Handlingsorienterede ord på dit CV: 20 gode eksempler

Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Handlingsorienterede ord på dit CV: 20 gode eksempler

Dit CV er det første, en potentiel arbejdsgiver ser. For at skille sig ud må dit CV ikke virke ensformigt og kedeligt. For at gøre dit CV mere spændende og dynamisk, er det en god idé at bruge handlingsorienterede ord i dit CV. At inkludere handlingsorienterede gør dit CV mere interessant at læse og fastholder rekrutteringsmedarbejderens opmærksomhed længere. Den slags detaljer kan gøre hele forskellen i din ansøgning.

Hvad er handlingsorienterede ord?

Handlingsorienterede ord er verber, der beskriver de handlinger, en person udfører. På et CV bruges de til at fremhæve specifikke præstationer, opgaver eller resultater, tænk 'planlægge', 'koordinere', 'styre'. Ordene giver dit CV mere dynamik og power, da de understreger ansøgerens præstationer.

Se for eksempel nedenfor; hvilken skiller sig mest ud?

Rigtigt
Udarbejdede og implementerede en ny marketingstrategi, hvilket resulterede i en 20% omsætningsstigning.
Forkert
Under mit arbejde som Marketing Manager øgede jeg omsætningen.

Hvis du fortæller en rekrutteringsansvarlig, at du er den bedste kandidat til en bestemt stilling, er du nødt til at bevise det (ellers vil de ikke tro på dig). Handlingsorienterede ord kan hjælpe her, da de giver konkrete eksempler på, hvad du har opnået, og hvordan du har gjort det. De illustrerer dine færdigheder og din evne til at opnå resultater. Handlingsorienterede ord gør dine præstationer målbare og specifikke, hvilket gør det lettere for en rekrutteringsansvarlig at se, hvordan du kan tilføre værdi til deres organisation.

Det er også videnskabeligt bevist, at rekrutteringsfolk foretrækker CV'er med aktive verber. Med passive verber skaber du passive sætninger, som har tendens til at gøre dit CV kedeligere.

Hvordan bruger du handlingsorienterede ord i dit CV?

En fejl, mange ansøgere laver, er at de bruger handlingsorienterede ord forkert. Lad os se på nogle eksempler:

Rigtigt
Jeg koordinerede et team af 10 frivillige for en stor indsamling, der genererede mere end €25.000 til velgørenhed.
Forkert
Ansvarlig for koordineringen af et team af 10 frivillige til fordel for en stor indsamling.

Det gode eksempel bruger verbet i første person datid, hvilket skaber en aktiv sætning. Det andet eksempel bruger det i en passiv form, hvilket giver det mindre power.

Du kan også skrive aktive sætninger ved at bruge det handlingsorienterede ord som et afsluttet participium:

Rigtigt
Implementerede et nyt feedbacksystem for kunder, hvilket øgede kundetilfredsheden med 15%.
Forkert
Ansvarlig for implementeringen af et nyt feedbacksystem.

Hvor kan du bruge handlingsorienterede ord i dit CV?

Det sted, hvor handlingsorienterede ord virkelig kan bruges, er i jobbeskrivelser. Det skyldes, at din erhvervserfaring er den vigtigste del, hvor du dybest set skal bevise, at du er den kandidat, de leder efter. Brug handlingsorienterede ord til hver enkelt beskrivelse for at styrke dine præstationer og resultater og skabe aktive sætninger.

Du kan selvfølgelig også inkludere dem i beskrivelserne af andre dele af dit CV, som din profil og uddannelse.

Ved at bruge stærke handlingsorienterede ord og aktive sætninger kan du give et energisk indtryk til arbejdsgiveren. Undgå passivt sprog, da en passiv sætning også får dig til at fremstå passiv og uengageret.

