rekrutteringsansvarlige, men også overbevise dem om dine kvaliteter og færdigheder.
 5. Tilføj et kort resumé. Et resumé minder meget om profilteksten i toppen af dit CV. Du har dog lidt mere plads til rådighed her. Fortæl os, hvem du er, hvad dine interesser er, hvad dine ambitioner er, hvad du kan tilbyde som kandidat, og hvad der gør dig unik.

Hvor placerer du et LinkedIn profil på dit CV?

Det er normalt at nævne din LinkedIn (og andre sociale medier) med dine personlige oplysninger. Det omfatter oplysninger som navn, telefonnummer og e-mailadresse.

Nederst i dine kontaktoplysninger nævner du så andre relevante oplysninger som f.eks. dit kørekort, din portefølje eller din LinkedIn-profil. Grunden til, at du placerer din LinkedIn-URL nederst, er, at det er den mindst vigtige information blandt alle kontaktoplysningerne.

Dette er hvordan du tilføjer LinkedIn til dit CV:

 1. Lav en ekstra overskrift ved dine personlige oplysninger med titlen "LinkedIn".
 2. Direkte derpå placerer du din tilpassede LinkedIn URL. Såsom "/in/madsjensen".
 3. Tilføj et hyperlink til din LinkedIn URL. Hvis nogen klikker på dit navn eller URL, vil din LinkedIn konto automatisk åbne.

Hvad med andre sociale medier?

Et CV er et formelt og forretningsorienteret dokument. Du giver et resumé af din professionelle karriere. Af denne grund er LinkedIn en perfekt tilføjelse til dit CV. Andre sociale medier som Facebook eller Pinterest hører ikke hjemme på dit CV, da du bruger dem personligt. De tilføjer ikke noget og indeholder ikke relevant information.

Der er dog en undtagelse. Hvis du bruger andre sociale medier til professionelle formål, kan du nævne disse platforme i dit CV. Her er nogle eksempler:

 • En fotograf, der deler sit arbejde på Instagram.
 • En indretningsdesigner, der laver flotte moodboards på sin Pinterest konto.
 • En programmør, der bidrager til Open Source projekter på Github.
 • En UI/UX designer, der deler sit arbejde på Dribbble eller Behance.
 • En journalist, der deler sine artikler på Twitter.
Sociale medier på dit CV
I en tid med sociale medier, er det ikke overraskende, at du spørger dig selv, om du skal have sociale medier med på dit CV eller ej.
Læs artikel

Vigtigste konklusioner

 • LinkedIn er en god tilføjelse til dit CV, så længe din konto er opdateret og fokuseret på forretningsbrug.
 • Sørg for at din profil er komplet.
 • Lav en tilpasset LinkedIn URL, i stedet for den automatisk genererede.
 • Placér din LinkedIn i bunden af dine kontaktoplysninger.

Med CV-makeren fra Cvskaber kan du med ét klik på en knap tilføje et LinkedIn profil til dit CV. Brug en af vores CV-skabeloner, som er udviklet og testet af eksperter, og ansøg i dag.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.