Opret en CV-hjemmeside for bedre jobmuligheder: sådan gør du

Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Opret en CV-hjemmeside for bedre jobmuligheder: sådan gør du

Nogle gange er et godt og overbevisende CV ikke nok til at gøre sig bemærket hos rekrutteringsansvarlige og potentielle arbejdsgivere. Nogle ønsker lige det ekstra, der gør, at de skiller sig ud fra andre kandidater. I sidste ende er målet at øge dine chancer for at blive indkaldt til en jobsamtale. En af måderne, du kan gøre det på, er ved at oprette en "CV-hjemmeside". På denne hjemmeside kan du fortælle lidt mere om dig selv og din karriere indtil videre på en sjov og interaktiv måde. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan lave en CV-hjemmeside, der imponerer arbejdsgiverne.

Hvad er en ‘CV-hjemmeside’?

En CV-hjemmeside er en hjemmeside, som du selv udvikler, hvor du deler de samme oplysninger som på dit CV, men mere detaljeret og også lidt mere interaktivt. Det giver dig mulighed for at dykke dybere ned i specifikke områder eller præstationer. Det minder meget om en CV-portefølje, men der er nogle vigtige forskelle. For eksempel bruges en portfolio ofte af grafiske designere til at fremvise deres arbejde, mens en CV-hjemmeside kan oprettes med stort set enhver funktion.

Nedenfor er et eksempel på en CV-hjemmeside:

Eksempel på CV-hjemmeside

Hvorfor lave en CV-hjemmeside?

Du undrer dig måske over, hvad formålet med en CV-hjemmeside er, når den faktisk indeholder de samme oplysninger som i CV'et. En af fordelene ved at oprette en hjemmeside er, at du kan præcisere visse oplysninger. Et CV bør normalt ikke være længere end 2 sider, mens du selv kan bestemme, hvor mange oplysninger du vil have med på din egen hjemmeside.

Desuden modtager rekrutteringsansvarlige og potentielle arbejdsgivere ofte ti (eller endda hundredvis) af CV'er. Når de ser, at du har brugt tid og kræfter på at skabe en særlig hjemmeside, vil det uden tvivl give dig en fordel i forhold til andre kandidater. De vil også være mere interesserede og sandsynligvis gennemgå din hjemmeside grundigt, hvilket gør det mere sandsynligt, at du bliver husket.

Hvad er fordelene ved en CV-hjemmeside?

At have og lave en CV-hjemmeside tilbyder følgende fordele:

  1. Den gør indtryk: En CV-hjemmeside kan gøre indtryk på arbejdsgivere, da det ikke er noget de ser så ofte. De vil huske dig bedre og måske kontakte dig hurtigere.
  2. Den fortæller din historie: Et standard CV er ofte på maksimalt 2 sider og det er svært at få alle detaljer med. En CV-hjemmeside giver dig mulighed for at fortælle din historie.
  3. Den er let at dele: Du kan blot skrive hjemmesidens URL på dit CV eller e-maile URL'en i stedet for at vedhæfte en fil.
  4. Let at finde online: Vidste du, at 2 ud af 3 rekrutteringsansvarlige vil søge efter dig online? Hvis du sørger for at optimere din hjemmeside, bliver du lettere at finde i søgeresultaterne. Arbejdsgiverne kan dermed lettere finde dig.
  5. Personligt brand: Med en CV-hjemmeside kan du arbejde med dit personlige brand og vise, hvem du er, og hvad du har at tilbyde.
  6. Den viser dit arbejde og projekter: Du kan ikke sætte et portfolio af eksempler på dit CV. En CV-hjemmeside er en løsning på dette.
  7. Den er interaktiv: Besøgende på din hjemmeside kan klikke igennem de forskellige muligheder og navigere rundt.
  8. Viser vigtige færdigheder: At lave og vedligeholde en (CV) hjemmeside viser en række vigtige tekniske færdigheder, som er eftertragtede i enhver virksomhed.

