CV-eksempel leder: Skriveguide og nyttige tips

Du har arbejdet som leder i et stykke tid og beslutter, at det er tid til at tage den næste udfordring op. For at få succes med din ansøgning, er det nødvendigt at have et korrekt og passende leder-CV klar. Ved hjælp af denne blog kommer du forbi alle de segmenter, du har brug for i et relevant og fejlfrit leder-CV.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Leder

Hvad gør en leder?

Som chef er du normalt ansvarlig for to eller flere medarbejdere (et team) i organisationen. Du leder teamet, er det første kontaktpunkt og koordinerer den daglige drift. Du har regelmæssige teammøder med andre ledere og er involveret i planlægnings- og statusmøder med medarbejderne i dit team.

En leders opgaver kan variere utroligt meget fra den ene sektor eller virksomhed til den anden. Desuden kan hver virksomhed give stillingen som leder et lidt andet navn. For eksempel kan du søge en lederstilling i én virksomhed, mens en anden organisation måske søger en virksomhedsleder, supervisor eller teamleder. Brug altid den nøjagtige jobtitel fra jobopslaget.

Hvordan skriver man et CV som leder?

Det første skridt er at gøre sig klart, hvad den potentielle arbejdsgiver forventer af dig, og hvad jobbets kerneopgaver er. Læs derfor grundigt den ledige stilling, du er ved at søge.

Tag også et kig på organisationens hjemmeside for at få en idé om dens kerneværdier, standarder, mission og vision. Når du har gjort det, ved du, hvad du skal lægge vægt på i dit CV.

Opgaverne i en lederstilling kan være meget varierede. Du skal for eksempel have gode lederegenskaber, men også være i stand til at løse problemer uden at miste organisationens mål af syne.

Derudover kan det være vigtigt, at du er god til at organisere, koordinere og motivere. Kombinér derfor de nøgleopgaver, der er fremhævet i jobbeskrivelsen, med dine erfaringer og færdigheder på dit CV.

Personlige oplysninger

Andet trin er overskriften "Personlige oplysninger". I denne del af teksten skriver du dit for- og efternavn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer og fødselsdato. Det er vigtigt at skrive det korrekt, så en potentiel arbejdsgiver ved, hvem du er, og hvordan de kan kontakte dig.

Som leder giver det værdi at sætte et professionelt og repræsentativt foto øverst i denne overskrift. Det gælder også et link til din LinkedIn-profil. Sørg selvfølgelig for, at din LinkedIn-side er opdateret. Hvis du har andre relevante personlige oplysninger, kan du tilføje dem i bunden af dette afsnit.

Navn: Henrik Larsen

Funktion: Leder

Adresse: Strandvejen 98, 2100 København

Telefon: +45 39 27 38 49

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 22. august 1986

LinkedIn: /in/henriklarsen

Profiltekst

Det tredje skridt er at skrive en CV-profil. I dette afsnit fortæller du lidt mere om dig selv i højst fem sætninger. En god og fængende profil kan sikre, at en potentiel arbejdsgiver straks får et positivt indtryk af dig. Du kan formulere dine kvaliteter og evner som leder i denne del og opsummere hvad, der gør dig speciel og egnet til rollen, og hvorfor en arbejdsgiver skal vælge dig.

Som leder er det vigtigt, at du fremhæver, at du kan lytte til dit teams behov og sammen sikre, at I når i mål med opgaverne. Du skal være i stand til at træffe beslutninger og motivere dit team, selv i svære tider. Gode kommunikations- og organisationsevner er også et plus for en succesfuld leder.

Som en beslutsom leder med over fem års erhvervserfaring, er jeg i stand til at lede teams med succes. Jeg er i stand til at motivere og inspirere mit team på min egen måde. Med mine fremragende organisatoriske evner, bidrager jeg positivt til virksomhedens mål ved at skabe effektive strategier. Mit lederskab er præget af passion, åben kommunikation og et nyt perspektiv på eksisterende arbejdsmetoder. Jeg er åben for feedback og nyder at  udvikle mig.

