CV-eksempel civilingeniør

Som civilingeniør er du ansvarlig for at udvikle innovative designs og lede projekter med fokus på infrastruktur. For at finde et godt job inden for dette felt, har du brug for et overbevisende CV, der imponerer potentielle arbejdsgivere. Derfor ser vi i denne artikel på et godt eksempel på et CV for en civilingeniør, som du kan bruge til at skrive dit eget CV. Derudover giver vi nogle tips, som du kan bruge til at optimere dit CV.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Civilingeniør

Sådan skriver du et CV som civilingeniør

Som civilingeniør er du ansvarlig for planlægning, design, konstruktion og vedligeholdelse af infrastrukturprojekter. Eksempler på sådanne projekter kan være broer, veje, kanaler, dæmninger og bygninger. Du skal også have et godt kendskab til byggematerialer, miljøspørgsmål og risikostyring.

Dit CV bør fremhæve erfaring med disse færdigheder og kompetencer. Har du erfaring med projektledelse eller med at lede ingeniørteams? Har du løst komplekse tekniske problemer eller bidraget til innovationer inden for bæredygtigt byggeri? Det er værdifulde erfaringer, som du bør fremhæve i dit CV for at imponere arbejdsgiverne.

I den forbindelse er det vigtigt, at du læser stillingsopslaget grundigt. Hvilke opgaver og ansvarsområder er specifikke for denne stilling? Er der bestemte kvalifikationer eller færdigheder, der nævnes specifikt? Brug derefter denne viden til at skrive dit CV med vægt på de specifikke jobkrav fra den ledige stilling.

Personlige oplysninger

Start dit CV med en liste over dine vigtigste kontaktoplysninger. Det er dit navn, telefonnummer, e-mailadresse, adresse og eventuelt din fødselsdato. Næsten alle arbejdsgivere vil se din LinkedIn-profil, så du kan lige så godt tilføje den til dit CV på forhånd. Bare sørg for, at du har opdateret den med de seneste oplysninger og opdateringer fra din professionelle karriere.

Inkluder også et repræsentativt foto. Et godt foto kan give et stærkt førstehåndsindtryk og kan øge chancerne for en samtale.

Navn: Anne Jensen

Funktion: Civilingeniør

Adresse: Algade 20, 4891, Vejle

Telefon: +45 75 43 21 98

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 5. september 2002

LinkedIn: /in/annejensen

Profiltekst

Din profiltekst er den første chance for at imponere den potentielle arbejdsgiver. I den præsenterer du kort dig selv og fortæller samtidig lidt om dine ambitioner, dine egenskaber og hvad du kan gøre for virksomheden.

For en civilingeniør er det især vigtigt at fremhæve vigtige aspekter af dit arbejde, såsom dine tekniske færdigheder på højt niveau, dokumenteret erfaring med projektledelse eller tværtimod din passion for bæredygtigt byggeri. Det kan være faktorer, der hjælper dig med at skille dig ud fra andre kandidater.

Prøv at skriv en unik profil. Du skal trods alt skille dig ud blandt de andre ansøgere. Skriv, hvad der gør dig unik som person, og hvorfor netop du er en værdifuld tilføjelse til virksomheden.

Som erfaren civilingeniør bidrager jeg med kompleks teknisk ekspertise, effektiv projektledelse og en stor passion for bæredygtigt byggeri og strukturer. At designe og realisere sikker og bæredygtig byudvikling er kernen i min professionelle karriere. Jeg har altid været drevet af at inddrage social bevidsthed i mit arbejde og bidrage til en grønnere og mere beboelig fremtid.

Erhvervserfaring

Din erhvervserfaring er det sted, hvor du beskriver alle de relevante job, du har haft. Start altid med dit seneste job øverst.

For at skille dig ud fra andre kandidater, kan du vælge ikke kun at beskrive dine opgaver og ansvarsområder, men også skrive noget om dine præstationer og resultater. Differentier dig ved at gøre disse præstationer, succeser og resultater konkrete. Brug figurer og tal for at gøre det mere konkret for læseren af dit CV, hvilke resultater dit arbejde har haft.

Civilingeniør, Eminent Group
oktober 2022 - Nu

 • Koordinerede og udførte adskillige tekniske aktiviteter som en del af større anlægsprojekter.
 • Design og implementering af infrastrukturelle forbedringer, såsom forbedringer af broer, veje og kloaknet.
 • Opretholdte en tæt kommunikation med interessenter og andre projektpartnere for ikke at miste projektets mål af syne.
 • Innovative teknologier, der bruges til at skabe og analysere projekttegninger.

Civilingeniør, Umbrecco
september 2020 - oktober 2022

 • Laveve beregninger og omkostningsoverslag for forskellige projekter.
 • Samarbejdede med arkitekter og entreprenører for at opfylde alle lovmæssige standarder og kundekrav.
 • Overvågede generelle sikkerhedsprocedurer under projektets udførelse.

