Kombineret CV: hvad er det, og hvordan laver man det?

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
Kombineret CV: hvad er det, og hvordan laver man det?

Jobsøgning kan være udfordrende og konkurrencepræget. For at skille dig ud hos arbejdsgiverne har du brug for et CV, der gør et indtryk. I denne artikel vil vi tale om en bestemt type CV, der kan hjælpe dig med at skille dig ud: Et kombineret CV. Vi ser på, hvad det helt præcist er, hvornår du skal bruge det, og deler nogle nyttige eksempler.

Hvad er et kombineret CV?

Et kombineret CV er et CV-format, der kombinerer elementer fra både det kronologiske og det kompetencebaserede CV. Denne type CV er designet til at fokusere på dine færdigheder, kompetencer og resultater, mens det stadig giver et overblik over din erhvervserfaring i kronologisk rækkefølge.

Et kombineret CV starter normalt med et afsnit med personlige data og kontaktoplysninger, hvorefter der er et resume eller en profil. Dernæst beskrives dine kompetencer og resultater i detaljer, efterfulgt af din erhvervserfaring i omvendt kronologisk rækkefølge. Til sidst nævnes din uddannelse og eventuelle certificeringer sammen med andre afsnit som f.eks. frivilligt arbejde eller referencer.

Hvornår bruger man et kombineret CV?

Et kombineret CV er ikke altid et smart valg for alle jobsøgende. Størstedelen af ansøgerne bruger et kronologisk CV. Den store forskel mellem et kronologisk CV og et kombineret CV er, at du i et kombineret CV opretter et specifikt afsnit, hvor du fokuserer på dine færdigheder og præstationer. I et kronologisk CV står disse mellem dine erfaringer og andre afsnit.

I disse tilfælde anbefaler vi at bruge et kombineret CV:

 • Folk, der ønsker at skifte karriere (dvs. ikke har relevant erhvervserfaring) og ønsker at fremhæve deres færdigheder i stedet for deres tidligere stillinger.
 • Personer med huller i deres erhvervserfaring, som ønsker at fremhæve deres resultater.
 • Professionelle, der ønsker at vise, hvordan deres færdigheder og erfaring er relevante for en ny stilling.
 • Hvis du er freelancer, kan du også vælge at lave et kombineret CV. På den måde kan du meget specifikt fremhæve dine kompetencer til et bestemt job.

Hvordan laver man et kombineret CV?

At skrive et kombineret CV adskiller sig ikke meget fra at lave et ‘almindeligt’ CV. Sådan skriver du et kombineret CV:

1: Personlige oplysninger og kontaktoplysninger

Skriv dit navn, din adresse, dit telefonnummer og din e-mailadresse øverst på dit CV. Sørg for, at dine kontaktoplysninger er opdaterede. Det kan også være en god idé at inkludere en LinkedIn-profil og et repræsentativt foto af dig selv.

2: Resumé eller profiltekst (valgfri)

Dette er et vigtigt afsnit, da det står øverst i dit CV og derfor bliver læst først. I dette afsnit skal du give et kort resumé af dine professionelle mål og resultater. Det kan hjælpe dig med at få arbejdsgiverens opmærksomhed med det samme.

3: Kompetencer og præstationer

Når du laver et kombineret CV, er dette det vigtigste afsnit.

 1. Identificer nøglekompetencer: For det første skal du se, hvilke færdigheder og kompetencer der er brug for til den pågældende stilling. Læs jobopslaget, og prøv at få en god forståelse af det.
 2. Se på dine egne færdigheder: Se derefter, hvilke færdigheder og kompetencer du besidder, som du kan inkludere i dit CV, og som matcher stillingen.
 3. Nævn dem i dit CV: Til sidst skal du nævne de relevante færdigheder og kompetencer på dit CV. Giv forklaringer og konkrete eksempler på situationer og resultater, der viser, at du rent faktisk besidder og mestrer disse færdigheder.

