Hvornår skal man skrive at man har en bil på CV'et?

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
Hvornår skal man skrive at man har en bil på CV'et?

At have en bil kan være en afgørende faktor, når du søger et nyt job, især hvis du arbejder langt hjemmefra, eller hvis du skal rejse meget i forbindelse med dit arbejde. Du undrer dig måske: "Skal jeg nævne, at jeg ejer en bil på mit CV?". Det er et godt spørgsmål! I denne blog går vi mere i dybden med, om det er en god idé at nævne din bil på dit CV (eller ej). Vi viser dig også, hvordan du bedst kan fortælle din nye arbejdsgiver, at du har en bil.

Er det obligatorisk at nævne din bil på dit CV?

Det er absolut ikke obligatorisk at angive, at du har en bil på dit CV. Bortset fra dine kontaktoplysninger, erhvervserfaring og uddannelsesmæssige baggrund er resten valgfrit.

I de fleste tilfælde er det ikke vigtigt at nævne på dit CV, at du har en bil. For de fleste arbejdsgivere er det ligegyldigt, om du kommer på arbejde på cykel, i bil eller med offentlig transport. Det vigtige er, at du er der til tiden og kan starte din arbejdsdag.

I bedste fald skal dit CV være pænt og overskueligt på én side (maks. to sider). For at opnå dette skal du udelade unødvendige oplysninger. Da det at eje en bil i de fleste tilfælde er irrelevant, vil du hellere bruge den begrænsede plads på dit CV til oplysninger, der kan hjælpe dig med at få jobbet.

Hvornår skal du nævne, at du har en bil på dit CV?

I nogle tilfælde kan det være nyttigt at nævne, at du har en bil. At have en bil kan hjælpe dig med hurtigere at komme i betragtning til det job, du ønsker. Dette er de situationer, hvor du bør nævne, at du ejer en bil på dit CV:

1. Du søger en stilling som chauffør

Hvis du søger en stilling som chauffør, f.eks. lastbilchauffør, kurer, taxachauffør eller lignende, vil du uden tvivl få stillet en bil til rådighed af din arbejdsgiver. Da kørsel er en væsentlig del af dit job, vil arbejdsgiverne måske sætte pris på, at du har en masse kørselserfaring. Det kan du gøre ved at skrive at du har en bil på dit CV, men det kan være endnu bedre at angive, hvor længe du har haft dit kørekort. Så angiv det år, du fik dit kørekort. Det viser, at du (ud over din erhvervserfaring) har erfaring med at køre bil.

2. Du søger stilling som bud

Hvis du søger en stilling som postbud, pakkeudbringer, madudbringer eller rengøringsassistent, er kørsel ofte et krav. I de tilfælde, hvor arbejdsgiveren måske ikke stiller en bil til rådighed, er det en stor fordel at nævne, at du har din egen bil.

3. Det står i jobannoncen, at det er en fordel, hvis du har en bil.

Hvis der i jobannoncen står, at det er en fordel at have en bil, skal du helt sikkert nævne det i dit CV. En potentiel arbejdsgiver vil ikke nævne det i en jobannonce uden grund.

4. Det er nødvendigt at have en egen bil for at kunne udføre jobbet.

Nogle gange er det nødvendigt at have en bil til rådighed for at kunne udføre sit arbejde. Tænk på en jordemoder, som har brug for at kunne køre til sine klienter på alle tider af døgnet. Hun kan næppe fortælle en fødende kvinde, at hun skal vente på et tog, der er 30 minutter forsinket. En vagtlæge skal hurtigt være på stedet og skal derfor have en bil til rådighed for at kunne udføre sit arbejde.

Men det er ikke kun tilkaldevagter, der kræver en bil. Hvis du arbejder på skift, er det ikke sikkert, at du kan komme på arbejde med offentlig transport. Tænk på sygeplejersker, der arbejder både dag, aften og nat. Måske bor du i nærheden af dit arbejde og kan klare det til fods eller på cykel, men hvis det ikke er tilfældet, er det en god idé at nævne, at du har en bil.

5. Virksomheden ligger langt væk

Måske ligger den organisation, du søger job hos, langt væk, og det er ikke nemt at komme dertil med offentlig transport. Det er en fordel for din potentielle arbejdsgiver at vide, at du har en bil og nemt kan komme til dit job.

Hvornår behøver du ikke nævne, at du har en bil på dit CV?

For alle stillinger, hvor kørsel ikke er et krav, og hvis virksomheden er let tilgængelig med offentlig transport, vil det ikke være nødvendigt at skrive en bil på dit CV. I dette tilfælde er det simpelthen ikke relevant at tilføje, og det er bedre at lade være.

Hvad hvis du ikke har en bil?

Det kan selvfølgelig være, at du har fundet dit drømmejob, og at en af de ovenstående situationer gør sig gældende, men at du ikke har nogen bil. Det kan selvfølgelig ske og er ikke noget problem. Vi råder dig til ikke at nævne noget om en bil i dit CV. Det kan blive et emne senere, hvis du bliver indkaldt til en jobsamtale. I så fald kan du bare forklare din situation.

Har du brug for en bil for at søge jobbet?

Du behøver ikke at have en bil for at søge job. Arbejdsgiverne går ud fra, at du selv sørger for transport eller kan komme på arbejde med offentlig transport. Nogle gange vil en arbejdsgiver også stille en firmabil til rådighed. Ofte behøver du heller ikke at nævne et kørekort i dit CV.

Så selv om du ikke har brug for en bil for at ansøge, kan en arbejdsgiver spørge om det under en jobsamtale. For eksempel om du har en bil, og om du er villig til at bruge den til at komme til og fra arbejde. Svar på disse spørgsmål på forhånd, så du har svaret klar.

Hvor placerer du i dit CV, at du er i besiddelse af en bil?

Det at have en bil skal stå efter dit kørekort under dine personlige oplysninger. Derefter under dit navn, din adresse, dit telefonnummer, din e-mailadresse, din fødselsdato og eventuelt et link til din LinkedIn-profil.

Eksempel:

Kørekort: B (i besiddelse af en bil)
Kørekort: B (villig til at bruge egen bil til arbejde)

Konklusion

Skriv kun på dit CV, at du har en bil, hvis det kan være en fordel for dig. Hvis du har brug for en bil i din stilling, og du ved eller forventer, at arbejdsgiveren ikke stiller en bil til rådighed, så skriv, at du har din egen bil, og at du er villig til at bruge den i dit arbejde. Hvis du vil skrive dit CV hurtigt og nemt, kan det være en hjælp at bruge en CV-skabelon. Her kan du nemt skrive oplysninger om dit kørekort og andre ting relateret til dette for at lave et perfekt CV.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.

Fortsæt med at læse