20 eksempler på aktive verber

Her er 20 eksempler på de mest brugte aktive verber:

 1. Ledet: Ledet et team på 10 salgsmedarbejdere ledet og coachet.
 2. Koordineret: Koordineret en succesfuld marketingkampagne og sørget for lanceringen af et nyt produkt. Omsætning på €50.000 realiseret i første kvartal.
 3. Implementeret: Implementeret et nyt kvalitetsprogram, hvilket resulterede i en reduktion på 10% i antallet af returneringer.
 4. Skabt: Skabt et nyt nyhedsbrev, der blev udgivet hver uge for over 50.000+ abonnenter.
 5. Instrueret: Instrueret og uddannet nye medarbejdere.
 6. Organiseret: Organiseret et storslået kundeevent med mere end 200 tilmeldinger.
 7. Udviklet: Udviklet et nyt træningsprogram for nye ansatte, hvilket førte til en 15% stigning i produktiviteten.
 8. Forhandlet: Forhandlet nye indkøbspriser, hvilket resulterede i en årlig besparelse på omkring €25.000.
 9. Fuldført: Fuldført et stort projekt for omstrukturering af virksomhedens hjemmeside inden for deadline (og budget) fuldført.
 10. Øget: Foretaget justeringer på landingssiden, hvilket øgede konverteringsraten med 1,2 procentpoint.
 11. Opnået: Cirka 50% flere salg opnået ved implementering af et nyt salgsscript.
 12. Opnået: Mere end €50.000 i omsætning opnået inden for et kvartal. Derved blev jeg #1 salgsmedarbejder.
 13. Analyseret: Analyseret kunder og kundedata, hvilket ledte til identifikation af nye salgsmuligheder. Den gennemsnitlige ordreværdi steg dermed med 10% i gennemsnit.
 14. Forbedret: Kommunikationen inden for kundeserviceteamet blev forbedret, hvilket resulterede i en reduktion af det totale antal klager med omkring 20%.
 15. Etableret: Etableret en social media kampagne, hvilket førte til en fordobling i antallet af følgere på tværs af alle sociale medier.
 16. Opbygget: Opbygget et netværk af forskellige leverandører, hvilket tillod os at spare omkring 15% på indkøbsomkostningerne.
 17. Coachet: Nyt personale coachet i udviklingen af deres (salgs)færdigheder, hvilket førte til en omsætningsstigning på 10%.
 18. Administreret: Administreret et team på 15 medarbejdere for at nå mål og deadlines til tiden.
 19. Løst: Store problemer inden for Supply Chain løst ved kontakt med forskellige leverandører, hvilket gjorde, at vi kunne levere til kunderne en uge tidligere i gennemsnit.
 20. Reduceret: De samlede produktionsomkostninger reduceret med 5% gennem implementeringen af bedre og mere effektive arbejdsprocesser.

Undgå ord, der ikke siger eller tilføjer noget

Mange ansøgere begår den fejl at bruge fyldord i deres CV uden at være klar over, at det faktisk kan have en negativ effekt. Det er den slags ord, du normalt ville bruge i en samtale. De hører dog ikke hjemme på dit CV.

Eksempler på fyldord:

 • Tilsyneladende
 • Klart, bestemt, simpelthen, cirka
 • Næsten, faktisk
 • Principielt
 • Uden tvivl
 • Praktisk, relativt, omtrent
 • Overvejende, rimeligt

Gennemgå dit CV endnu en gang grundigt for at se, om du ved et uheld har brugt sådanne ord. Erstat dem eventuelt med gode, aktive ord.

Hvordan laver man et CV?
Øg chancerne for at få dit drømmejob. Læs om hvordan du imponerer rekrutteringsfolk med et CV, der skiller sig ud
Læs artikel

Husk også at inkludere branchespecifikke ord

Hver profession og branche har sin egen specifikke jargon og nøgleord, som er vigtige at have med på sit CV. Disse gør ikke kun dit CV mere effektivt og relevant, men også mere overbevisende for potentielle arbejdsgivere i den specifikke sektor. Når du bruger branchespecifikke ord på dit CV, viser du, at du kender branchen og dens unikke aspekter.

Hvis du søger et job i IT-sektoren, kan du bruge udtryk som "agile metoder", "Python-programmering" eller "cloud computing". Disse udtryk afspejler din tekniske viden og ekspertise, som er afgørende for stillinger i denne branche. Især hvis disse ord optræder i jobopslaget, er det vigtigt at inkludere dem. Der er stor sandsynlighed for, at den potentielle arbejdsgiver vil bruge automatiseret software til at scanne dit CV for at se, om du har inkluderet disse vigtige nøgleord i dit CV.

Konklusion

Det kan være afgørende at bruge stærke handlingsorienterede ord i dit CV for at give dig det nødvendige forspring i forhold til andre kandidater. Derfor er det klogt at tænke nøje over dit ordvalg og vælge ord og sætninger, der passer til det job og den branche, du søger.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.