ChatGPT CV-skrivning: Sådan gør du (tips og eksempler)

Author Miranda Adriaanse
Skrevet af: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
ChatGPT CV-skrivning: Sådan gør du (tips og eksempler)

At lave et CV med ChatGPT kan virke enkelt, men er det nu også det? En af de største fælder er, at rekrutteringsfolk med særlige "detektionsværktøjer" kan se, at dit CV er skrevet med hjælp fra ChatGPT. Det kan føre til, at dit CV ryger direkte i skraldespanden. I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan omgå dette og fortæller om fordele og ulemper. Vi deler også nogle spørgsmål, som du kan bruge til hurtigt og nemt at generere overbevisende og effektiv tekst til dit CV.

Hvordan laver man et CV med ChatGPT?

1. Åbn ChatGPT's hjemmeside og opret en konto

Det første skridt er at gå til OpenAI's hjemmeside. OpenAI er virksomheden bag ChatGPT. Klik på denne URL for at gå til hjemmesiden. Opret derefter en konto.

2. Redegør for konteksten i din specifikke situation

Det næste skridt er at give chatbotten noget kontekst om din situation således at alle relevante oplysninger om din ansøgning er beskrevet. Giv for eksempel følgende prompt:

Jeg vil gerne ansøge om et job hos et online marketingfirma. Jeg er 21 år gammel og har lige afsluttet min uddannelse. Jeg har en bachelor i kommunikation. Den stilling, jeg søger, er som junior online marketingmedarbejder. Kan du lave et passende CV til mig med som minimum følgende afsnit: personlig profil, erhvervserfaring, uddannelsesmæssig baggrund og kompetencer?

Nu bør du have en ramme for dit CV, som du kan bruge som skabelon. I næste trin vil vi finpudse de forskellige dele for at opnå endnu bedre resultater.

3. Tilpas dine søgninger for at få bedre resultater

Der er ikke noget galt i at få ChatGPT til at skrive hele dit CV på én gang, men det er ofte ikke den bedste og mest effektive måde at arbejde på. For at opnå de bedste resultater skal du gøre din forespørgsel eller "prompt" så specifik som muligt. For eksempel:

 • "Skriv en unik profiltekst til et CV for en account manager med 5 års erfaring med speciale i cold calling."

ChatGPT vil nu lave profilen for dig, inklusive resultater. Det betyder ikke, at du skal kopiere dem direkte ind i dit CV, men det giver dig inspiration og retningslinjer, som du kan bruge til at skrive dit eget CV..

4. Bed om resultater og præstationer for din erhvervserfaring

For at gøre indtryk på rekrutteringsansvarlige og arbejdsgivere er det altid en god idé at nævne præstationer i stedet for blot at beskrive opgaver. I et godt eksempel på CV vil du også altid se resultater. Stil ChatGPT følgende spørgsmål:

 • "Skriv 3 eksempler på erhvervserfaring på dit CV til en [functionX] med 5 opgaver og præstationer i beskrivelsen."

ChatGPT vil nu skrive erhvervserfaringen for dig og lægge vægt på at beskrive resultater. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal kopiere dem direkte ind i dit CV, men det giver dig inspiration til, hvordan du bedst kan formulere din erhvervserfaring.

5. Lad ChatGPT tilpasse dit CV til jobopslaget

Nu opstår den virkelige magi. Hvis du nogensinde har læst andre blogindlæg fra Cvskaber, vil du vide, at vi i næsten alle blogindlæg siger, at du skal tilpasse dit CV til det specifikke job, du søger. Det vil øge dine chancer for at komme til samtale betydeligt. Alligevel er det stadig noget, som kun få ansøgere gør. Heldigvis kan ChatGPT gøre det hele for dig. Indtast følgende prompt:

 • "Læs og forstå følgende jobopslag: [indsæt jobopslagets tekst her]." Tryk på enter.
 • "Skriv nu 2 eksempler på erhvervserfaring til dit CV for en [din funktion], der passer godt til kravene i dette jobopslag. Nævn også resultater."

ChatGPT vil nu give eksempler på erhvervserfaring, der passer perfekt til jobopslaget. Igen er det ikke noget, du skal kopiere direkte, men det vil give dig inspiration, som du kan bruge som udgangspunkt for dit eget CV.

