Titel på dit CV: 25+ gode eksempler på overskrifter

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
Author Miranda Adriaanse
Redigeret af: Miranda Adriaanse
Titel på dit CV: 25+ gode eksempler på overskrifter

En god titel på dit CV kan være et lille trick til at få dit CV til at skille sig ud. Da titlen står øverst i dit CV (og derfor læses først), er det også en måde at give et godt førstehåndsindtryk på. Du kan f.eks. fremhæve dine styrker, og hvordan du kan tilføre værdi til den virksomhed, du søger job hos. I denne blog viser vi dig, hvordan du skriver en effektiv CV-overskrift og deler nogle gode eksempler, som du kan bruge som inspiration.

Hvad er en CV-titel?

En CV-titel er en "catchphrase" på ca. 10 ord, som med det samme gør det klart, hvorfor du er den perfekte kandidat til stillingen. Du kan bruge denne overskrift som den første sætning i din profil eller i toppen af dit CV. CV-titlen fremhæver dine styrker, din merværdi og det unikke ved dig som kandidat.

En CV-titel kaldes også en CV-overskrift. Et eksempel på en titel kunne være:

Salgschef, der har realiseret en omsætningsstigning på 42% inden for 12 måneder.

Dette er et eksempel på en iøjnefaldende overskrift. Den viser med det samme kandidatens merværdi (omsætningsforøgelse). Det vækker den rekrutteringsansvarliges interesse, hvilket øger chancen for, at resten af dit CV også bliver læst.

Derfor skal du tænke over en god titel til dit CV

Det er bestemt ikke obligatorisk at nævne en titel på dit CV, men vi kan anbefale det. Når du vælger en bog eller en film at læse eller se, hvad kigger du så på først? Du læser titlen først. Hvis titlen fanger din opmærksomhed, kigger du måske på undertitlen og resumeet, og så går du videre.

En titel på dit CV fungerer på samme måde. Den er nyttig for at vække læserens interesse. Den giver et klart billede af, hvad den rekrutteringsansvarlige kan forvente at læse i resten af CV'et. Til en ledig stilling kan der nogle gange være hundredvis af ansøgninger. Med en god overskrift på dit CV kan du skille dig ud fra alle de andre kandidater.

Hvor placerer du en titel på dit CV?

Ligesom når du læser en avisartikel, står titlen tydeligt i toppen af dit CV. I mange online CV-eksempler er der under dit navn en jobtitel angivet. I stedet for din jobtitel kan du vælge at tænke på en stærk overskrift.

Alternativt kan du også nævne titlen som den første sætning i din profiltekst. Under alle omstændigheder skal du sørge for at placere titlen øverst på dit CV.

Hvordan skriver du en stærk titel til dit CV?

Gode CV-titler skal opfylde nogle grundlæggende kriterier. Her kan du se, hvordan du laver en effektiv og fængende titel:

 1. Kort og stærk. Du ønsker, at din titel skal være nem at huske og skille sig ud. Brug derfor en sætning på ca. 10 ord.
 2. Så specifik som muligt. Nævn tal, figurer og procenter. Det er for at gøre det så konkret som muligt.
 3. Brug en almindelig jobtitel. Hvis du er 'programmør', men der står 'udvikler' i jobannoncen, så brug 'udvikler' i din titel.
 4. Nævn dine stærke sider. Vis, hvad dine unikke kvaliteter og færdigheder er. Du kan også nævne personlige færdigheder, som gør dig unik. Det kan være, at du er kreativ, loyal, energisk eller beslutsom.
 5. Brug jobannoncen. Din titel skal være relevant. Prøv at skabe en sammenhæng med den specifikke stilling, du søger. Brug nøgleord fra jobannoncen.
 6. Nævn resultater. Det er mere kraftfuldt at nævne resultater eller præstationer. Tænk på "300.000" kroner omsætning over målet opnået_«.
 7. Nævn dine års erfaring. Skriv "salgsassistent med mere end 5 års erfaring" i stedet for bare "salgsassistent".
 8. Undgå klichéer. Vær original med titlen på dit CV. Ord som "hårdtarbejdende" og "gode kommunikationsevner" siger ikke meget og gør dig ikke til noget særligt.
Tag dig god tid, og tænk grundigt over, hvad du vil sige i din overskrift. Det er næsten umuligt at skrive en CV-overskrift, der opfylder alle punkterne ovenfor. Prøv at kombinere nogle af dem for at finde frem til en stærk overskrift.

