Opdater dit cv i 7 trin: råd og eksempler

Opdater dit cv i 7 trin: råd og eksempler

Meget kan ændre sig i dit liv på kort tid. Det kan også ske, at du er klar til nye udfordringer og beslutter dig for at skifte job. Opdatering af dit CV er afgørende, når du leder efter et nyt job. Det er vigtigt, at du opdaterer dit CV fuldstændigt og ikke glemmer nogen vigtige punkter. I denne blog vil vi se på, hvordan du effektivt kan opdatere dit CV, så du giver et godt indtryk hos potentielle arbejdsgivere.

Derfor bør du opdatere dit cv regelmæssigt

Hvis du opdaterer dit CV regelmæssigt, kan det spare dig for en masse hovedpine, når der sker en ændring i din karriere. Hvis din drømmestilling pludselig dukker op, behøver du ikke skynde dig at opdatere hele dit CV. Du minimerer også risikoen for at glemme noget vigtigt eller lave fejl.

Desuden kan du hurtigt glemme de succeser, du har opnået. Et bestemt certifikat, et særligt projekt eller en vunden kunde... Det ville være en skam, hvis de ikke blev nævnt i dit CV.

Opdater og genopfrisk dit cv i 7 trin

Det behøver ikke at tage flere timer at opdatere sit CV. Du kan for eksempel fastsætte et fast tidspunkt hvert år, hvor du kigger på dit CV og opdaterer det. Tænk for eksempel på perioden i december omkring jul. Du har ofte lidt ekstra fritid alligevel.

1. Tjek at dine kontaktoplysninger stadig er korrekte

Når du opdaterer dit CV, anbefaler vi altid, at du tjekker dine kontaktoplysninger først. Det kan være, at du er flyttet siden din sidste ansøgning, har fået et nyt telefonnummer eller har oprettet en ny e-mailadresse. Det er naturligvis vigtige oplysninger, som du nemt kan glemme at opdatere.

Sørg for, at dine kontaktoplysninger er helt opdaterede, så rekrutteringsfolk kan kontakte dig for at indkalde dig til en jobsamtale. Tjek også links til din LinkedIn-profil og andre sociale medier.

2. Opdater din jobtitel

På dit CV vil du ofte også nævne din jobtitel. Nu er du måske blevet forfremmet internt og er blevet "Marketing Manager" i stedet for "Marketing Associate". Husk at opdatere dette.

3. Kig kritisk på din profiltekst

Din profiltekst er det lille indledende afsnit øverst i dit CV. Her kan du vise mere af din personlighed. Desuden kan du tilpasse den perfekt til en bestemt stilling. Måske har du opnået et vigtigt resultat i løbet af det seneste år, som du gerne vil fremhæve.

Skriv en overbevisende profil
Hvad skal din profiltekst opfylde? Find 5 gyldne tips til at skabe en skarp profil.
Læs artikel

4. Opdater din erhvervserfaring og uddannelse

At opdatere sit CV er en god måde at fremvise sin seneste arbejdserfaring for rekrutteringsfolk og potentielle arbejdsgivere. Overvej, hvad du har udrettet og opnået i løbet af det seneste år. For eksempel:

 • En intern uddannelse du har afsluttet.
 • Et nyt certifikat eller diplom du har opnået.
 • Et vigtigt projekt du har afsluttet med succes.
 • Anerkendelse eller en pris du har modtaget for dit arbejde.
 • En ny færdighed udviklet, såsom et programmeringssprog eller et softwareværktøj.

Kort sagt; se endnu en gang kritisk på dine erfaringer og eventuelt uddannelser, og suppler, hvor det er nødvendigt.

Det kan også være en god idé at fjerne ligegyldige oplysninger og erfaringer. Husk dog på, at du kun opdaterer dit CV og ikke søger en stilling. Derfor kan det være sværere at vurdere, hvilke oplysninger der er blevet "irrelevante". Du kan dog opsummere visse oplysninger for at spare plads eller for at undgå huller i dit CV.

5. Opdater dine færdigheder

Ud over din erhvervserfaring og uddannelse har du sandsynligvis fået eller videreudviklet en række (nye) færdigheder. Det kan selvfølgelig være IT-færdigheder, såsom et nyt programmeringssprog eller at arbejde med et nyt CMS-system, men det kan også være bløde færdigheder. Hvis du f.eks. har påtaget dig en lederrolle inden for det seneste år, opbygget eller ledet et succesfuldt team eller brugt effektiv konfliktløsning, er det vigtige færdigheder at fremhæve.