Vi har lavet et særligt værktøj, som automatisk gør det for dig. På vores hjemmeside kan du (helt gratis) uploade dit CV. Derefter kan du vælge mellem to muligheder. Du kan få direkte, specifikke forslag til at forbedre dit nuværende CV, eller du kan uploade dit CV sammen med teksten i jobopslaget. I sidstnævnte tilfælde vil ChatGPT analysere begge tekster og give dig forslag til forbedringer, som du kan implementere.

6. Generer relevante færdigheder og nøgleord

Flere og flere virksomheder bruger en software, som automatisk læser CV'et og tildeler det en bestemt score. Hvis du ikke har visse nøgleord i dit CV, får du en lav score og bliver ikke indkaldt til samtale (eller i hvert fald ikke så hurtigt). Det er derfor altid klogt at optimere sit CV til ATS-systemer. Ved hjælp af ChatGPT kan du finde ud af, hvilke nøgleord der er vigtige at nævne i dit CV:

 • "Hvilke nøgleord er vigtige at nævne i ens CV for en stilling som [funktionX]?"

Du kan også genindlæse eller indtaste den relevante jobannonce og spørge, hvilke nøgleord der er vigtige at inkludere i ens CV:

 • "Læs og forstå følgende jobannonce: [indsæt jobannonceteksten her]. Hvilke nøgleord er vigtige at inkludere i ens CV".

Derudover er det også smart at kigge på, hvilke færdigheder der er vigtige for den pågældende stilling. Stil derfor også følgende spørgsmål:

 • "Hvilke færdigheder er vigtige at nævne i ens CV for en stilling som [funktionX]?"

Sørg for, at de færdigheder og den erhvervserfaring, du genererer og inkluderer i dit CV, matcher den potentielle arbejdsgivers ønsker og behov.

Brug også ChatGPT til din ansøgning

Ligesom du kan bruge ChatGPT til at skrive dit CV, kan du også bruge det til ansøgninger. Indtast blot følgende prompt:

 • "Skriv en ansøgning til en [din stilling]".

Vær også her så specifik som muligt om din egen situation. Du kan for eksempel også give følgende prompt:

 • "Skriv en ansøgning for en sundhedsmedarbejder, der ønsker at skifte karriere til en kundeservicemedarbejder, men som endnu ikke har relevant erhvervserfaring".

Ved at gøre det så specifikt som muligt for din situation, vil du opleve, at du får meget bedre resultater.

Den største fælde ved at bruge ChatGPT til ens CV

En af de største fælder ved at lade ChatGPT skrive dit CV er, at dine sætninger ikke kommer til at lyde naturlige. ChatGPT er en trænet sprogmodel baseret på terabytes af data. Modellen er derfor i stand til at formulere ekstremt gode sætninger. Nogle gange er sætningerne "så gode", at de kan virke robotagtige. Efter et stykke tid kan man genkende, om noget er skrevet af ChatGPT eller ej. Rekrutteringsfolk, som læser og vurderer hundredvis af CV'er hver dag, vil også kunne genkende det med tiden. Det er derfor klogt at bruge ChatGPT som inspiration, men i sidste ende skrive alt med dine egne ord.

Fordele ved at lave et CV med ChatGPT

 1. Du sparer en masse tid
 2. Det er helt gratis
 3. ChatGPT giver dig ideer og inspiration til dit CV
 4. Den kan genkende stave- og grammatikfejl
 5. Du kan nemt tilpasse dit CV, så det matcher jobannoncen

Ulemper ved at bruge ChatGPT til CV'et

 1. Nogle gange er det ikke faktuelt korrekt
 2. Sætningerne virker mindre personlige og unaturlige
 3. Teksterne er generelle og standardiserede
 4. Det er ikke altid grammatisk korrekt.

Kom i gang med dit eget CV

Du kan komme langt med indholdet i dit CV ved at bruge smarte prompts. Du kommer dog ikke langt med bare godt indhold, der skal også være noget godt at se på for øjet. Det er bedst at bruge en CV-skabelon til dette. Den kan vise indholdet på en flot og overskuelig måde, så det er let at læse for rekrutteringsfolk og arbejdsgivere.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.