CV-eksempel chauffør

Som chauffør rejser du rundt i hele landet. En chauffør er således ansvarlig for at transportere mennesker og/eller varer. De er også en vigtig del af vores samfund. En chauffør har således ikke kun ansvaret for at flytte passagerer eller varer, men skal også sørge for sin egen og andres sikkerhed. Derfor skal du sørge for, at dit CV også afspejler dette. I denne blog finder du ud af, hvordan du skriver et godt chauffør-CV.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Chauffør

Hvordan skriver man et CV som chauffør?

Som chauffør har du til opgave at transportere varer eller passagerer fra A til B, og derfor er det vigtigt, at du har et omfattende, men også specifikt sæt af færdigheder. Kørefærdigheder, sikkerhed, ruteplanlægning, tekniske evner, tidsstyring, kommunikation, robusthed og kundeservice er alt sammen afgørende i dette erhverv.

Når du læser stillingsopslaget, bør du også se nærmere på, hvilke krav der stilles. Dem skal du så skrive ind i dit CV. For eksempel skal du have et særligt kørekort, hvis du skal transportere store laster.

Stillingsopslaget for en chauffør kan være forskelligt fra virksomhed til virksomhed, så læs opslaget grundigt, hvilke specifikke færdigheder der kræves. Skal du f.eks. være god til flere sprog? Er du også ansvarlig for kundekontakt? Ved at gennemgå stillingsopslaget nøje kan du justere dit CV og fremhæve dig endnu bedre over for arbejdsgiveren.

Personlige oplysninger

På dit CV skal du selvfølgelig angive dine personlige oplysninger; det er en af de vigtigste dele af dit CV. Hvordan kan en arbejdsgiver ellers henvende sig til dig, hvis du bliver inviteret til en jobsamtale? De oplysninger, du skal notere øverst i dit CV, er dit for- og efternavn, din fødselsdato, den stilling du søger, e-mail, telefonnummer og din adresse.

Du kan også nævne din LinkedIn-profil her, som også giver et godt billede af din arbejdshistorie og dine resultater (hvis du har holdt den opdateret, selvfølgelig).

Navn: Henrik Møller

Funktion: Chauffør

Adresse: Slotsgade 8, 1214m Nykøbing Falster

Telefon: +45 54 32 10 87

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 20. marts 1986

LinkedIn: /in/henrikmoller

Profil

Din profiltekst er her, hvor du præsenterer dig selv for arbejdsgiveren. Det er vigtigt, fordi du på den måde kan give arbejdsgiveren en idé om, hvem du er, og hvad der motiverer dig. For en chauffør er det f.eks. vigtigt, at du fortæller, hvorfor du kan lide jobbet, hvad der motiverer dig, hvorfor du er egnet til stillingen, og hvad dine interesser er.

Som chauffør har jeg et skarpt øje for sikkerhed og præcision. På den måde har jeg også omfattende kørefærdigheder og ekspertise i ruteplanlægning. Jeg er selv teknisk dygtig til at udføre vedligeholdelse af køretøjer og kommunikativ dygtig til klar koordinering og kundeservice. Det, der gør mig til en tilføjelse til dit team er, at jeg har en god evne til at håndtere stressede situationer og stræber efter fremragende kundetilfredshed.

Erhvervserfaring

Afsnittet om erhvervserfaring er den vigtigste del af CV'et, faktisk grunden til, at man laver et CV. Så hvad skal du have med, og hvordan får du din erhvervserfaring med på dit CV? Du inkluderer al din relevante erhvervserfaring i dit CV og starter med dit seneste job. Du skriver ikke kun, hvilken stilling du har haft, og hvilket arbejde du har udført, men også dine resultater i jobbeskrivelsen. Det er meget mere interessant for arbejdsgiveren/rekruttereren at læse alle de ting, du har opnået gennem dit arbejde.  Når du inkluderer dine resultater, skal du huske, at gøre dine resultater konkrete ved at knytte dem til tal og procenter.

Lastbilchauffør hos transportvirksomheden VOS logistics

 • Sikker transport af forskellige varer, opretholdelse af sikre kørevaner.
 • Brugte ruteplanlægningssystemer til at være tidseffektiv og spare tid på forskellige ruter, hvor det var muligt.
 • Udføre forebyggende vedligeholdelse på køretøjet for at holde det i god stand.
 • Kommunikér med afsenderteamet for at give opdateringer.

