CV-eksempel ingeniør

Som ingeniør kan et overbevisende CV gøre forskellen på, om du får dit drømmejob eller ej. I denne artikel ser vi på et godt eksempel på en ingeniørs CV. Vi ser på, hvilke dele, færdigheder og erfaringer du bør fremhæve i dit CV. Vi giver også tips og eksempler, der kan hjælpe dig med at komme i gang med at skrive eller optimere dit eget CV.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Ingeniør

Sådan skriver du et CV som ingeniør

Som ingeniør er du ansvarlig for at designe, udvikle, teste og forbedre tekniske systemer eller produkter. Dine opgaver kan spænde fra produktdesign til kvalitetskontrol. Det er derfor færdigheder og erfaringer, der bør fremhæves i dit ingeniør-CV.

Som ingeniør er det vigtigt, at du har gode evner til at løse problemer. Beslutningstagning og projektledelse kan også være en del af dit job. Desuden skal du ofte arbejde sammen med andre ingeniører, og det kræver, at du er god til at kommunikere. Du skal have tekniske færdigheder og samtidig være i stand til at forklare og formulere komplekse ideer og resultater i et forståeligt sprog.

Hvis du vil skille dig ud med dit ingeniør-CV, er det vigtigt, at du læser den specifikke stilling, du søger grundigt. Sørg for, at du har en klar idé om, hvilke opgaver og ansvarsområder virksomheden søger, og tag udgangspunkt i det, når du skriver dit eget CV. Det vil øge dine chancer for eventuel jobsamtale.

Personlige oplysninger

I dine personlige oplysninger skal du altid angive dine nuværende kontaktoplysninger. Disse oplysninger vil gøre det muligt for en potentiel arbejdsgiver at kontakte dig. Derudover er det altid en fordel at tilføje et repræsentativt foto til dit CV. Det giver arbejdsgiveren et godt førstehåndsindtryk af dit udseende og din seriøsitet. Sørg derfor for at have et nyt, tydeligt og professionelt billede af dig selv.

Navn: Aksel Rasmussen

Funktion: Ingeniør

Adresse: Jernbanegade 12, 1905 Østbirk

Telefon: +45 74 56 78 90

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 20. april 1997

LinkedIn: /in/akselrasmussen

Profiltekst

I din profiltekst giver du et kort resumé, hvor du fortæller, hvem du er, hvad dine færdigheder og kompetencer er, og hvorfor netop du er egnet til denne stilling. Målet er at imponere med din profil, så resten af dit CV også bliver læst igennem.

Ingeniørjobbet kræver ofte stærke analytiske evner og en god evne til at løse problemer. Så sørg for at nævne den slags vigtige aspekter af dit job i din profil.

Jeg er en pragmatisk ingeniør med en stærk passion for innovation. Min analytiske evne gør mig i stand til at afdække komplekse problemstillinger og finde og implementere praktiske løsninger. Med min specialisering i elektroteknik bidrager jeg til effektive og innovative teknologiske løsninger. I et teamsammenhæng er jeg god til at lytte og dele min vision for at nå frem til den bedst mulige løsning sammen med teamet. Takket være mine kommunikationsevner er jeg i stand til at forklare mine ideer godt (både til tekniske og ikke-tekniske teams og interessenter).

Erhvervserfaring

Din erhvervserfaring er langt den vigtigste del af dit CV. Ud fra den vil en potentiel arbejdsgiver forsøge at vurdere, om du er egnet til jobbet.

I toppen af din erhvervserfaring skal du starte med at beskrive din seneste stilling. Du kan gøre dit CV mere overbevisende ved ikke kun at beskrive opgaver og ansvarsområder, men også ved at nævne dine opnåede resultater eller præstationer. Hvilke succeser har du opnået, og hvad har du konkret leveret? Det er bedst at udtrykke dine præstationer i tal, så du gør det meget klart, hvad effekten af dit arbejde har været.

Ingeniør, Aarox
april 2020 - Nu

 • Ledte et team på 10 ingeniører, der i fællesskab designede og udviklede tekniske løsninger til kunderne.
 • Var direkte involveret i udviklingen af tre patenterede produkter, der resulterede i en stigning på 25 % i virksomhedens salg.
 • Administrerede test og kvalitetskontrol.
 • Arbejdede på komplekse projekter med stramme deadlines.

Ingeniør, Wiltec Solutions
marts 2018 - december 2019

 • Bidrog til design og implementering af større infrastrukturprojekter.
 • Ledede et stort projekt, hvor der blev bygget en bro for at reducere rejsetiden i lokalsamfundet.
 • Ansvarlig for at kontrollere og godkende tekniske beregninger og specifikationer for flere projekter.

