Målsætning på dit CV: forklaring og 10 gode eksempler

Author Miranda Adriaanse
Skrevet af: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Målsætning på dit CV: forklaring og 10 gode eksempler

En professionel målsætning på dit CV kan øge dine chancer for at blive indkaldt til en jobsamtale. Men hvad er egentlig et 'CV-målsætning', og hvornår er det klogt at udarbejde en? I denne blog ser vi på definitionen og brugen af en sådan. Vi giver også 10 eksempler, som du kan bruge som inspiration til at formulere din egen CV-målsætning.

Hvad er en CV-målsætning?

En CV-målsætning er 2 til 3 sætninger, hvor du angiver den målsætning, du arbejder hen imod i den virksomhed, du søger job hos. Du skal også angive, hvordan du har tænkt dig at nå den angivne målsætning. En god CV-målsætning er ofte specifikt rettet mod en bestemt stilling og viser din ambition om at udvikle dig selv.

En CV-målsætning har ofte at gøre med et af følgende emner:

 • At du vil fortsætte med at udvikle dig selv og få nye færdigheder inden for en bestemt branche eller stilling.
 • At du vil påtage dig nye professionelle udfordringer.
 • At du vil omsætte dine egne ideer og visioner til praksis.
 • At du vil øge omsætningen eller udvide kundebasen i den virksomhed, du søger job hos.
 • At du vil implementere nye løsninger for at spare omkostninger eller forbedre processer.
En målsætning forveksles ofte med en CV-titel. Men en titel er ofte bare en kort, stærk sætning, som du placerer øverst i dit CV. Den fremhæver din største succes. En målsætning placeres ofte ved siden af din profiltekst og er lidt mere detaljeret (2 til 3 sætninger).

Hvornår bruger du en målsætning på dit CV?

For de fleste ansøgere vil det ikke være nødvendigt at skrive en målsætning på deres CV. Dette er de tilfælde, hvor du bør nævne en målsætning på dit CV:

 • Når du har noget erfaring.
 • Når du søger dit første job.
 • Hvis du foretager et karriereskift.
 • Hvis du søger en efterspurgt stilling med stor konkurrence.

Hvis du falder ind under en af disse fire kategorier, bør du overveje at lave en målsætning for at skille dig ud fra andre ansøgere. Det viser også, at du forstår kravene til stillingen godt, og at du er en meget ambitiøs kandidat.

Kandidater, der allerede har erhvervserfaring, bør i stedet fokusere på dette, f.eks. ved at nævne resultater og tilpasse deres CV til den specifikke jobannonce.

Skriv et målrettet CV
Skriv et målrettet CV for at øge dine jobchancer. Se hvordan du tilpasser dit CV til hver enkelt jobansøgning, så det matcher den ledige stilling.
Læs artikel

Målsætning i dit CV eller i din ansøgning?

Det er bedst at skrive en målsætning i dit CV. Grunden til dette er simpel; langt de fleste rekrutteringsansvarlige og HR-chefer læser først CV'et og måske dernæst din ansøgning. Hvis CV'et ikke gør et godt indtryk, vil din ansøgning ikke blive læst. Derfor er det bedre at sætte en målsætning i dit CV i stedet for i din ansøgning. Ellers risikerer du, at det slet ikke bliver læst.

Hvordan skriver du en overbevisende målsætning for dit CV?

En god målsætning er ofte formuleret ud fra 3 dele: (1) Hvem du er, (2) Hvad du har at tilbyde (din merværdi) og (3) hvordan du vil hjælpe virksomheden med at nå deres mål.

Sådan opstiller du en stærk målsætning for dit CV:

 • Start med en vigtig præstation fra din karriere (erfaring, seneste uddannelse osv.).
 • Tilføj 2 eller 3 nøglefærdigheder, som du har, og som er nødvendige i den ønskede stilling.
 • Formuler et klart, specifikt og professionelt mål. Hvad vil du gerne opnå?
 • Læs jobannoncen grundigt, og tilpas dit mål til det, virksomheden leder efter.
 • Undersøg virksomheden. Hvad arbejder de med lige nu? Hvad er deres ambitioner?
 • Hold det kort. Nævn dit mål på ca. 2-3 linjer.
 • Hold dig professionel og undgå at overdrive.

Dette kunne være et eksempel på en målsætning til dit CV:

Med mere end 10 års erfaring som projektleder i energisektoren har jeg et indgående kendskab til vedvarende energiteknologier og strategier for energieffektivitet. Mine organisatoriske færdigheder og min viden om innovation gør mig til en værdifuld bidragyder til (organisationens navn]) mission om at skabe en mere bæredygtig verden. Jeg stræber efter at bidrage til opnåelsen af dine bæredygtighedsmål ved at skabe og implementere grønne initiativer.

10 eksempler på gode målsætninger til dit CV

Nedenfor har vi inkluderet 10 eksempler på gode målsætninger for almindelige stillinger med forskellige erfaringer. Du kan bruge dem som inspiration til at skrive din egen målsætning.

Målsætning for et første job

Ambitiøs, motiveret og målrettet Junior Marketer SEO-specialist, der ønsker at bruge sin viden til at øge antallet af besøgende på [companyX]'s hjemmeside. Sidste år lavede jeg en helt ny hjemmeside, som opnåede ca. 5.000 besøgende pr. måned inden for 4 måneder.