Uddannelse

For at blive civilingeniør er det vigtigt at have en relevant uddannelse, f.eks. en bachelor- og/eller kandidatgrad i civilingeniørvidenskab.

I dette afsnit skal du angive, hvilke(t) specifikke uddannelsesprogram(mer) du har gennemført. Det kunne f.eks. se sådan ud:

Civilingeniør, specialisering i vandbygning, Danmarks Tekniske Universitet
september 2018 - juli 2020

Bachelor i civilingeniørvidenskab, Danmarks Tekniske Universitet
september 2015 - juli 2018

Hvis du stadig ikke har den store erhvervserfaring, er det en god idé at uddybe din uddannelse. Beskriv f.eks. de afgangsprojekter, du har gennemført, de specialiseringer du har valgt, vigtige kurser du har taget, eller emnet for din eksamen. Giv så mange relevante detaljer som muligt for at fremhæve din kompetence og interesse for området.

Kurser og certifikater

Certifikater viser ikke kun, at du er ivrig efter at lære, men også at du ønsker at udvikle dig. Certifikater hjælper dig med at forbedre dig i dit job og kan øge din professionelle vækst. Desuden sikrer de rigtige kurser, at din ekspertise bliver bredere og dybere.

For at få en stilling som civilingeniør er der flere interessante og dybdegående kurser, du kan tage, som vil hjælpe dig med at forbedre din viden og dine færdigheder. Nogle af disse kurser er listet nedenfor:

 1. Avanceret projektledelse inden for civilingeniørarbejde
 2. Innovative materialer og bæredygtig konstruktion
 3. Håndtering af vand
 4. Design af smarte byer: Teknologi og bæredygtighed
 5. Risikostyring og sikkerhed
 6. Grundlæggende trafikteknik og mobilitetsplanlægning

Færdigheder

Dine kompetencer er en vigtig del af dit CV. Under dine kompetencer skal du angive 3 til 7 kompetencer, som er mest relevante for det job, du søger. For at hjælpe dig i gang, har vi lavet en kort liste over mulige færdigheder nedenfor:

 • Teknisk indsigt
 • Projektledelse
 • Viden om software til anlægsarbejde
 • Analytisk evne
 • Evne til problemløsning
 • Viden om bygge- og konstruktionsmetoder
 • Kommunikationsfærdigheder
 • Kritisk og detaljeorienteret
 • Evne til teamwork
 • Tidsstyring

Udfyld dit CV

Ud over standardafsnittene i dit CV, kan du vælge at tilføje yderligere emner. Disse ekstra afsnit kan nogle gange give lidt flere detaljer og fuldende dit CV, så du viser en potentiel arbejdsgiver, at du har lidt mere at byde på end den gennemsnitlige kandidat.

Specifikt for stillingen som civilingeniør kan du f.eks. tilføje følgende ekstra overskrifter:

Projektportefølje

Her kan du beskrive de projekter, du har arbejdet med. Angiv de teknikker du brugte, de problemer du stødte på, og hvordan du løste dem.

Referencer

Hvis du nogensinde har spillet en vigtig rolle i projekter, og der er mennesker, som kan tale positivt om disse erfaringer, så kontakt dem og spørg, om du må angive dem som referencer.

Publikationer

Hvis du har gennemført undersøgelser eller udgivet artikler, der er relevante for dit felt, så glem ikke at nævne dem i dit CV. Det viser, at du deltager aktivt i udviklingen af din sektor.

Medlemskab af faglige organisationer

At være medlem af nationale eller internationale brancheforeninger viser, at du er involveret i dit felt - så sørg for at nævne det.

Ved at overveje disse ekstra komponenter kan du få dit CV til at skille sig ud. Husk, at alle CV'er er forskellige. Vælg først og fremmest de dele, der er relevante for jobbet, og som passer godt til dig.

Hvordan skiller du dig ud med dit CV som civilingeniør?

Som vi også nævnte tidligere, kan hver virksomhed have en forskellig fortolkning af stillingen som civilingeniør. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår stillingsopslaget grundigt, hver gang du søger, og tjekker, hvilke erfaringer, færdigheder og kompetencer, der er relevante at nævne. På den måde giver du dig selv den bedste chance for at blive indkaldt til en jobsamtale.

Design af dit CV

Ud over indholdet af dit CV, bør du bestemt ikke ignorere præsentationen af dette vigtige dokument. Faktisk er design og layout af dit CV måske lige så vigtigt som dets indhold. Et overskueligt og velstruktureret CV, hjælper arbejdsgiverne med at finde vigtige oplysninger hurtigt.

En nem måde at sikre, at dit CV er visuelt tiltalende, er at bruge en CV-skabelon. Disse skabeloner er praktiske og kan hjælpe dig med hurtigt at skabe et professionelt og struktureret CV.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.