CV-eksempel automekaniker

Som bilmekaniker er du drevet af at arbejde med biler. Du arbejder f.eks. på små biler, store biler, minibusser eller SUV'er. Det er derfor vigtigt, at du har et godt CV, der afspejler din evne til at reparere biler og yde god kundeservice. Som bilmekaniker kan du have forskellige jobtitler, og det afhænger selvfølgelig af dit erfaringsniveau og dine specialer, f.eks. teknisk specialist, servicerådgiver, serviceleder eller dækspecialist. Men for hver jobtitel har du brug for et godt CV, og i denne blog vil vi give dig tips til, hvordan du skriver det perfekte CV.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Automekaniker

Hvordan skriver man et CV som automekaniker?

Som automekaniker kommer du i kontakt med kunder, der har et problem med deres bil. Nogle kunder ved allerede, hvad der er galt, men nogle kunder kommer til værkstedet uden nogen idé om, hvad der er galt med bilen. Som automekaniker er det dit job at finde ud af, hvad der er galt med bilen.

Følgende arbejde og ansvarsområder er vigtige:

 • At udføre reparationer og vedligeholdelse
 • At udskiftning af dele
 • At udføre inspektioner, testkørsler og gennemføre kundekommunikation.

Dit CV bør derfor fremhæve, at du mestrer disse opgaver og færdigheder. I jobopslaget er det vigtigt at læse grundigt, hvad der forventes af dig. Hvis det forventes, at du udfører inspektioner og har kundekontakt, er det vigtigt at fremhæve disse ansvarsområder i dit CV.

Personlige oplysninger

Det er meget vigtigt at angive dine personlige oplysninger. Disse oplysninger gør det muligt for arbejdsgiveren eller rekrutteringsmedarbejderen at få fat i dig og stille yderligere spørgsmål til dit CV eller invitere dig til en samtale. Det er vigtigt at have følgende punkter med under overskriften personlige oplysninger: for- og efternavn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og fødselsdato.

Når du gør det, skal du også sætte dit foto på dit CV. Hvis du har en god LinkedIn-side, kan du også sætte den på dit CV. Så kan arbejdsgiveren se, hvilke resultater du har opnået, og allerede få en idé om din erhvervserfaring.

Navn: Nikolaj Hansen

Funktion: Bilmekaniker

Adresse: Vestergade 20, 1789, Snedsted

Telefon: +45 54 32 10 98

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 9. juni 1994

LinkedIn: /in/nikolajhansen

Profiltekst

Din profiltekst er et stykke skrift, hvor du kan være meget fri. Her viser du, hvem du er, hvad din passion er, hvad din motivation er, og hvad du allerede har opnået i din karriere. I dette stykke vil du skille dig ud fra de andre kandidater, så prøv at være unik i den personlige profil.

Jeg er en dreven automekaniker med en passion for at løse tekniske bilproblemer. Det gør jeg med glæde og kundeservice af høj kvalitet. Min viden om bilteknik gør mig i stand til hurtigt at identificere og løse problemet. Jeg har øje for detaljer og en proaktiv indstilling til at løse tekniske problemer hurtigt og med fokus på kundeservice.

Erhvervserfaring

Afsnittet om erhvervserfaring er en af de vigtigste dele af dit CV. I dette afsnit viser du, hvad du kan, og hvilken ekspertise du har. Det viser arbejdsgiveren, om du er egnet til jobbet og lever op til deres forventninger. Under denne overskrift skriver du din relevante erhvervserfaring. Det er her, dit seneste job står øverst.

I din erhvervserfaring skriver du om dine aktiviteter. Det er en stor faldgrube kun at skrive om det arbejde, du har udført. Angiv, hvilke succeser du har opnået ved at udføre dit arbejde. Har du opnået øget fortjeneste gennem dit arbejde? Skabt en større kundebase? Inkluder disse resultater i dit CV, og udtryk dem i tal og procenter, det gør din præstation konkret og viser dine evner til at skabe positiv udvikling.

Hvis du har mindre erhvervserfaring inden for den specifikke branche, så overvej, hvilken erhvervserfaring, der også kan være relevant for stillingen. I bilindustrien er kundekontakt f.eks. almindeligt, så se på din arbejdserfaring, hvor du viser, at du er god til at vedligeholde kunderelationer og kan kommunikere godt, f.eks. i et kundeservice- eller hoteljob, som du havde, da du var yngre.

Bilmekaniker, Wolters værksted
april 2020 - Nu

 • Identificere og løse komplekse mekaniske problemer på forskellige køretøjer, herunder personbiler, varevogne og lastbiler.
 • Udføre rutinemæssig vedligeholdelse som olieskift, dækskift, bremsereparationer og skift af luftfilter.
 • Ledte et team af to yngre mekanikere, hvor jeg gennemgik deres arbejde for at sikre, at alle reparationer levede op til de højeste standarder.
 • Ansvarlig for bestilling af reservedele og lagerstyring, hvilket resulterede i en mere effektiv styring af reservedele og omkostningsbesparelser på 15 %.

