Dit telefonnummer må ikke mangle på dit CV

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
Author Ronald Sterk
Redigeret af: Ronald Sterk
Dit telefonnummer må ikke mangle på dit CV

Dit telefonnummer er en af de vigtigste oplysninger, der bør stå på dit CV. Du bør skrive det øverst på dit CV sammen med dine andre personlige oplysninger som navn, adresse, e-mail og fødselsdato. Næsten alle ansøgere bliver indkaldt til en jobsamtale via et telefonopkald. Så vær ekstra opmærksom på stavefejl. Hvis du ønsker at blive indkaldt til en samtale, skal du dobbelttjekke, at dit telefonnummer er korrekt. Søger du i udlandet? Så husk at angive din landekode før dit telefonnummer.

Derfor er et telefonnummer vigtigt at have på dit CV

At ansøge uden at have et telefonnummer på sit CV er en stor fejltagelse. Telefonnummeret er næsten det eneste, der absolut skal stå på dit CV for enhver pris.

Jeg har arbejdet som rekrutteringsansvarlig i 10 år. I den tid har jeg haft utallige telefoninterviews. Jeg ringede også altid til ansøgeren for at få en meget kort introduktion, før jeg indkaldte dem til en samtale. Et par gange oplevede jeg, at det telefonnummer, der var angivet på CV, desværre ikke virkede. Det er ikke verdens undergang, men det er virkelig ærgerligt. Jeg synes også, at det ser utroligt sjusket og upræcist ud, hvis man ikke engang kan få noget så 'simpelt' som at skrive sit telefonnummer rigtigt på et CV.

På mange online skabeloner vil der som standard være et felt, hvor du kan angive dit telefonnummer. Så husk at bruge det.

Et telefonopkald er det første tidspunkt, hvor en potentiel arbejdsgiver hører din stemme. Ofte vil de også gerne have en fornemmelse af, hvilken slags person de har med at gøre. Selv om en kort telefonsamtale på et par minutter kan virke ubetydelig, kan den hjælpe en rekrutteringsansvarlig eller arbejdsgiver med at træffe en beslutning.

Et nummer på dit CV er nok

På et professionelt CV står der altid kun ét nummer. Så hvis du har flere numre (f.eks. et mobilnummer og et fastnetnummer), skal du vælge det nummer, hvor man bedst kan få fat i dig. Du vil ikke have, at en rekrutteringsansvarlig skal gå gennem en hel liste for at få fat i dig. Gør det så nemt som muligt for dem ved kun at angive ét telefonnummer på dit CV.

Hvordan laver man et CV?
Øg chancerne for at få dit drømmejob. Læs om hvordan du imponerer rekrutteringsfolk med et CV, der skiller sig ud
Læs artikel

Hvordan skriver du et telefonnummer på dit CV?

Du skriver dit telefonnummer som følgende på dit CV: 77 30 50 62. Et telefonnummer i Danmark består af en serie på 8 cifre. Cirka 10% af befolkningen er ordblinde. De vil virkelig have svært ved at læse en hel række af cifre korrekt. For at forbedre læsbarheden anbefaler jeg altid at sætte et mellemrum efter hver 2-3 cifre. Det gør det meget nemmere at læse dit telefonnummer.

Hvis du søger i udlandet, bør du også inkludere landekoden sammen med telefonnummeret.

Telefonnummer: (+45) 77 30 50 62

Det vigtigste er, at nummeret er let at læse. Du ønsker ikke, at en rekrutteringsansvarlig skal sidde klistret til skærmen for at finde ud af, hvad dit nummer er. De følgende formater er også fine:

  • 77 30 50 62
  • +45 77 30 50 62
  • +45 773 050 62
  • +45 7730 5062
  • 0045 77 30 50 62
  • 0045 773 050 62
  • 0045 7730 5062
Brug dit eget personlige (mobil)nummer. Brug ikke nummeret fra din nuværende arbejdstelefon. Du ønsker naturligvis ikke, at nogen ved et uheld skal kunne se, at du bliver ringet op af en rekrutteringsansvarlig, eller at en kollega kan tage telefonen for dig. Det er heller ikke klogt at have samtaler om andet arbejde, hvor kolleger også kan lytte med.

Angiv, hvornår du ønsker at blive ringet op

Hvis du i øjeblikket er ansat i en anden virksomhed, kan du sandsynligvis ikke bare tage telefonen, hvis du bliver ringet op af en rekrutteringsansvarlig i arbejdstiden. Det kan også være, at du på grund af andre omstændigheder foretrækker at blive ringet op på bestemte dage eller tidspunkter. Du kan vælge at angive dette bag dit telefonnummer på dit CV:

Telefonnummer: (+45) 77 30 50 62 (15.00 – 22.00 på hverdage)

På den måde ved en rekrutteringsansvarlig også med det samme, hvornår de kan og ikke kan få fat i dig. Hvis det ikke passer begge parter, kan en potentiel arbejdsgiver altid sende en e-mail for at aftale et telefonmøde.

Forvent et opkald fra en potentiel arbejdsgiver

Det lyder måske indlysende, men så snart du har sendt din ansøgning, skal du være forberedt på, at du kan blive ringet op. Så hvis du får et opkald fra et ukendt nummer, og det er et virkelig dårligt tidspunkt, for eksempel fordi du står midt i en butik, så lad være med at tage telefonen. Send en sms med det samme og sig, at du ringer tilbage inden for 15 minutter. Hvis du 'ved et uheld' alligevel tager telefonen, skal du forklare situationen så hurtigt som muligt og spørge, om du kan ringe tilbage inden for et par minutter.

Hvis du er i stand til at tage opkaldet, så sørg for, at du i det mindste har øvet dig lidt på, hvordan du vil hilse på personen. Prøv at visualisere, hvordan samtalen vil forløbe, så du har de rigtige svar klar og ikke snubler over dine ord.

Indtal en professionel telefonsvarerbesked

Hvis du sender flere ansøgninger ud, kan det ske, at du bliver ringet op på et meget dårligt tidspunkt. Hvis du stadig har en telefonsvarer fra gamle dage, ser det naturligvis ikke særlig professionelt ud. Så sørg for at indtale en god professionel telefonsvarer på forhånd.

Et eksempel:

Dette er telefonsvareren for [dit navn]. Jeg kan ikke tage telefonen lige nu. Hvis du indtaler dit navn og telefonnummer, ringer jeg tilbage så hurtigt som muligt.

Eller noget mere uformelt (men stadig godt):

Hej, du lytter til telefonsvareren for [dit navn]. Jeg er ikke tilgængelig i øjeblikket, men du er selvfølgelig altid velkommen til at lægge en besked efter bippet, så ringer jeg tilbage så hurtigt som muligt. På forhånd mange tak!

Sørg for at ringe tilbage til mig så hurtigt som muligt. Søg på forhånd efter den omhandlede virksomhed.

Konklusion

Et telefonnummer er en vigtig personlig oplysning, som ikke bør mangle i dit CV. Placer dit nummer øverst i dit CV sammen med resten af dine personlige oplysninger. Glem ikke at lave mellemrum mellem nummeret for at gøre det mere læsbart og for at efterlade en professionel telefonsvarer. Endelig kan du vælge at angive lige efter dit telefonnummer, hvilke tidspunkter der passer dig bedst at blive ringet op på.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.