Sådan laver du en CV-hjemmeside

Trin 1: Vælg et godt domænenavn

Det første skridt i at lave en CV-hjemmeside er at vælge et godt domænenavn. Ofte ser du, at ansøgere vælger et navn baseret på deres eget navn. Dette er naturligvis det mest personlige og genkendelige.

Punktum's hjemmeside kan du tjekke, om det domænenavn, du har i tankerne, stadig er tilgængeligt. Hvis du ikke ønsker et domænenavn baseret på dit navn, så sørg i det mindste for, at det er let genkendeligt og let at skrive.

Trin 2: Installer WordPress og vælg et tema

Når du har valgt et domænenavn, skal du købe det. For faktisk at kunne have en hjemmeside online, har du også brug for 'webhosting'. Du skal blot søge efter "WordPress-hosting", så finder du masser af virksomheder, der tilbyder dette.

Det næste skridt er at installere WordPress på dit domæne. Den nemmeste måde at gøre det på er at finde en vejledning fra den virksomhed, hvor du har købt hosting.

Endelig skal du vælge et godt WordPress-tema. Temaet bestemmer i bund og grund stilen og designet på din hjemmeside. Når du logger ind på din hjemmeside, vil du blive ført til 'backend'. Du kan så klikke på 'udseende' og derefter 'temaer' i sidenavigationen. Her finder du et bibliotek med gratis temaer, som du kan bruge til din hjemmeside.

Måske vil du specifikt søge efter temaer, der er designet til at lave en CV-hjemmeside. I så fald er det en god idé at søge efter "CV" eller "resume" i søgefeltet i øverste højre hjørne.

Trin 3: Tilføj gode sider til din hjemmeside

Når du har valgt og installeret et tema, skal du tilføje sider til din CV-hjemmeside. Nogle forslag er:

  • Hjemmeside
  • Om mig
  • Kontaktside
  • CV
  • Referencer
  • Portfolio

Derudover kan du naturligvis tilføje flere sider baseret på dine individuelle ønsker og behov.

Trin 4: Skriv indhold

Når du har oprettet siderne, skal du sørge for at få styr på indholdet. Tænk nøje over, hvilke oplysninger du vil have med på hver side. På CV-siden kan du selvfølgelig fortælle om din erhvervserfaring, uddannelse og lidt mere om dig selv.

På din hjemmeside kan du give en kort introduktion og derefter inkludere links til de forskellige sider på din hjemmeside. På den måde kan du lade brugeren vælge, hvilke oplysninger de har lyst til at se om dig.

Trin 5: Sørg for, at din hjemmeside bliver fundet

Dette trin er valgfrit, men det er en fordel, hvis din hjemmeside er let at finde i Google. Hvis nogen f.eks. søger på dit navn og ordet "CV", skal din hjemmeside komme op i toppen.

For at opnå dette er det smart at installere et særligt "SEO-plugin". En god mulighed er for eksempel 'Rankmath'. Klik på 'plugins' i sidenavigationen, og søg efter Rankmath for at installere det.

Brug gode eksempler

På internettet og YouTube finder du masser af eksempler på CV-hjemmesider, som du kan bruge til inspiration. I sidste ende er det selvfølgelig bedst, hvis du kommer med dit eget design, men du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken. Prøv derfor også at finde nogle gode eksempler, der appellerer til dig. Forsøg herefter at sætte dit eget præg på dem.

Konklusion

At lave en CV-hjemmeside kan hjælpe dig med at skille dig ud. Det viser, at du har investeret tid og energi i at præsentere dig selv professionelt og kreativt. Det kan være en god mulighed for kandidater, der leder efter en moderne og interaktiv præsentation af deres færdigheder og erfaringer.

Hvis du vil have en hjemmeside, men ikke er særlig teknisk anlagt, kan du altid ansætte en ekspert til at gøre arbejdet. Hvis du foretrækker ikke at bruge penge på det, kan du spørge familie eller venner til råds. I dag er det meget nemt at lave sin egen hjemmeside. Ved at følge YouTube-videoer og tutorials kan du komme langt.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.

Fortsæt med at læse