CV eksempel teknisk skribent: Skrivetips og guide

Som teknisk skribent ved du, hvor vigtigt det er at skrive præcist, kortfattet og meget fokuseret. Dit CV bør indeholde færdigheder og erfaringer, der fremhæver din ekspertise på disse områder. I denne artikel ser vi på et godt eksempel på et CV for en teknisk skribent. Vi viser dig, hvordan du præsenterer din viden og erfaring på en overbevisende måde over for potentielle arbejdsgivere.

Lav dit CV nu
CV-eksempler Teknisk skribent

Sådan skriver du et CV som teknisk skribent

Som teknisk skribent er du et vigtigt bindeled mellem tekniske eksperter og slutbrugeren. Dit job er at forstå, oversætte og forenkle kompleks teknisk information. Du er i stand til at skrive brugervenlig og letlæselig dokumentation. Teknisk indsigt, sans for detaljer og stærke skrivefærdigheder er vigtige kompetencer som teknisk skribent.

Dit CV skal fremhæve disse færdigheder og erfaringer godt. Giv f.eks. konkrete eksempler på teknisk dokumentation, du har skrevet, og fortæl om din evne til at omdanne kompleks information til forståelige tekster.

Det er også vigtigt, at du læser og forstår stillingsopslaget grundigt. I stillingsopslaget står der ofte, hvilke opgaver og ansvarsområder arbejdsgiveren synes er vigtige. Ud fra disse oplysninger kan du tilpasse dit CV, så du overbeviser arbejdsgiveren om, at du er en egnet kandidat.

Personlige oplysninger

Øverst i dit CV skal du altid angive dine kontaktoplysninger. Det gør det nemt for en potentiel arbejdsgiver at kontakte dig for at indkalde dig til en jobsamtale eller for at stille yderligere spørgsmål. Sørg derfor som minimum at angive dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse.

Da teknisk skrivning indebærer meget interaktion med kunder og fagfolk, kan det også være en fordel at inkludere et foto i dit CV.

Navn: Mette Christensen

Funktion: Teknisk skribent

Adresse: Nytorv 9, 1015, Toreby L

Telefon: +45 74 32 10 98

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 25. juli 1995

LinkedIn: /in/mettechristensen

Profil

Din profil giver potentielle arbejdsgivere et kort overblik over, hvem du er, hvad du kan, og hvad dine ambitioner er. På 4 til 6 linjer skal du præsentere dig selv. Som teknisk skribent er hovedfokus på din evne til at forklare kompleks information enkelt og klart. Derfor vil en rekrutteringsansvarlig eller potentiel arbejdsgiver også forvente en stærk og unik profil. Sørg for at sige noget om din evne til at være detaljeorienteret, og at du har stærke skrivefærdigheder.

Prøv også at skrive en unik profil. Tænk over, hvad der gør dig unik, og hvad din indflydelse på virksomheden kan være.

Profil
Som erfaren teknisk skribent med en passion for at gøre tekniske koncepter forståelige kombinerer jeg effektiv kommunikation med indgående kendskab til den tekniske sektor. Med min sans for detaljer og interesse udmærker jeg mig ved at forenkle teknologiernes kompleksitet og oversætte dem til et forståeligt sprog.

Erhvervserfaring

Med din erhvervserfaring skal du altid starte med at nævne din seneste stilling. Arbejd dig derefter tilbage til dine tidligere stillinger. Det er vigtigt, at du kun nævner oplysninger her, som er relevante for det job, du søger.

Derudover kan det være værdifuldt at skrive noget om dine præstationer og resultater ud over dine opgaver og ansvarsområder. Hvis du har mindre erhvervserfaring, så prøv at nævne andre erfaringer i dit CV, som stadig viser din evne til at omsætte komplekse ideer til et forståeligt sprog.

Erhvervserfaring

Teknisk skribent, Icatis Group
maj 2020 - Nu

 • Vedligeholdte og skrev teknisk dokumentation for forskellige produktlinjer, herunder manualer, installationsvejledninger og tekniske specifikationsark.
 • Samarbejdede med produktudviklingsteamet om effektivt at formidle teknisk information.
 • Udføre kvalitetstjek for at sikre, at dokumenterne lever op til tekniske specifikationer og regler.

