Anerkendelser på CV'et: hvordan gør man? (+ eksempler)

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
Anerkendelser på CV'et: hvordan gør man? (+ eksempler)

Det er selvfølgelig altid dejligt at modtage anerkendelse for sit arbejde eller vinde en pris, men det kan også imponere rekrutteringsfolk og potentielle arbejdsgivere. I denne artikel viser vi, hvordan og hvor du kan nævne anerkendelser på dit CV. Vi giver også nogle tips og eksempler, som du kan bruge som inspiration.

Hvilke anerkendelser kan man have med på CV'et?

En anerkendelse, som du kan skrive på dit CV, kan være tildelt efter at have leveret store præstationer, såsom akademiske, professionelle eller personlige præstationer. Eksempler kan være:

 • Cum laude-eksamen.
 • At vinde en (professionel) pris (f.eks. en litterær pris).
 • At vinde en pris for dit samfundsengagement.

Kort sagt er en anerkendelse et meget bredt begreb. Det kan være noget så simpelt som at blive månedens sælger eller en anerkendelse inden for dit felt eller din branche for en stor, bemærkelsesværdig præstation.

Hvis du nævner en pris på dit CV, kan det hjælpe dig med at skille dig ud fra andre kandidater. Langt fra alle kandidater vil have modtaget en anerkendelse. Desuden viser det også din interesse og ambition inden for et bestemt område.

For eksempel kunne en account manager skrive følgende på sit CV:

"Årets Bedste Sælger, TheSalesCompany, 2022".
Nogle gange forveksler kandidater udmærkelser og præstationer, selv om de er klart forskellige. Præstationer er resultater, du opnår i løbet af dit arbejde (som at øge omsætningen eller gøre produktionsprocesser mere effektive). En anerkendelse er en officiel udmærkelse, du modtager for dit arbejde.

Hvorfor sætte anerkendelser på CV'et?

En anerkendelse viser, at du stræber efter de bedst mulige resultater og er motiveret for at nå bestemte mål. Det er et tegn på din dedikation og dit drive. Det er naturligvis stærke egenskaber, som arbejdsgivere lægger vægt på, når de leder efter kvalificerede medarbejdere.

Det kan også vise, at du er ekstremt god til dit arbejde. Hvis du har vundet priser eller anerkendelser inden for dit felt, ser det godt ud på dit CV.

En pris eller anerkendelse behøver ikke at betyde, at du har vundet en Nobelpris. Også hvis du har fået en anerkendelse for at udføre vigtigt samfundsarbejde, kan dette tilføje værdi.

Hvilke anerkendelser er ikke relevante på CV'et?

Det er vigtigt at overveje, hvilke anerkendelser og priser der er relevante for den stilling, du søger. En pris eller anerkendelse skal være nogenlunde relevant for den pågældende stilling. For eksempel er det altid godt at blive anerkendt for sit samfundsengagement, men at vinde en litterær pris vil kun være relevant inden for visse områder.

Eksempler på anerkendelser

Her er nogle eksempler af anerkendelser, der for det meste er godt at have med på dit CV:

Uddannelsesmæssige anerkendelser

 • Stipendier
 • Cum laude-eksamen
 • Akademiske præstationer

Arbejde/professionelle anerkendelser

 • Bedste sælger/mest præsterende medarbejder
 • KPI-relateret anerkendelse
 • Innovative anerkendelser

Anerkendelser inden for dit fagområde/industri eller sektor

 • Publikationer (videnskabelige, journalistiske osv.)
 • Anerkendelser fra brancheorganisationer
 • Bøger eller artikler, der har vundet priser

Andre anerkendelser

 • Vinder af (sport)konkurrence eller anden konkurrence
 • Litterære priser
 • Velgørenhed eller frivilligt arbejde
 • Kunst- og kulturpriser
Hvordan laver man et CV?
Øg chancerne for at få dit drømmejob. Læs om hvordan du imponerer rekrutteringsfolk med et CV, der skiller sig ud
Læs artikel

Hvor tilføjer man anerkendelser på CV'et?

Når du tilføjer udmærkelser, er det vigtigt, at du vælger et logisk sted for dem. Dette vil også afhænge af relevansen og prestigen af den pågældende anerkendelse. Her er nogle muligheder:

 • Profiltekst: I et par sætninger forklarer du, hvem du er, hvad du kan, og hvad dine ambitioner er. Du kunne nævne, at du har vundet en pris for [emne] for at gøre det klart, at du besidder specialistviden.
 • Erhvervserfaring: Hvis du har modtaget en anerkendelse for dit arbejde, vil dette være det mest logiske sted.
 • Uddannelser: Dette vil være den mest logiske mulighed, når du har modtaget en pris eller anerkendelse under din uddannelse.
 • Særskilt sektion: Når du har flere priser/anerkendelser/udmærkelser, der alle er værd at nævne, så lav en særskilt sektion for dem.
 • Sektion ‘Andet’: Endelig kan du vælge at tilføje en sektion til dit CV, hvor du nævner anden, men stadig relevant information. Din pris eller anerkendelse kan derefter være en del af dette.

Overvej, hvad der er den mest logiske placering for dig. Hvis du for eksempel har præsteret topniveau og modtaget en anerkendelse for det, kan du vælge at fremhæve dette i en særskilt sektion. Du kan fortælle mere om, hvad du har gjort og opnået for endelig at vinde prisen.

Hvordan anfører man anerkendelser CV'et?

Nævn specifikt navnet på anerkendelsen, datoen/året for modtagelsen, den uddelende organisation og eventuelle relevante detaljer. Her kan du tænke på det tilknyttede projekt eller præstationen, som anerkendelsen blev tildelt for. Dette kan se sådan ud:

Anerkendelser

Innovationspris for virksomhedsudvikling, BlueSolutions
2022

 • Anerkendt for at lede et team, der resulterede i udviklingen og implementeringen af en innovativ strategisk plan, som øgede omsætningen med 30% inden for et år.

Hvis du har flere anerkendelser, kan du sortere dem fra mest til mindst relevant. Brug et punkttegn for hver anerkendelse (medmindre du inkluderer det i din profiltekst).

Anerkendelser der er bedst ikke at have med på CV'et

Der er også nogle anerkendelser, du kan modtage, som nogle gange kan påvirke dine chancer for et jobinterview negativt. Her er nogle eksempler:

 • Irrelevante anerkendelser: Ved at inkludere disse virker det kun som om, du praler.
 • Priser fra din ungdom: Priser, du har vundet for mange år siden, tilføjer lidt til dine kvalifikationer eller professionelle karriere.
 • Upassende anerkendelser: Nogle priser er ikke særligt anerkendte inden for dit eget felt, eller "alle vinder dem på et tidspunkt". Du bør også undgå at nævne anerkendelser, der kan tolkes kontroversielt. Det kan f.eks. være politiske eller religiøse hædersbevisninger.

Konklusion

På et arbejdsmarked, hvor det er vigtigt at skille sig ud, kan anerkendelser være den afgørende faktor. Priser og anerkendelser fortæller ikke kun en historie om din succes, men er også et håndgribeligt bevis på din evne til at udmærke dig. Sørg altid for, at de er relevante for den pågældende stilling og virkelig tilføjer noget til dit CV. Undgå, at de rekrutteringsansvarlige begynder at se dig som "pralende".

Kom i gang med dit eget CV? Måske kan et af vores CV-eksempler hjælpe dig.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.