Sociale medier på dit CV: hvornår giver det mening?

Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Sociale medier på dit CV: hvornår giver det mening?

Vi lever i en tid med sociale medier. Så det er ikke overraskende, at du spørger dig selv, om du bør nævne dine sociale medier på dit CV. Er der f.eks. nogen værdi i at tilføje din LinkedIn-, Twitter-, Pinterest- eller Instagram-konto til dit CV? Om du skal nævne det på dit CV, afhænger af situationen. I denne blog fortæller vi dig mere om det.

Fordele ved LinkedIn på dit CV

Det er altid en god idé at nævne din LinkedIn-profil i dit CV. Chancerne er meget store for, at rekrutteringsansvarlige vil lede efter dig online. Det første sted vil være LinkedIn, men dine andre profiler på sociale medier vil også blive gennemgået. Det er bedre at være et skridt foran og tilføje din LinkedIn til dit CV med det samme.

Derudover er der flere grunde til, at LinkedIn på dit CV er en god idé:

 • Vis mere af din personlighed. Dit CV er naturligvis kun et meget kortfattet dokument på ca. 2 sider. På din egen LinkedIn profil kan du fortælle meget mere omfattende om dig selv og dine (professionelle) interesser.
 • Anbefalinger. Det er ikke normalt at nævne referencer i sit CV. Via LinkedIn kan folk skrive anbefalinger om dig (ligesom referencer). Dette er selvfølgelig utrolig værdifuld information for rekrutteringsansvarlige. Bed derfor tidligere chefer, arbejdsgivere eller andre relevante personer om at skrive en anbefaling til dig.
 • Vis dine professionelle interesser. Dit netværk, dine forbindelser og dine bidrag siger meget om, hvor dine interesser ligger. Hvis du regelmæssigt reagerer på eller bidrager til relevante tendenser, udviklinger og forskning, kan en rekrutteringsansvarlig eller potentiel arbejdsgiver se, at du er meget interesseret i din sektor.
LinkedIn er det største professionelle netværk i verden. Du kan også bruge det til at finde et job eller få jobtilbud. Find relevante job i dit område. Sæt din profil til "Open to work" for at få målrettede jobtilbud i dit område.

Hvornår skal du ikke nævne LinkedIn på dit CV

Vi anbefaler faktisk næsten altid at tilføje en LinkedIn profil på dit CV. Der er dog også situationer, hvor det er bedre ikke at nævne din LinkedIn profil.

 • Dit konto er ikke opdateret. Hvis du ikke har opdateret din konto i tre år, kan det være mere en ulempe end en fordel for dig. Rådet er at opdatere din profil i stedet for slet ikke at nævne den.
 • Din profil er tom. Hvis du har en LinkedIn-profil, men ikke noget billede, titel, resumé eller endda en ufuldstændig profil, kan du lige så godt lade være med at nævne den (eller tilføje alt dette).
 • Du bruger din LinkedIn personligt. LinkedIn er udelukkende en professionel platform. Bruger du den til andre formål? Så lad være med at sætte den på dit CV.
 • Du bruger LinkedIn for en helt anden branche. Dette kan for eksempel være, hvis du som freelancer forsøger at få opgaver via LinkedIn, imens du søger et helt andet job i en anden branche.
Især hvis en af de tre første grunde ovenfor gælder for dig, anbefaler vi virkelig, at du opretter en konto og skriver relevante oplysninger om din karriere. Det er en lille indsats, men kan virkelig være den afgørende faktor for din ansøgning.

Hele formålet med et CV er at give et resumé af dit professionelle liv, ikke dit personlige liv. Andre konti på sociale medier som Facebook, Instagram, Pinterest hører ikke hjemme på dit CV. De tilføjer intet og indeholder ingen relevante oplysninger.

Men hvis du bruger et bestemt socialt medie til professionelle formål, kan du nævne disse platforme i dit CV. Her er nogle eksempler på, hvornår du kan nævne bestemte profiler på sociale medier i dit CV:

 • En fotograf, der deler sit arbejde på Instagram.
 • En interiørstylist, der deler smukke moodboards på sin Pinterest-konto.
 • En programmør, der deltager i open source-projekter på Github.
 • En journalist, der deler nyheder og udviklinger på Twitter.
 • En UI/UX-designer, der deler sit arbejde på Dribbble eller Behance.

I sådanne tilfælde er det selvfølgelig værdifuldt at tilføje de pågældende sociale medier til dit CV.

Sådan nævner du sociale medier på dit CV

Det mest logiske sted at angive din LinkedIn-profil og andre sociale medier på dit CV er lige under dine kontaktoplysninger. Du skal altså først nævne dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse.

Derefter kan du inkludere andre relevante oplysninger og links til dine sociale medier. En god regel er at prioritere oplysningerne efter vigtighed. Placer de vigtigste oplysninger øverst og de mindre vigtige nederst.

Sådan tilføjer du sociale medier til dit CV:

 1. Opret en ekstra overskrift ved dine personlige oplysninger med titlen på platformen, som "LinkedIn".
 2. Direkte derunder placerer du en tekst med din URL. Altså "/in/madsjensen" eller “x.com/madsjensen”.
 3. Tilføj en hyperlink til teksten. Hvis nogen klikker på dit navn eller URL, vil din LinkedIn-konto automatisk åbne.
Hvis du ønsker at nævne flere profiler, kan du også vælge at inkludere et antal ikoner fra de forskellige platforme i dit CV. Bag hvert ikon kan du derefter placere et link, så din profil på det pågældende platform åbnes.

Konklusion

 • LinkedIn er altid en god tilføjelse til dit cv, så længe din konto er opdateret, og du bruger den professionelt.
 • Tilføj kun andre sociale mediekonti, hvis de er relevante for den stilling, du ansøger om, og du udelukkende bruger platformene professionelt.
 • Nævn de sociale medieprofiler nederst blandt dine personlige oplysninger.

Hvis du finder det svært selv at skrive et godt CV, kan du overveje at benytte en skabelon. Med en cv-skabelon fra Cvskaber kan du hurtigt og nemt tilføje links til dine forskellige sociale medieprofiler til dit cv. På bare få minutter kan du lave et perfekt cv, der gør indtryk på potentielle arbejdsgivere.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.