Taxachauffør hos LemensTaxiservice

 • Sikker og komfortabel transport af passagerer.
 • Opretholdelse af et rent køretøj.
 • Effektiv overholdelse af kundeaftaler.
 • Håndtering af klager.

Uddannelse

Som chauffør er det ikke altid nødvendigt med en formel uddannelse. Hvis du har taget en anden uddannelse, kan du stadig nævne den - det siger noget om dit arbejdniveau.

Automekaniker, TEC
september 2012 - september 2016

 • Uddannet som biltekniker med kendskab til køretøjssystemer, motorvedligeholdelse og reparationsteknikker.
 • Lærte at identificere og løse elektriske problemer i køretøjer.
 • Modtog træning i planlagt vedligeholdelse og serviceprocedurer.
 • Modtog sikkerhedstræning i, hvordan man udfører reparationer på en sikker måde.

Kurser og certifikater

Har du taget nogen kurser, som kan være relevante for jobbet? Hvis ja, så skriv dem under en separat overskrift "kurser og certifikater". For hvert job kan der være relevante kurser, du kan tage. Der findes også relevante kurser for chauffører, som f.eks. sprogkurser, førstehjælpskurser eller "defensiv kørsel". Disse kurser kan udvide din ekspertise og vise, at du har stor interesse for dit job som chauffør.

 • Førstehjælpscertifikat
 • Sikkerhedskursus i lastsikring
 • Bæredygtig og brændstofeffektiv kørsel

Færdigheder

I CV'et inkluderer du også dine kompetencer. Ud over hårde færdigheder har du også bløde færdigheder, som du skal nævne på dit CV. Din arbejdserfaring og uddannelse er ikke nok til at overbevise arbejdsgiveren om at invitere dig til en samtale. Arbejdsgiverer er altid meget interesseret i, hvilke kompetencer du har, så det er vigtigt, at de fremgår tydeligt af CV'et.

Når du arbejder som chauffør, er det vigtigt, at du har gode køreegenskaber. Det er også godt at have en fleksibel indstilling. Som chauffør er der mange omstændigheder, der kan få en transport til at tage længere tid eller komme hurtigere frem. Under sådanne omstændigheder skal du være i stand til at være fleksibel.

Her har du også andre kompetencer, som kan være vigtige:

 • Multitasking
 • Vedligeholdelse af logbøger
 • Kundeservice
 • Modstandsdygtighed over for stress
 • Geografisk forståelse
 • Godt kendskab til trafikregler og -forskrifter
 • Evne til at køre sikkert og defensivt
 • Tålmodighed
 • Gode orienterings- og navigationsevner
 • Evne til at arbejde og træffe beslutninger selvstændigt

Udfyld dit CV med yderligere sektioner

Dit CV er nu komplet og alle de vigtige dele er nu listet i dit CV. Men ud over alle de "obligatoriske" dele kan du tilføje yderligere dele. Med ekstra elementer kan du adskille dig fra de andre kandidater, og det vil øge dine chancer for en jobsamtale. Du kan f.eks. tilføje disse punkter:

 • Sprog: Angiv, at du taler flere sprog. Især for en chauffør kan det være praktisk.
 • Priser og anerkendelser: Hvis du har vundet priser eller fået anerkendelse for din sikre kørsel, så skriv dem på dit CV!
 • Faglige medlemskaber: Er du f.eks. medlem af en brancheforening for chauffører? Vis det på dit CV. Det viser engagement og en forpligtelse til din faglige udvikling.

Hvordan skiller du dig ud med dit chauffør-CV?

Hver virksomhed kan besætte en ledig stilling som chauffør forskelligt. Derfor skal du sørge for, at dit CV matcher den ledige stilling. Inkludér specifikke ord, der bruges i jobopslaget, og inkludér færdigheder, der bruges i jobopslaget. Læs derfor stillingsopslaget omhyggeligt, og skræddersy dit CV i overensstemmelse hermed!

Design af dit CV

Det er ikke nok at skrive alle de vigtige oplysninger på dit CV. Dit CV skal også se pænt og overskueligt ud. Hvis dit CV er rodet og uoverskueligt, vil det meget hurtigt ende i bunken med afviste ansøgninger, og det vil vi naturligvis gerne undgå. Derfor er et visuelt attraktivt CV også et vigtigt punkt. Til det formål kan du bruge skabeloner, som allerede findes. Se f.eks. https://cvskaber.dk/cv-skabeloner, her finder du flotte skabeloner, du kan bruge!

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.