Brug af CV-bygger: fordele og ulemper

Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Brug af CV-bygger: fordele og ulemper

For mange jobsøgende er det en krævende opgave at lave et godt CV og en god ansøgning. Det er ikke let at sammenfatte alle de relevante oplysninger for en given stilling og derefter formulere stærke og overbevisende sætninger, der giver dig mulighed for at få dine tanker ned på papir. En CV-bygger kan hjælpe med dette, men er det det værd? I denne blog ser vi på definitionen og fordele og ulemper ved at bruge en CV-generator.

Hvad er en CV-bygger?

En CV-bygger er et nyttigt værktøj, der gør det muligt for jobsøgende hurtigt og nemt at lave et effektivt CV. Styrkerne ved en CV-generator sammenlignet med at bruge gratis eksempel-CV'er og skabeloner er, at en CV-generator hjælper dig med at skrive dit CV. Applikationen guider dig fra start til slut gennem skabelsen af et godt CV, som kan øge dine chancer for at blive ansat.

Med et klik på en knap bliver dit CV oprettet. Derefter skal du blot udfylde de forskellige afsnit såsom din profil, erhvervserfaring og uddannelse. Formateringen genereres derefter automatisk. Du kan vælge en farve og endda tilføje visse stilarter for at personliggøre dit CV. Kort sagt, så har du et flot (og overbevisende) CV på ingen tid.

Fordele ved en CV-bygger

Der er mange fordele ved at bruge en CV-bygger, herunder:

 1. Gør at du sparer tid: På få minutter kan du lave et effektivt CV, der ser professionelt ud. Al formatering genereres automatisk. Det er en fordel, for i Microsoft Word kan du bruge flere timer på at få formatteringen til at se ud, som du vil have den.
 2. Ingen design erfaring nødvendig: Du behøver ikke erfaring med programmer som Photoshop, InDesign eller Illustrator for at lave et flot CV.
 3. Dit CV overholder de uskrevne regler: Et CV har en række regler, som skal overholdes. For eksempel en bestemt struktur og afsnit, der skal være med. Du behøver ikke at bekymre dig om at glemme noget, når du bruger en CV-generator.
 4. Du kan nemt ændre designet: En stor ulempe ved en Word-CV-skabelon er, at hvis du vil bruge en anden skabelon, skal du kopiere al informationen igen. I 9 ud af 10 tilfælde betyder det, at du igen mindst bruger en time på formateringen af dit CV. Med en CV-bygger kan du med et tryk på en knap skifte mellem utallige CV-skabeloner.
 5. Du kan nemt opdatere CV'et: Eftersom dit CV er gemt online, kan du altid nemt opdatere eller ændre det.
 6. Tilbyder professionelt designede skabeloner: En CV-generator tilbyder et bibliotek af skabeloner designet af eksperter. De bruger mængden af plads på en fornuftig måde og ser flotte ud.
 7. CV-eksempler til inspiration: For stort set enhver stilling er der et CV-eksempel tilgængeligt, som du kan bruge som en guide til at opstille dit eget CV.

Ulemper ved en CV-generator

Der er selvfølgelig en ulempe ved at bruge en CV-generator. Her er nogle af ulemperne:

 1. Ingen mulighed for personalisering: Da du arbejder med skabeloner, kan det nogle gange være svært at personliggøre dem. Der er ofte ikke meget andet, du kan gøre end at ændre farven på dit CV.
 2. Betalte tjenester: Det er ofte betalte tjenester, hvor du skal betale et par kroner.
 3. Begrænset funktionalitet: Nogle gange vil du måske tilføje visse oplysninger til dit CV, som den pågældende CV-maker ikke tillader dig at gøre.
Hvis du vil personalisere dit CV en smule, så sørg for i det mindste at vælge en frisk farve og eventuelt at vælge en anden skrifttype end Arial eller Calibri.

Alternativer til en CV-generator

Hvis du foretrækker ikke at bruge en CV-bygger, så er der naturligvis flere andre muligheder for at lave et godt CV. Herunder har vi listet nogle muligheder:

 • Photoshop eller Illustrator: Hvis du er dygtig til Adobe-programmer, kan du bruge dem til at designe et unikt CV. Især for kreative stillinger er denne mulighed meget anvendt, da du let kan skabe et unikt CV, når du selv står for designet.
 • Canva: En anden mulighed er at lave et Canva CV. Canva er et (hovedsageligt) gratis designprogram. Den eneste ulempe ved Canva er, ligesom ved Word, at du kan bruge meget tid på layoutet. Det er let at lave den fejl, at der er mere plads et sted end et andet.
 • Microsoft Word: I dag kan man også bruge Microsoft Word til at lave et rimeligt godt CV. Microsoft Word har også et bibliotek med både gratis og betalte skabeloner. Ligesom med Adobes programmer kan du i princippet skabe et unikt layout i Word.
 • Google docs: Ligesom Microsoft Word giver Google Docs dig mulighed for at oprette et lignende CV. I skrivende stund har de 5 skabeloner, som du kan vælge imellem. Du kan derefter nemt redigere og tilpasse dem, så de passer til dine egne behov. Fordelen ved et Google Docs-CV er, at det er gratis.
 • LinkedIn CV: LinkedIn tilbyder også muligheden for at oprette et gratis CV. Mulighederne er dog ret begrænsede.
 • CV lavet af en professionel: Som en sidste mulighed kan du også få designet et CV af en professionel. Den største fordel er selvfølgelig, at du er sikret et unikt CV. Det er dog ofte den dyreste mulighed af dem alle.

CV-generatoren fra Cvskaber

Der er naturligvis masser af muligheder for at opstille et CV. Hos Cvskaber har vi også designet en smuk CV-bygger, som har hjulpet tusindvis af ansøgere med at finde et nyt job. Nogle fordele inkluderer:

 • Mere end 12 skabeloner at vælge imellem.
 • En lang række farver.
 • Nemt at uploade et pasfoto.
 • Mulighed for at downloade dit CV som en PDF-fil.
 • Indbyggede designmuligheder til at personliggøre dit CV.
 • Feedback fra en HR-ekspert.
 • Database med eksempler på CV'er.
 • En praktisk ansøgningstracker.
 • Mulighed for at oprette og opdatere dit CV gratis.

Vores værktøjer hjælper dig i din jobsøgning. På den måde kan du lave et CV, du er rigtig glad for, og som giver dig 100 % selvtillid under din jobsøgning.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.