20+ Fængende CV-titel eksempler

For at give dig en hjælpende hånd har vi herunder opført nogle eksempeltitler. Brug disse til inspiration til at lave din egen titel.

 1. Projektleder, der aldrig har overskredet en deadline.
 2. Forretningsanalytiker med 5+ års erfaring i SQL og Python.
 3. Flersproget sygeplejerske med 7+ års erfaring.
 4. Uddannet lægeassistent med en stærk baggrund inden for akutmedicin.
 5. Senior revisor med 7+ års erfaring fra et Big4-kontor.
 6. Marketingspecialist, der har håndteret Google Ads-konti på mere end 1 million kroner.
 7. Grafisk designer med 5+ års erfaring inden for animation (Adobe AE).
 8. Erfaren finansiel rådgiver, som har sparet kunder for mere end 2 millioner kroner.
 9. Kandidatstuderende i Business Administration, der søger job i den finansielle afdeling i virksomhed X.
 10. Butikschef med 10+ års erfaring, specialiseret i forebyggelse af tab.
 11. Kok med international erfaring fra (tre til fem) stjernerestauranter.
 12. Prisbelønnet fotograf.
 13. Prisbelønnet marketingspecialist med mange succesfulde reklamekampagner.
 14. Salgsassistent, der har opnået en stigning i omsætningen på 42% på 3 år.
 15. Topchef med international konsulenterfaring.
 16. Succesfuld eventmanager med mere end 100 planlagte events.
 17. Grafisk designer med speciale i 3D-animation.
 18. Kommerciel direktør - firesproget: dansk, svensk, engelsk & polsk.
 19. God leder, der aldrig overskrider deadlines og overholder budgetter
 20. Kompetent lærer, specialiseret i udvikling af læseplaner.
Skriv først omkring 5 til 10 titler til dig selv. Vælg derefter de 3 bedste, og kig på dem igen meget kritisk. Hvilken virker mest stærk og matcher bedst det job, du søger? Spørg dine venner/familie, hvilken CV-overskrift de synes er den bedste.

At finde på en god titel uden erhvervserfaring

Det er selvfølgelig meget nemmere at finde på en stærk titel, når man allerede har et par år på bagen i sin karriere og har opnået gode resultater. Men hvordan griber du det an, hvis du ikke har så meget relevant erhvervserfaring endnu? For eksempel som nyuddannet eller studerende?

Tricket er at formidle dine bedste kvaliteter, din merværdi eller de resultater, du har opnået indtil nu. Tænk på din uddannelse, praktikophold, opnåede certifikater eller præstationer. Vi giver dig nogle eksempler:

 1. Cum Laude-kandidat, der har været i praktik i den største bank i Danmark (Danske Bank).
 2. Online marketing medarbejder med certifikater i Google Search, Google Ads og YouTube Ads.
 3. Ansvarlig og engageret sælger, der er kendt for mersalgsteknikker.
 4. En kreativ og designorienteret brandpromotor.
 5. Junior account manager, der i løbet af sin praktikperiode hos firma X førte over 25+ salgssamtaler, hvoraf 5 blev til kunder.

Konklusion

En titel kan være en unik måde at skille sig ud fra andre ansøgere på. Det er brugbart for at efterlade et godt førstehåndsindtryk og for at blive husket bedre af rekrutteringsansvarlige. Det kan øge dine chancer for at komme til samtale. Hold den titel, du skriver, kort og stærk. Skriv en original og unik titel uden klichéer.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.