Eksempel på ansøgning ingeniør

Du har fundet en god jobmulighed og vil gerne søge. For at komme i betragtning er det vigtigt, at du fanger din potentielle arbejdsgivers opmærksomhed. Det gør du med en stærk ansøgning som ingeniør. Men hvordan sikrer du dig, at din ansøgning ligger øverst i bunken? I denne artikel viser vi dig et eksempel på en ansøgning som ingeniør og giver dig tips og råd til hvert afsnit, som du kan bruge med det samme.

Lav din ansøgning nu
CV-eksempler Ingeniør

Hvordan skriver man en ansøgning som ingeniør?

For at være en god ingeniør skal du selvfølgelig have omfattende teknisk viden kombineret med stærke analytiske og problemløsende færdigheder. Som ingeniør er det dit ansvar at designe, teste og optimere systemer og produkter. Til det har du ofte brug for specifik viden om bestemte teknologier og software. Hvis du derudover regelmæssigt præsenterer teknisk information eller rådfører dig med ikke-tekniske personer, er det også vigtigt, at du kan kommunikere effektivt.

Det er nogle af de aspekter, der skal afspejles i din ansøgning som ingeniør. Giv eksempler, der tydeligt fremhæver disse færdigheder. Tænk f.eks. på større afsluttede projekter, og fortæl om de udfordringer, du stødte på, og hvordan du håndterede dem.

Der findes mange forskellige 'typer' af ingeniører. Derfor vil ingen jobtilbud nogensinde være ens. Sørg for at tilpasse din ansøgning. Se med andre ord meget nøje på den ledige stilling og den virksomhed, du søger hos, ved hver ansøgning. Match din ansøgning så godt som muligt med de specifikke jobkrav i den ledige stilling. Prøv at lægge vægt på de specifikke erfaringer og færdigheder, der er nævnt i jobopslaget. Det er sådan, du præsenterer dig selv som en egnet kandidat.

Eksempel på en ansøgning som ingeniør

Når du skriver din ansøgning som ingeniør, er det vigtigt ikke kun at fremhæve din tekniske viden, men også at vise, at du kan arbejde godt sammen med dine kolleger. Derfor bør du ud over dine faglige kompetencer også skrive noget om dit personlige engagement og din passion for faget.

Karl Christensen
Sandvej 23
2345 ZX Raarhus
[email protected]
+45 93 70 61 51

Til: Oscar Dahl
GSPR Innovations
Knudmosevej 12
4567 København

Kære hr. Dahl,

Innovation er en drivkraft for fremskridt, og teknisk ekspertise gør innovation mulig. Som passioneret ingeniør med en baggrund inden for elektroteknik har jeg ledet projekter, der ikke kun har klaret tekniske udfordringer, men som også har været en stor kommerciel succes. Jeg er sikker på, at min evne til at omsætte komplekse tekniske koncepter til gennemførlige, realistiske løsninger vil være af stor værdi for GSPR.

I min tidligere stilling fik jeg erfaring med at implementere et automatiseret lagerstyringssystem til et stort distributionscenter. Det krævede et omfattende samarbejde med forskellige afdelinger for at udvikle og implementere de nødvendige tekniske specifikationer. Jeg fik viden om og erfaring med RFID-teknologi og systemintegration. Målet her var både at reducere omkostningerne og øge effektiviteten. Og det lykkedes! Efter lanceringen af det nye system blev lagerfejlene reduceret med ca. 20 %.

Jeg beundrer i høj grad den måde, GSPR formår at integrere teknologi på for at levere bæredygtige og innovative løsninger. Takket være mine faglige færdigheder og min nysgerrige natur er jeg sikker på, at jeg kan bidrage positivt til jeres team og organisation.

Jeg vil gerne have mulighed for at diskutere min passion for ingeniørarbejde og min vision om, hvordan jeg kan bidrage til fremtidige projekter med dig personligt.

Med venlig hilsen

Karl Christensen

Se vores eksempel på et CV som ingeniør, der er fyldt med nyttige tips og råd om, hvordan du får et godt job.

Formatet og strukturen på din ansøgning

Som ingeniør går du meget metodisk til værks. Det bør du også gøre, når du skriver din ansøgning. Før du begynder at skrive din ansøgning som ingeniør, skal du sørge for at have en klar og logisk disposition. Det vil gøre din ansøgning let og god at læse. En god struktur for en ansøgning er som følgende:

 • Overskrift
 • Hilsen
 • Indledning
 • Hovedtekst
 • Afsluttende afsnit
 • Konklusion

Nedenfor kan du læse, hvordan du trin for trin udvikler disse punkter i din ansøgning.