Bilmekaniker, DK Garage Company
august 2017 - april 2020

 • Udførte forebyggende og korrigerende vedligeholdelse på personbiler, herunder motorreparationer, gearkassereparationer og elektriske systemer.
 • Førte detaljerede og velorganiserede servicejournaler og sørgede for fuld dokumentation af alle udførte reparationer.

Uddannelse

Hvis du vil være automekaniker, skal du have en uddannelse for at kunne udføre jobbet ordentligt. Der er forskellige kurser og specialiseringer inden for bilteknik for at blive automekaniker. Den uddannelse, du har fået for at kunne udføre faget, bør derfor fremgå af dit CV.

Sæt igen din seneste uddannelse øverst. Hvis du har mindre erhvervserfaring, skal du uddybe de kurser, du har taget. Angiv her, hvilke projekter du lavede, hvilke fag du tog, eller hvilken specialisering du havde under dine studier.

Erhvervsuddannelse i Autoteknologi, TEC
september 2016 – september 2018

Kurser og certifikater

For en automekaniker er der mange forskellige specialiseringer, og du kan få mange certifikater. Du vil derfor gerne skrive det på dit CV for at vise, hvilket særligt arbejde du kan udføre. Det viser ikke kun din kompetencer, men også din interesse for faget. Derfor er der forskellige kurser, du kan tage for at specialisere dig:

 • Certificering i køretøjsinspektion
 • Certificering af klimaanlæg
 • Hybrid- og elbiler
 • Teknisk træning af bilmærker
 • Specialist i bremsesystemer
 • Dækspecialist
 • Motorteknologi

Færdigheder

Kompetenceoverskriften er en vigtig del af dit CV. Her angiver du, hvilke færdigheder du har, som adskiller dig fra andre kandidater. Da mange virksomheder har en forventning til de færdigheder, du besidder, er det smart at inkludere dem under overskriften færdigheder. Her er nogle færdigheder, som kan være relevante:

 • Tekniske færdigheder
 • Kundeservice
 • Sikkerhed
 • Teamwork
 • Kvalitetsorienteret
 • Stress-resistent
 • Udfører reparationer
 • Brug af værktøj og udstyr
 • Evne til problemløsning
 • Forståelse af elektriske systemer
 • Udfører motorreparationer
 • Forståelse af teknisk dokumentation
 • Kommunikation med kunder
 • Nøjagtighed og præcision
 • Koordinering

Udfyld dit CV med yderligere sektioner

Nu hvor dit CV har alle de vigtige dele, kan du altid tilføje yderligere dele til dit CV. Det viser, at du har lagt mange kræfter i dit CV, og det adskiller dig fra de andre kandidater. Du kan f.eks. nævne dine hobbyer, hvilke andre sprog du taler, eller hvilke praktikophold du har haft.

Hvordan skiller du dig ud med dit CV som automekaniker?

Der vil selvfølgelig være flere kandidater, der søger den ledige stilling, og de har helt sikkert mange af de samme kompetencer som dig. Så det er vigtigt at skille sig ud over for potentielle arbejdsgivere med et fremragende CV. Fordi arbejdsgiveren vil have en vis forventning til stillingen, er det vigtigt, at du læser igennem, hvad disse forventninger er. Derfor er det vigtigt at matche dit CV med det job, du søger. Læser du, at virksomheden lægger stor vægt på kundeservice? Så vis i dit CV, at du også synes, at kundeservice er vigtigt, og at du er kompetent på dette område.

Design af dit CV

Alle de oplysninger, du har brug for, findes nu i dit CV. Men information er selvfølgelig ikke alt. Dit CV skal også være overskueligt for arbejdsgiveren. Arbejdsgiveren gennemgår dit CV meget hurtigt, så hvis dit CV er rodet, vil arbejdsgiveren have sværere ved at vurdere det. Så ender du også hurtigere i bunken med afviste ansøgninger. For at undgå dette kan du bruge en CV-skabelon til at holde dit CV smukt, interessant og velorganiseret.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Ronald Sterk
Som ekspert inden for arbejdsmarkedskommunikation og HR har Ronald Sterk et bredt kendskab til rekruttering og jobsøgning. Hans evner til at skrive jobopslag, kombineret med hans erfaring med at skabe overbevisende CV'er og ansøgninger, gør ham til en værdifuld ressource for alle, der ønsker at skille sig ud på jobmarkedet. Hans forståelse af, hvad virksomheder leder efter i kandidater, og hans evne til at fremhæve ansøgeres unikke kvaliteter gør ham til en fremragende ressource for en succesfuld jobsøgning.