CV-eksempel sygeplejerske

I sundhedssektoren arbejder man primært med mennesker, hvilket gør arbejdet meget varieret. Ikke to dage er ens. At yde pleje, der fremmer dine patienters helbredelse, sundhed og vitalitet, er det vigtigste i dit job. Derfor bør dit CV i sundhedssektoren afspejle dette. I denne blog finder du et eksempel på et sygeplejerske-CV, og vi viser dig præcis, hvordan du laver et godt CV som ansat i sundhedssektoren.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Sygeplejerske

Hvordan skriver man et CV som sygeplejerske?

Som sygeplejerske har du et vigtigt job, hvor du er ansvarlig for patientpleje. Du udfører medicinske procedurer, administrerer patientjournaler, overvåger visse vitale tegn og yder følelsesmæssig støtte. Du skal gøre alt, hvad du kan, for at fremme dine patienters generelle sundhed. Dit CV skal vise, at du har tilstrækkelig viden, erfaring og færdigheder til at udføre disse vigtige opgaver.

Det betyder, at du især skal understrege og fremhæve din evne til at forstå medicinsk information, dine kommunikationsevner og din evne til at arbejde i stressede situationer. At vise forståelse og empati er også vigtige aspekter i arbejdet som sygeplejerske.

Før du skriver dit sygeplejerske-CV, er det vigtigt at have en god forståelse af, hvad det specifikke job indebærer. Arbejdet som sygeplejerske kan være meget forskelligt.  Forstå, hvilke opgaver og ansvarsområder, der kræves i den stilling du søger. Det vil hjælpe dig med at gøre dit CV personligt og sikre, at du præsenterer dig selv som den ideelle kandidat til stillingen.

Personlige oplysninger

Dine kontaktoplysninger er naturligvis kun en lille del af dit CV, men ikke desto mindre uvæsentlige. Rekrutterere og arbejdsgivere bruger disse oplysninger til at kontakte dig med henblik på en indkaldelse til en jobsamtale eller yderligere spørgsmål. Derudover vil arbejdsgivere også gerne vide, hvem du er, og hvor du bor.

Som sygeplejerske er det desuden vigtigt, at du har en professionel fremtoning. Tilføj derfor et repræsentativt foto til dit CV.

Navn: Sofie Jensen

Funktion: Sygeplejerske

Adresse: Vesterbrogade 78, 1620 Vesterbro, København

Telefon: +45 42 56 78 93

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 20. september 1998

LinkedIn: /in/sofiejensen

Søger du et job som sygeplejerske, hvor du besøger patienter i deres hjem? I så fald kan det være nyttigt at inkludere dit kørekort i dit CV.

Profiltekst

Profilen er udgangspunktet for dit CV. Her skriver du et stærkt resumé, hvor du med få sætninger viser, hvem du er som fagperson. Målet med din profil er at gøre læseren nysgerrig på resten af dit CV.

For en sygeplejerske er det vigtigt at vise i din profil, at du har de rigtige kvaliteter og kompetencer. Tænk f.eks. på din empati, din stressresistens og din evne til at arbejde som en del af et team.

Som dedikeret sygeplejerske kombinerer jeg min passion for pleje med en dyb empatisk forståelse af patienterne. Mine fremragende kommunikationsevner og min evne til at bevare roen i stressede situationer gør mig i stand til at yde fremragende pleje. Jeg lytter altid til mine patienters individuelle behov og skræddersyr den pleje, jeg giver, efter bedste evne. Et smil på mine patienters ansigter giver mig den ultimative bekræftelse på, at jeg har haft en vellykket dag.

Erhvervserfaring

Din erhvervserfaring er ofte den vigtigste del af dit CV. Ud fra din arbejdserfaring forsøger arbejdsgiverne at vurdere, om du har nok erfaring til at udføre jobbet godt. Så tag altid fat i jobopslaget og se, hvor dine styrker ligger i forhold til det, der efterspørges i den ledige stilling.

Hvis du ikke har så meget erhvervserfaring endnu, anbefaler vi, at du lægger ekstra vægt på din uddannelse og dine praktikophold (mere om det senere).

Sygeplejerske, AllCare
marts 2022 - Nu

 • Udviklet og implementeret individuelle plejeplaner sammen med behandlingsteamet.
 • Tager anamnese, administrerer medicin og udfører mindre medicinske procedurer.
 • Leverede følelsesmæssig støtte til patienter og deres familier.
 • Koordinerede indlæggelser og udskrivelser af patienter.
 • Lede træningssessioner for nye medarbejdere.

Sygeplejerske, Nildrid Clinics sundhedscenter
januar 2020 - februar 2022

 • At stille sygeplejediagnoser og diskutere dem med behandlingsteamet.
 • Gav patienterne medmenneskelig pleje af høj kvalitet og foretog sundhedsvurderinger.
 • Administrere og opdatere patientdata og -journaler.
 • Deltog i møder for at forbedre patienternes plejeplaner.
 • Udviklede stærke relationer til patienterne for at skabe tillid og tryghed i plejeprocessen.

Uddannelse

Der er flere måder at blive uddannet som sygeplejerske på. Så skriv tydeligt i dit CV, hvilken specifik uddannelse du har gennemført. Angiv skolen, titlen på din uddannelse, en start- og slutdato og (eventuelt) en kort beskrivelse af, hvad du har lært.