Eksempel på målsætning for en studerende der søger job på en restaurant

Kreativ og detaljeorienteret fotograf, som gerne vil bruge sin evne til at få folk til at grine [firmaX] og give dem en uforglemmelig dag. Derudover kan jeg også tage billeder af teamet til hjemmesiden.

Eksempel på CV-målsætning for at opnå en afsluttende praktikplads

Entusiastisk marketingstuderende med en passion for alle former for online markedsføring. Jeg har fået erfaring med sociale medier, tekstforfatning og grafisk design. For eksempel har jeg oprettet en TikTok-konto, som jeg har fået til at vokse til over 5.000+ følgere; viden og erfaring, som jeg også gerne vil anvende i jeres organisation. Jeg søger en praktikplads i det sidste år hos [companyX] for at videreudvikle mine færdigheder og bruge min viden og erfaring med sociale medier til at skabe vækst online.

Målsætning for en Administrativ Medarbejder

Organiseret og hårdtarbejdende medarbejder med et skarpt øje for detaljer, der ønsker at arbejde hos [companyX] som administrativ assistent. Jeg har 3 års erfaring som sekretær, hvilket har givet mig stærke organisatoriske færdigheder.

CV-målsætning for et andet job end det, man er uddannet til

Færdiguddannet psykologistuderende, der søger en stilling i HR-afdelingen hos [virksomhedX]. Jeg har tidligere været i et HR-relateret (gratis) praktikophold i 3 måneder hos [virksomhedY]. Her fik jeg grundlæggende erfaring med HR-relaterede opgaver, såsom forhåndsudvælgelse af kandidater. Jeg ønsker at videreudvikle min erfaring inden for HR hos [virksomhedX].

Målsætning for en freelancer, der ønsker at arbejde fuldtid

Resultatorienteret freelance full-stack-udvikler, der har udviklet 5 webapplikationer, 10 mobilapps og bidraget til 5 Open Source-projekter på Github. Derudover administrerer jeg koder for omkring 40 virksomheders hjemmesider. Jeg vil gerne bruge mine dokumenterede programmeringsevner til at gøre det, jeg elsker allermest; at kode på fuld tid hos [companyX].

Målsætning for ansøger, der ønsker en bedre stilling

Erfaren personlig assistent med mere end 4 års erfaring, som ønsker at bevise sit værd i en stilling som administrerende assistent. I min tid som PA har jeg hjulpet 3 iværksættere med at organisere deres arbejde ved at planlægge møder, booke fly og hoteller og skrive rapporter. Herigennem har jeg opnået store organisatoriske færdigheder og er meget punktlig. Jeg håber at kunne hjælpe 'companyX' med at implementere tidsbesparende foranstaltninger.

Målsætning for karriereskift

Ressourcestærk og entusiastisk produktudvikler med viden og erfaring inden for teknik og produktudvikling. Jeg leder efter en rolle inden for den bæredygtige energibranche, hvor jeg kan bidrage til at udvikle bæredygtige (energi)løsninger.

CV-målsætning for karriere-brancheskift

Analytisk og engageret forretningsanalytiker med 5+ års erfaring, som ønsker at bruge sin viden og erfaring med at analysere store datasæt i en marketingrolle til at udvikle effektive marketingstrategier.

Hvor placerer du en målsætning på dit CV?

Det bedste sted at nævne din målsætning er i din profiltekst. Det er et lille indledende afsnit på 4-6 linjer, som du placerer øverst i dit CV. Her fortæller du, hvem du er, hvad du kan, og måske også hvad dine personlige mål er for den virksomhed, du søger job hos.

Tips til at skrive din målsætning

 • Sørg for at læse jobannoncen grundigt. Tilpas dit mål til hver ansøgning, så det passer godt til den virksomhed, du søger hos.
 • Nævn færdigheder og kompetencer, som vil hjælpe dig (og virksomheden) med at nå målene.
 • Brug så vidt muligt procenter og tal for at gøre dit mål konkret og specifikt. En marketingmedarbejder, der har arbejdet med reklamebudgetter i millionklassen, vil naturligvis gøre et godt indtryk.
 • Med et mål er det virkelig vigtigt, at du tænker på virksomhedens målsætninger. Du kan som ansøger ønske dig meget, men hvis virksomheden ikke får gavn af det, vil det kun være til din ulempe.
 • Lad være med at være for ambitiøs og få dit mål til at virke utroligt. Hvis du kun har arbejdet i et par år og siger, at du vil være den nye CEO inden for 5 år, så bliver du selvfølgelig ikke taget alvorligt.

Konklusion

En målsætning kan være en måde at skille sig ud fra andre kandidater på. Det viser også, at du er en seriøs og ambitiøs kandidat, der ved, hvad han vil. Du kan også overveje at nævne dit mål i din ansøgning eller dit motivationsbrev. Hvis du har brug for hjælp til at skrive dit CV, kan du bruge vores CV-skaber applikation. Vi tilbyder forskellige skabeloner, der opfylder alle regler og er gennemtestede. De giver dig flere jobmuligheder.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.