Fokuser på, hvad du har opnået, og hvordan du har tilført værdi i tidligere stillinger. Her er et eksempel:

Forestil dig, at du vil søge en stilling som marketingchef. Det første skridt er at se på, hvilke færdigheder der er vigtige i denne rolle.

 • Strategisk tænkning: Evnen til at udvikle marketingplaner, der er i overensstemmelse med virksomhedens mål.
 • Kreativitet: Evnen til at opfinde og udføre unikke og engagerende markedsføringskampagner.
 • Digital marketing: Dygtighed i brugen af digitale værktøjer og platforme til marketingformål, såsom SEO, sociale medier og e-mailmarkedsføring.

Dernæst skal du overveje, hvordan du kan bruge din nuværende erfaring til at bevise, at du rent faktisk besidder disse kompetencer. Du kan for eksempel skrive følgende:

 • Strategisk tænkning: Ansvarlig for udviklingen af marketingsplanen for et nyt produkt, hvilket resulterede i en stigning på 15 % i omsætningen gennem strategisk fokuserede kampagner.
 • Kreativitet: Udarbejdede en unik kampagne på sociale medier, der førte til en stigning på 20 % i engagement på tværs af platforme og en fordobling af besøgende på hjemmesiden.
 • Digital marketing: Ved at optimere on-page SEO blev den gennemsnitlige placering på Google markant forbedret, med det resultat at hjemmesidebesøgene steg ca. 20 % i løbet af 6 måneder.
Hvis du ikke har relevant erhvervserfaring (f.eks. hvis du skifter karriere), så prøv at nævne erfaringer, der viser de kompetencer og færdigheder, der er nødvendige for den stilling, du søger. Hvis du f.eks. har arbejdet frivilligt på en lokal festival, kan disse organisatoriske færdigheder være meget nyttige i en stilling som event manager.

4: Erhvervserfaring (i omvendt kronologisk rækkefølge)

Lav en liste over din erhvervserfaring ved at starte med dit seneste job og fortsæt derefter baglæns. Giv en kort beskrivelse af hver stilling, herunder virksomhedens navn, beliggenhed, datoer og dine vigtigste ansvarsområder og resultater.

5: Uddannelse og certificeringer

Skriv din akademiske baggrund, herunder grader, uddannelsesinstitutioner og eksamensdatoer. Tilføj eventuelle relevante certificeringer, du har opnået. Hvis du har noget erhvervserfaring, kan det være relevant også at uddybe din uddannelse. Fortæl f.eks. om projekter, du har gennemført, dine kursustilbud eller specifikke specialiseringer.

6: Eventuelle yderligere afsnit

Tilføj eventuelle yderligere afsnit, såsom frivilligt arbejde, publikationer eller referencer, afhængigt af hvad der er relevant for den stilling, du søger.

Ulemper ved et kombineret CV

Et kombineret CV har ikke kun fordele. Her er ulemperne ved et kombineret CV:

 • Arbejdsgivere er vant til et kronologisk CV, hvor de får et klart overblik over en persons karrierevej. Med et kombineret CV kan det være svært at se og forstå en persons karrierevej.
 • Arbejdsgivere eller rekrutteringsansvarlige kan antage, at du har noget at skjule. Det bruges ofte af folk, der har et hul i deres CV.
 • CV'et er mindre effektivt, når der er brug for specifik erhvervserfaring til den søgte stilling.

Eksempel på et kombineret CV

Nedenfor har vi inkluderet et eksempel på et kombineret CV, som du kan bruge som inspiration. Husk, at der ikke er én fast struktur, som du nødvendigvis skal følge. Det vigtigste er, at dit CV passer godt til den funktion, du søger.