Hvis du har mindre erhvervserfaring, er det en god idé at uddybe din uddannelse. Fortæl om, hvad du har lært under din uddannelse.

Bachelor i sygepleje, VIA University College, Danmark
september 2016 - juli 2020

Praktikophold

Hvis du har været i relevant praktik, så gør det til et særskilt afsnit. Et praktikophold betragtes ofte som relevant erhvervserfaring.

Praktikophold

Sygeplejerske, Rigshospitalet, København
september 2018 - januar 2019

At kunne give en hjælpende hånd på forskellige afdelinger på Ikazia Hospital, såsom ICU, ED, CCU, kardiologi og AOA. Her udviklede jeg vigtige kliniske færdigheder. Mine hovedopgaver var:

 • Hjælpe med at pleje kritiske patienter.
 • Udføre grundlæggende sygeplejeopgaver, såsom at måle vitale tegn, administrere medicin og hjælpe med hygiejne.
 • Samarbejd med sundhedspersonale om at skabe skræddersyede plejeplaner.

Kurser

Ud over din uddannelse har du måske taget relevante kurser eller specialiseret dig yderligere? I så fald kan du selvfølgelig også angive dem under en ny overskrift 'Kurser'.

Sprog

På et hospital eller i sundhedssektoren er det altid en stor fordel at kunne tale flere sprog. Så nævn altid de sprog, du er god til, og som du kan kommunikere med patienterne på.

Sprog

 • Dansk (C2)
 • Engelsk (C1)
 • Tysk (B2)
 • Fransk (B1)

Færdigheder

Arbejdet som sundhedsplejerske kan være meget forskelligt. Det er klart, at du skal have nøglefærdigheder for at udføre dette arbejde. Derfor er det meget vigtigt at placere dine vigtigste færdigheder i et separat afsnit på dit CV. Det vil straks vise arbejdsgiveren, at du er egnet til jobbet.

Her er nogle gode eksempler:

 1. Medicinsk viden
 2. Omsorgsfuld og hjælpsom
 3. Patientpleje
 4. Nøjagtig (opmærksomhed på detaljer)
 5. Betjening af medicinsk udstyr
 6. Førstehjælp og HLR
 7. Administration af medicin
 8. Sterile teknikker
 9. Dokumentation og rapportering
 10. Samarbejde
 11. Empati og følelsesmæssig intelligens
 12. Evne til problemløsning
 13. Gode kommunikationsevner
 14. Modstandsdygtighed over for stress
 15. Beslutningstagning

Tilføj yderligere komponenter

Udover 'standard'-afsnittene kan du altid tilføje andre sektioner. Måske har du vejledt bestemte projekter, som du gerne vil fremhæve? Eller måske laver du frivilligt arbejde i din fritid? Det er afsnit, du kan inkludere i dit sygeplejerske-CV, forudsat at de er relevante for jobbet.

Hvad laver du som sygeplejerske?

I sundhedsvæsenet er der utallige opgaver og ansvarsområder. Så du bliver nødt til at tænke grundigt over, hvad der er vigtigst at nævne for netop din stilling. Nedenfor finder du en liste over opgaver og ansvarsområder, som du kan bruge som udgangspunkt, når du skal lave dit eget CV:

 • Du er i stand til at stille en sygeplejediagnose og diskutere den med plejeteamet.
 • Giver information til patienten, så de er i stand til at træffe valg vedrørende muligheder og konsekvenser i det videre behandlingsforløb.
 • Indsamler sundhedsdata og anvender risikosignalering.
 • Du gennemfører indlæggelsessamtalen, fastlægger plejebehovet og udarbejder plejeplanen. Du evaluerer plejeplanen og foretager justeringer, hvor det er nødvendigt.
 • Du skal koordinere og overvåge kontinuiteten i plejen, uddelegere sygepleje og tildele patienter til personalet.
 • Det første kontaktpunkt for patienter og deres pårørende. Du vejleder og giver information, uddannelse og rådgivning om tilstanden, sygdomsoplevelsen, sygdomsforløbet og fremtidsudsigterne.
 • Du rapporterer dine fund, handlinger og detaljer i patientjournalen.
 • Identificerer sundhedsproblemer og sikrer forebyggelse eller behandling af komplikationer som følge af hospitalsindlæggelse.
 • Du skal udlevere medicin og hjælpe lægen med medicinsk-tekniske procedurer.

Måske kan du indarbejde nogle af dem i dit eget CV.

Hvordan skiller du dig ud med dit sygeplejerske-CV?

Du skal være klar over, at hver virksomhed eller institution kan have en anden fortolkning af sygeplejerskejobbet. Derfor er det så vigtigt, at du skræddersyr dit CV og får det til at passe godt til det job, du søger.

Det kan virke som en tidskrævende opgave at opdatere sit CV, hver gang man søger, men det kan gøre en stor forskel.

Design og layout

Det er ikke kun indholdet af dit CV, der er vigtigt, også design og layout skal være i orden. Et pænt og velorganiseret CV kan øge chancerne for en vellykket jobansøgning. Hvis du har problemer med layoutet, skal du vide, at du altid kan bruge en CV-skabelon. De er designet af professionelle og hjælper dig med at give dit CV et rent og professionelt udseende.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.

Fortsæt med at læse