Erhvervserfaring

Det fjerde og et af de vigtigste trin er at tilføje din erhvervserfaring til dit CV. Det gør du ved at lave en liste med alt din relevante erhvervserfaring og starter øverst med din seneste erhvervserfaring.

Som leder har du måske opnået visse succeser eller mål. Hvis disse er relevante for din nye arbejdsgiver, er det vigtigt at vise dine resultater med den relevante erhvervserfaring. For at gøre det mere konkret for de rekrutteringsansvarlige anbefaler vi, at du udtrykker dine resultater i tal og/eller procenter, så du med det samme viser din indflydelse på udviklingen.

Hvis du ikke har arbejdet som leder før, kan du tilføje anden relevant erhvervserfaring til dit CV og forbinde den med den stilling, du søger. Du kan f.eks. uddybe det sidste job, du havde, hvor du påtog dig mere og mere af en lederrolle i løbet af arbejdet.

Driftsleder, Tricfy
juni 2018 - nu

 • Ansvarlig for virksomhedens overordnede driftseffektivitet, herunder forsyningskæde, logistik og lagerstyring.
 • Ledede et team på 25 medarbejdere, herunder teamledere og driftspersonale.
 • Implementerede procesforbedringer og optimerede arbejdsgange, hvilket resulterede i en reduktion af driftsomkostningerne på 15 %.
 • Koordinerede indkøbsstrategier og forhandlede med leverandører for at minimere omkostninger og sikre kvalitet.

Butikschef, Modehuset "Trends"
april 2016 - juni 2018

 • Ledede et team på 15 salgsmedarbejdere og hjalp med at ansætte, træne og motivere personalet.
 • Udviklede og implementerede salgsstrategier og handlingsplaner for at øge salget, hvilket resulterede i en årlig vækst på 10 %.
 • Vedligeholdte kunderelationer, håndterede klager og leverede fremragende kundeservice, hvilket resulterede i høj kundetilfredshed og gentagne køb.
 • Samarbejdede med hovedkontoret om at koordinere marketingkampagner og implementere visuelle merchandising-strategier.

Uddannelse

Under overskriften uddannelse skal du angive alle relevante uddannelser/kurser, du har taget. Man behøver ikke nødvendigvis at være uddannet for at blive leder. Der er medarbejdere, som vokser i den virksomhed, hvor de arbejder, og som med tiden kan få sig en lederstilling.

I Danmark er der flere Erhvervsakademier og Professionshøjskolekurser, du kan tage for derefter at gå direkte i gang med at arbejde som leder. Her kan man tænke på erhvervsakademiuddannelsen 'Serviceøkonom', som er en form for lederuddannelse, eller et professionshøjskolekursus 'Ledelse og Organisationsudvikling' eller en specialiseret lederuddannelse som 'Sundhedsledelse'.

På dit CV skal du lave en liste med dine relevante uddannelser. Du starter med din seneste uddannelse øverst. Er du lige blevet færdig med din uddannelse, eller har du mindre erhvervserfaring? Så er det en god idé at fortælle lidt mere om din uddannelse end bare dens navn. Du kan f.eks. fremhæve vellykkede projekter, dit eksamensemne og praktikophold.

Ledelse og Organisationsudvikling, Københavns Erhvervsakademi
september 2010 - maj 2014

Kurser og certifikater

Som leder er der forskellige kurser og uddannelser, du kan tage for at forbedre dine lederkompetencer. Det er også godt at være ekstra opmærksom på planlægningsevner eller på, hvordan man håndterer vanskelige kunder. Ved at tage kurser uddyber du dig selv og bliver i stand til at skille dig ud fra andre. Det viser også, at du endnu ikke er færdig med at lære og er motiveret for at blive ved med at udfordre dig selv.