Færdigheder på dit CV
Find ud af, hvilke færdigheder der ser godt ud på dit CV. Se hvordan du angiver dine færdigheder korrekt på dit CV.
Læs artikel

6. Tilføjelse af supplerende dele

Mange ansøgere er meget lidt eller slet ikke opmærksomme på de ekstra afsnit i et CV, da de tror, at det kun er deres erhvervserfaring, uddannelse og kompetencer, der er vigtige. Men der er helt sikkert nogle afsnit, du kan tilføje, som kan give dig store point i din ansøgning.

Tilføj følgende afsnit for at gøre dig bemærket over for arbejdsgiverne:

 • Sproglige kompetencer: Måske har du lært et nyt sprog med Duolingo (eller en anden læringsplatform). Hvis du allerede er nogenlunde flydende i dette fremmedsprog, fortjener det en plads på dit CV.
 • Fritidsinteresser: Hvis du har en ny hobby, som endda kan være relevant, så sørg for at nævne den på dit CV.
 • Kurser og certifikater: Hvis du har relevante certifikater, skal du helt sikkert inddrage dem. At opdatere dit CV med certifikater viser ny (eller uddybet) ekspertise inden for et bestemt fagområde. Det viser også initiativ til at lære selv.
 • Frivilligt arbejde: Frivilligt arbejde viser din samfundsmæssige engagement. Bestemt en god tilføjelse til dit CV.

7. Opdater layoutet og formateringen af dit CV

Til sidst er det selvfølgelig ikke kun indholdet, der skal opdateres. Hvis dit CV har samlet støv i arkivet, så er det måske på tide at anskaffe en ny og moderne CV skabelon.

Designet og formateringen er nu til dags måske lige så vigtigt. Opdater designet af dit CV med følgende tips:

 • Brug en professionel, moderne skabelon.
 • Vælg en letlæselig skrifttype (som Arial, Verdana eller Calibri).
 • Indstil en margen på cirka 2,5 centimeter.
 • Brug en skriftstørrelse på ca. 10-12 pt til normal tekst og 14-16 pt til overskrifter.
 • Indstil linjeafstanden til mindst 1,15 for god læsbarhed.
 • Brug 3 til 5 punktopstillinger pr. erhvervserfaring.
 • Sørg for, at dit CV ikke er længere end 2 sider.
 • Brug tomme linjer mellem de forskellige afsnit i dit CV.
 • Gem dit CV som PDF, medmindre der står noget andet i jobopslaget.
 • Giv dit CV et let genkendeligt filnavn, f.eks. dit fulde navn efterfulgt af din titel og "- CV".

Tilpas dit CV til en bestemt stilling

Det er en god idé at opdatere sit CV en eller to gange om året. Du kan dog ikke helt undgå at skulle opdatere dit CV, når du begynder at søge job. Et spørgsmål, vi ofte bliver stillet, er:

 • Behøver jeg at tilpasse mit CV til hvert eneste jobopslag?

Svaret er ganske enkelt ja: _Hvis du vil have den bedste chance for at få et job/en jobsamtale.

Alle stillinger er forskellige. Selv to stillinger med nøjagtig samme jobtitel kan se helt forskellige ud i praksis. Det er derfor, du har brug for et tilpasset CV. Så opdater dit CV grundigt, og tilpas det til det specifikke jobopslag (hvis du begynder at søge igen). Fremhæv nøgleopgaver og færdigheder, som den pågældende virksomhed anser for vigtige.

Skriv et målrettet CV
Skriv et målrettet CV for at øge dine jobchancer. Se hvordan du tilpasser dit CV til hver enkelt jobansøgning, så det matcher den ledige stilling.
Læs artikel

Konklusion

At opdatere sit CV er et vigtigt skridt i forberedelsen på nye karrieremuligheder. Denne proces behøver ikke at være tidskrævende, hvis du gør det regelmæssigt. Lad dig inspirere af et af vores mange CV-eksempler eller tjek vores blog for specifikke oplysninger om tips og råd om alle områder af en jobansøgning.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.