Teknisk skribent, Synsal Engineering
januar 2018 - april 2020

 • Udarbejdede tekniske manualer, ofte stillede spørgsmål og vedligeholdelsesmanualer til industrimaskiner.
 • Samarbejde med produktchefer og ingeniører om at forstå komplekse, tekniske koncepter og oversætte dem til tilgængelige, læsbare dokumenter.
 • Bidrog til oprettelsen og implementeringen af et online dokumentationssystem, hvilket resulterede i hurtigere adgang til relevante oplysninger for det tekniske team.

Uddannelse

For at komme i gang som teknisk skribent kræves der ofte en målrettet uddannelse i teknisk kommunikation eller en lignende uddannelse. I dit CV skal du nævne den specifikke uddannelse, du har fået. Hvis du er nyuddannet, kan det være nyttigt at gå lidt mere i detaljer med din uddannelse. Hvad har du lært, lavet, og hvilke relevante projekter har du gennemført? Kan du skrive noget, der viser din kompetence til at oversætte komplekse koncepter til et forståeligt sprog?

Et muligt eksempel på dit CV kunne se således ud:

Uddannelse

Bachelor i Teknisk Kommunikation, Københavns Universitet
september 2014 - juni 2019

Kurser og certifikater

At tage kurser og certifikater kan vise, at du er ivrig efter at lære og ønsker at blive ved med at udvikle dig. Inden for teknisk skrivning er der mange kurser, du kan tage for at finpudse dine færdigheder eller lære nye teknikker.

Kurser med fokus på effektiv kommunikation, teknisk ekspertise eller professionel vækst er særligt relevante at inkludere i dit CV.

Her er et par kurser, som kan være relevante og nyttige for en teknisk skribent:

 • Teknisk skrivning til softwaredokumentation
 • Professionelle redigerings- og korrektionsteknikker
 • Avancerede tekniske kommunikationsstrategier
 • Skrivning og administration af API-dokumentation
 • Færdigheder i teknisk rapportering og præsentation

Færdigheder

Alle CV'er skal indeholde et afsnit om kompetencer. Det er vigtigt at nævne de vigtigste færdigheder for dit specifikke job her. For at gøre dette skal du læse jobopslaget igen omhyggeligt. Hvilke færdigheder og kompetencer forventes der af dig, og hvilke besidder du? Det er disse færdigheder, du skal nævne i dit CV.

Her er 10 relevante kompetencer til jobbet som teknisk skribent:

 1. Fremragende skrivefærdigheder
 2. Teknisk indsigt
 3. Færdigheder i projektledelse
 4. Stærke analytiske evner
 5. Viden om teknisk terminologi
 6. Konceptuel tænkning
 7. Forklare komplekse koncepter
 8. Øje for detaljer
 9. Samarbejde
 10. Kommunikationsfærdigheder

Hvordan skiller du dig ud med dit CV som teknisk skribent?

Når du søger efter ledige stillinger som teknisk skribent, vil du opdage, at hver virksomhed har en lidt forskellig tilgang til jobbet. Hos én virksomhed er der måske mere fokus på at skrive dokumentation til software, mens der hos en anden er fokus på at skrive manualer til hardwareprodukter. Derfor er det vigtigt, at du læser den ledige stilling grundigt igennem igen, hver gang du søger, og tilpasser dit CV derefter. Sørg for, at det passer godt til de specifikke jobkrav i det job, du søger.

Kort sagt, hvis du vil skille dig ud med dit CV som teknisk skribent, skal du skræddersy det til det specifikke jobopslag og virksomheden.

Design af dit CV

Ud over indholdet bliver præsentationen af dit CV mere og mere vigtig. Sørg derfor for, at det har et klart layout med nok blanke linjer og korrekte margener. Hvis du ikke ved præcis, hvordan du skal gribe det an, kan du bruge en CV-skabelon. Disse skabeloner er allerede designet på forhånd og vil hjælpe dig med nemt at skabe et professionelt udseende CV.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.

Fortsæt med at læse