Nogle eksempler kan være:

 • Lean Six Sigma
 • At kommunikere effektivt som leder
 • Strategisk ledelse
 • Økonomisk forvaltning
 • HR-ledelse
 • Forandringsmetoder i organisationer
 • Konflikthåndtering og forhandling

Færdigheder

Dine kompetencer er en af de vigtigste dele af CV'et. Vi har tidligere talt om, at du som leder forventes at have visse kompetencer. For at skabe en forbindelse mellem de færdigheder, der forventes af dig, og de relevante færdigheder du besidder, er det nødvendigt at afspejle dette i en kort liste på dit CV. Du kan nævne det ved at lave en liste med de vigtigste færdigheder øverst:

 • Lederskab
 • Ledelse af teamet
 • Beslutningstagning
 • Fejlfinding
 • Kommunikation
 • Tidsstyring
 • Organisation
 • Konflikthåndtering
 • Fokus på kunderne
 • Resultatorienteret
 • Strategisk planlægning
 • Forhandling
 • Coaching
 • Fleksibilitet
 • Innovation

Udfyld dit CV med yderligere sektioner

Som udgangspunkt har dit CV nu alle de nødvendige afsnit. Det er dog muligt at tilføje et ottende trin, nemlig et supplerende afsnit. Du bør kun tilføje ekstra elementer, hvis de er relevante for den stilling, du søger, eller hvis de hjælper dig med at skille dig ud fra konkurrenterne. Nedenfor er der nogle eksempler på ekstra dele.

 • Praktikophold: Især hvis du har mindre relevant erhvervserfaring, kan det være en god ide at tilføje dette ekstra afsnit til dit CV.
 • Sprog: Måske søger du job i en international virksomhed og kommer til at arbejde med kunder eller kolleger, der ikke taler dansk. Så kan det også være nyttigt at tilføje dette ekstra afsnit.
 • Hobbyer og interesser: At tilføje hobbyer og interesser til dit CV giver dit CV et "personligt præg" og på den måde viser du hvem du er.
 • Projekter: Måske har der været visse projekter, som fremhæver dine lederegenskaber på en god måde. Du kan selvfølgelig nævne disse projekter under din erhvervserfaring, men du kan også forklare dem i et separat afsnit for at lægge ekstra vægt på dem.
 • Frivilligt arbejde: Måske har du arbejdet som frivillig, hvor du også påtog dig en lederrolle. Den slags erfaringer er naturligvis også meget værdifulde for en leders CV.

Kort sagt: Overvej, hvilke andre erfaringer der er relevante at nævne i dit CV.

Hvordan skiller du dig ud med dit leder-CV?

Hver virksomhed kan have en forskellig fortolkning af lederstillingen. Derfor er det vigtigt, at dit CV er et godt match til den pågældende stilling. Læs jobkravene for hver enkelt stilling omhyggeligt, og sørg for at justere dit CV, hvis det er nødvendigt. Jo mere relevant dit CV er, jo større chance har du for at komme igennem den første udvælgelsesrunde.

Udformningen af dit CV

Det allersidste skridt, som du bestemt heller ikke må glemme, er at være opmærksom på designet af dit CV. Et veldesignet CV er visuelt tiltalende og får dig til at skille dig ud og øger dine chancer for at få jobbet. Det kan være en god idé at bruge en CV-skabelon til dette formål. Så behøver du ikke længere bekymre dig om designet. Alt, hvad du skal gøre, er at udfylde afsnittene, og så er din jobjagt i gang.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Ronald Sterk
Som ekspert inden for arbejdsmarkedskommunikation og HR har Ronald Sterk et bredt kendskab til rekruttering og jobsøgning. Hans evner til at skrive jobopslag, kombineret med hans erfaring med at skabe overbevisende CV'er og ansøgninger, gør ham til en værdifuld ressource for alle, der ønsker at skille sig ud på jobmarkedet. Hans forståelse af, hvad virksomheder leder efter i kandidater, og hans evne til at fremhæve ansøgeres unikke kvaliteter gør ham til en fremragende ressource for en succesfuld jobsøgning.