Eksempel: overskrift

I en formel ansøgning skal dine personlige oplysninger altid stå øverst. Derunder tilføjer du dine kontaktoplysninger efterfulgt af sted og dato.

[Dit for- og efternavn]
[Dit gadenavn]
[Dit postnummer og din by].
[Dit telefonnummer]
[Din e-mailadresse]

[Sted, dato for udarbejdelse].

[Kontaktnavn]
[Funktion kontaktperson]
[Virksomhedens navn]
[Virksomhedens adresse]

Eksempel: hilsen

Sørg for at henvende dig pænt til kontaktpersonen i din ansøgning. Det vil skabe en personlig kontakt. Brug en tone, der passer til det job, du søger.

Eksempel: Indledning

Du vil naturligvis gerne efterlade et stærkt indtryk hos dem, der læser din ansøgning. Det gør du ved at starte med en stærk indledende sætning, hvor du fortæller om din kærlighed eller passion for faget. Sig noget om din egen vision eller en kort anekdote fra din barndom om, hvorfor du blev ingeniør. Kæd derefter dette sammen med dine relevante færdigheder og erhvervserfaring.

Eksempel: Hovedtekst

Hovedteksten er ofte den sværeste del af din ansøgning. I to til tre afsnit skriver du om din motivation for jobbet. Du fortæller også om dine relevante kvalifikationer, erfaringer, kompetencer og færdigheder, og hvordan de matcher de specifikke jobkrav i den ledige stilling.

Det er også vigtigt at nævne, hvorfor du søger hos netop denne organisation. Er det f.eks. fordi de fokuserer på at udvikle bæredygtige løsninger, eller fordi de har de mest innovative teknologier inden for kunstig intelligens? Din motivation skal gøre det klart, hvorfor virksomhedens værdier og projekter stemmer overens med dine professionelle mål og interesser. Det viser, at du har undersøgt virksomheden godt og bevidst valgt den.

Eksempel: Konklusion

Det sidste afsnit i din ansøgning skal lyde konkret og venligt på samme tid. Det er en god idé at takke læseren for at have læst din ansøgning og sige, at du gerne vil komme og forklare din motivation i en personlig samtale.

Tips og faldgruber, du skal være opmærksom på

At skrive en god ansøgning som ingeniør er en svær opgave. Derfor deler vi nedenfor nogle flere brugbare tips og almindelige fejl, du skal være opmærksom på.

Do’s:

 • Gør din ansøgning så relevant som muligt: Prøv at give relevante eksempler på store, komplekse projekter, som du har arbejdet med. Fortæl om de problemer og forhindringer, du løste.
 • Klar struktur: Sørg for, at din ansøgning har en god, klar struktur og er fri for stavefejl.
 • Skriv en unik ansøgning: Et ingeniørjob kan se meget forskelligt ud alt efter virksomhed. Undersøg derfor arbejdsgiveren og jobkravene, og brug det på en smart måde i din ansøgning. Brug aldrig en generisk ansøgning, som du bruger til alle jobansøgninger.

Don’ts:

 • Ustruktureret: Din ansøgning skal være en 'historie' med en klar rød tråd. Som ingeniør forventes det, at du er i stand til at arbejde metodisk og systematisk. Lad det også afspejle sig i din ansøgning.
 • Lad være med at nævne mål og ambitioner: Selvfølgelig er dine færdigheder og kompetencer vigtige, men en virksomhed er også interesseret i, hvad du ønsker at opnå i deres organisation. Hvad er dine ideer for fremtiden?

Konklusion

I denne artikel har du kunnet læse et godt eksempel på en ansøgning som ingeniør. Nedenfor har vi listet de vigtigste punkter fra denne artikel:

 • Sørg for at følge den sædvanlige struktur i en ansøgning. Det vil gøre det nemmere for dig at holde dokumentet kortfattet med en klar begyndelse og slutning.
 • Din teknisk viden og dine problemløsningsevner skal fremhæves tydeligt i din ansøgning som ingeniør. Det er vigtige aspekter af dit job.
 • Formateringen af din ansøgning er også vigtig. Brug en god ansøgningsskabelon og et online værktøj til at skrive en god ansøgning.

Se også resten af vores CV-eksempler, hvis du har brug for hjælp til at skrive et stærkt CV.

Lad ikke dit drømmejob vente længere

Ansøg med det samme og med selvtillid med en stærk ansøgning, der er testet i praksis og overholder alle (uskrevne) regler for HR-chefer.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.

Fortsæt med at læse