Personlige oplysninger:

 • Navn: Sofie Jensen
 • Funktion: Koordinator for sundhedsuddannelser
 • Adresse: Skolegyden 12, 1562, Sydals
 • Telefonnummer: 52-97-59-48
 • E-mail: [email protected]
 • LinkedIn: linkedin.com/in/sofiejensen

Profil

Jeg er en erfaren sundhedsprofessionel med en stor passion for at dele viden og forbedre kvaliteten af plejen. Jeg har arbejdet som sygeplejerske i mange år og er nået til den konklusion, at mit sande kald ligger i at uddanne og træne medicinsk personale. Som sygeplejerske har jeg fået masser af erfaring med at håndtere patienter, koordinere plejeplaner og arbejde i teams med forskellige discipliner.

Færdigheder og kompetencer

 • Didaktiske færdigheder: I mit arbejde som sygeplejerske har jeg introduceret og oplært 5 nye kolleger. Det betyder, at jeg ved, hvordan man kommunikerer information effektivt.
 • Kliniske færdigheder: I mit arbejde som sygeplejerske har jeg naturligvis mange års erfaring med at udføre fysiske undersøgelser og generelle medicinske undersøgelser.
 • Give feedback: Efter at have introduceret flere medarbejdere ved jeg, hvordan man evaluerer effektivt og giver feedback, hvor det er nødvendigt.
 • Sikring af uddannelseskvalitet: Under mit arbejde har jeg altid fastsat de højeste standarder for overholdelse af retningslinjer og standarder for at holde kvaliteten af plejen høj.

Professionel erfaring:

Sygeplejerske, Laurentius
August 2020 - Nu

At koordinere og yde sygepleje samt psykosocial rådgivning i alle almindelige situationer for at fremme bedring, sundhed og vitalitet hos den enkelte patient. Mine opgaver omfattede:

 • Optagelse af sygehistorie og rådgivning om behandlingsmuligheder.
 • At stille sygeplejediagnoser og diskutere dem med behandlingsteamet.
 • Sammen med plejeren registreres sygeplejeprocessen i plejeplanen.
 • Koordinerede og overvågede plejeprocessen sammen med teamet.
 • Nyt personale uddannet og trænet i de mest almindelige procedurer.

Uddannelse:

Professionsbachelor i Sygepleje, VIA University College
2008 - 2012

Færdigheder

 • Håndtering af mennesker
 • Pædagogiske kvaliteter
 • Undervisningsfærdigheder
 • Forklare og præsentere koncepter og procedurer
 • Stress-resistent
 • Samarbejde

Sprog

 • Dansk (C2)
 • Svensk (C1)
 • Engelsk (C1)

Certifikater

 • Effektiv undervisning og didaktik - 2024

Hvordan skiller du dig ud med et kombineret CV?

For at skille dig ud med et kombineret CV skal du tilpasse det til de specifikke jobkrav i den jobannonce, du søger. Sørg for at fremhæve relevante resultater og færdigheder, og brug en overbevisende profiltekst til at overbevise arbejdsgiverne om dine kvalifikationer.

Hvis det er muligt, skal du nævne dine resultater og udtrykke dem som tal og procenter. Hvis du vil vise, at du har salgskompetencer, er det mere overbevisende at sige: "Jeg øgede omsætningen med 20% på 6 måneder", end bare at sige "Ansvarlig for salg".

Ofte forekommende fejl ved oprettelse af et kombineret CV

Når man laver et kombineret CV, kan der være flere fejl, man bør undgå. Nogle almindelige fejl inkluderer:

 • Overdreven brug af fagudtryk.
 • Utilstrækkeligt fokus på præstationer og færdigheder.
 • Ikke at tilpasse det til den specifikke stilling.

At undgå disse fejl er afgørende for at lave et effektivt kombineret CV.

Konklusion

Et gennemarbejdet CV kan gøre en forskel, når du søger et nyt job. Det fremhæver dine færdigheder og resultater og giver arbejdsgiverne et klart billede af, hvad du har at byde på. Ved at følge disse trin og undgå nogle almindelige fejl kan du lave et stærkt kombineret CV, som vil hjælpe dig med at lande dit drømmejob.

Kom i gang med dit eget CV med det samme. Et godt første skridt er at vælge en professionel skabelon. Tag et kig på vores skabelonoversigt.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.