Uddannelse

For at blive ingeniør kræves det generelt, at man tager en specialiseret uddannelse i ingeniørvidenskab. Det kan være bachelor- eller kandidatuddannelser, som ofte omfatter forskellige specialiseringer inden for ingeniørfaget, f.eks. civilingeniør, maskiningeniør eller elektroingeniør.

Det er vigtigt, at du i dit CV nævner de specifikke uddannelser, du har taget. Hvis du har mindre relevant erhvervserfaring, kan du også vælge at uddybe dette afsnit ved komme nærmere ind på din uddannelse. Hvad har du lært og lavet? Hvilke projekter arbejdede du på, og hvad var dit hovedfag?

Master i Civil Engineering and Management, Danmarks Tekniske Universitet
september 2015 - juli 2019

Kurser og certifikater

At få flere certifikater kan vise din nysgerrighed og selvudvikling. I ingeniørverdenen er der mange forskellige kurser, du kan tage for at udvide din ekspertise og holde dig ajour med den seneste teknologiske udvikling.

Her er et par eksempler på relevante kurser for en ingeniør:

 1. 3D-computerstøttet design (CAD)
 2. Projektledelse for ingeniører
 3. Bæredygtigt byggeri
 4. Sundheds-, sikkerheds- og miljøledelse i ingeniørarbejde
 5. Maskinlæring for ingeniører
 6. AutoCAD, SOLIDWORKS eller MATLAB

Hvis du har opnået relevante certifikater, er det altid en fordel at tilføje dem til dit CV. Det viser din ekspertise og passion for dit felt.

Færdigheder

Kompetencer er en uundværlig del af dit CV. Sørg for at tænke grundigt over de færdigheder, du skriver på dit CV. Det vigtigste er, at det er her, du fremhæver de kompetencer, der er vigtige for det specifikke job. Læs derfor jobopslaget grundigt igennem igen.

Her er en liste med 10 relevante kompetencer til jobbet som ingeniør:

 1. Problemløsende tænkning
 2. Teknisk indsigt
 3. Analytisk kapacitet
 4. Projektledelse
 5. Matematiske færdigheder
 6. Viden om designprogrammer
 7. Færdigheder i samarbejde
 8. Øje for detaljer
 9. Kommunikationsfærdigheder
 10. Innovativ tænkning

Udfyld dit CV

Du har nu opbygget dit CV med alle de væsentlige komponenter - personlige oplysninger, erhvervserfaring, uddannelse, kurser og certifikater samt færdigheder. Men der er endnu et skridt, du kan tage for at styrke dit CV og skille dig ud fra andre kandidater. Nemlig at tilføje yderligere punkter.

Ud over de obligatoriske afsnit kan du også vælge at tilføje et ekstra afsnit til dit CV. Det giver dig mulighed for at vise lidt mere af din personlighed, passion og din ekspertise. Det er især nyttigt, hvis du vil skille dig ud fra andre kandidater. Her er nogle ideer og forslag:

 • Projekter: Fremhæv store og vigtige projekter, du har arbejdet med. Det kan både være personlige og professionelle projekter.
 • Publikationer: Du har måske udført forskning under dine studier eller dit arbejde og udgivet den i et relevant tidsskrift.
 • Frivilligt arbejde: Især hvis jobbet er lidt mere fokuseret på projektstyring eller ledelse, kan frivilligt arbejde, hvor du også har været leder, fremhæve vigtige lederegenskaber, der er relevante for jobbet.

Husk, at tilføjelsen af sådanne elementer skal være med til at styrke dit CV. De skal altså være relevante for det job, du søger.

Hvordan skiller du dig ud med dit ingeniør-CV?

Det er vigtigt at indse, at hver arbejdsgiver kan fortolke jobbet som ingeniør forskelligt. Derfor er det vigtigt at skræddersy dit CV præcist til den pågældende stilling. Sørg for, at dit CV matcher virksomhedens specifikke behov og forventninger.

Derfor anbefaler vi altid, at du tilpasser dit CV til den specifikke ledige stilling i hver enkelt ansøgning. Det giver dig mulighed for at vise, at du har præcis de færdigheder og den erfaring, de leder efter.

Design af dit CV

Det kan være svært at gøre et godt indtryk som ingeniør. Især hvis du forventer at møde stor konkurrence. Hvis alt går vel, har du nu værktøjerne til at sammensætte et stærkt CV som ingeniør. Men det er ikke kun indholdet af dit CV, der er vigtigt, formateringen skal også være i orden.  I dag findes der mange onlineværktøjer og CV-skabeloner, som kan hjælpe dig med dette. Brug dem til at give dit CV et professionelt og attraktivt udseende.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.