Skal man angive sin adresse på CV'et eller ej?

Author Miranda Adriaanse
Skrevet af: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Skal man angive sin adresse på CV'et eller ej?

Det virker som et simpelt spørgsmål: Skal du skrive din adresse på dit CV? Vi kan dog se, at mange jobsøgere er i tvivl om dette spørgsmål. Nogle er f.eks. bange for, at de ikke bliver indkaldt til samtale, hvis de bor for langt fra arbejdspladsen. Andre er bekymrede for deres privatliv. I denne blog ser vi på de situationer, hvor du bør og ikke bør oplyse din adresse.

Er det obligatorisk at angive sin adresse på CV'et?

Det er ikke obligatorisk at angive en adresse på sit CV. Selv om adressen kan være nyttig til f.eks. at beregne rejseudgifter, er der ofte først brug for den senere i ansættelsesprocessen. En arbejdsgiver vil bede om din fulde adresse, når det er nødvendigt.

Skal man skrive en adresse på CV'et?

Vi anbefaler altid at skrive en adresse på CV'et. Det er kun en lille oplysning, men den kan sige meget om dig som kandidat. Hvor kommer du fra? Hvor langt skal du rejse? Bor du i nærheden? Hvis du (af en eller anden grund) foretrækker ikke at angive din adresse, bør du i det mindste nævne din by. På den måde vil arbejdsgiverne stadig have en idé om, hvor du kommer fra.

Personlige oplysninger på dit CV
Find ud af hvad retningslinjerne er for at inkludere dine personlige oplysninger i dit CV. Undgå at lave fejl.
Læs artikel

Derfor angiver de fleste ansøgere en adresse

Der er faktisk 6 vigtige grunde til, at det er vigtigt at angive en fuld adresse på dit CV:

 1. Arbejdsgivere forventer at se en adresse på dit CV: I mange år har det været almindelig praksis at inkludere adresseoplysninger i CV'et. Arbejdsgiverne er begyndt at forvente det. Før i tiden var adressen nødvendig, fordi al korrespondance foregik med posten. I dag foregår det hele via e-mail og telefon.
 2. Det kan være en fordel, hvis du bor i nærheden af virksomheden: Især hvis du skal arbejde for en lokal virksomhed, kan det være et stort plus. Ikke kun på grund af eventuelle rejseomkostninger, men også fordi du 'forstår' området. Du er en "lokal", som er vokset op og har boet der i nogen tid.
 3. Fordel for kandidater, der bor langt væk: Du vil også kunne se, at hvis der er to identiske kandidater, så vælger du den, der har mindst risiko for at komme for sent. Du er ret sikker på, at hvis nogen ankommer med tog, vil de helt sikkert komme for sent et antal dage om året.
 4. Ingen tale om mulige flytninger: Nogle ansøgere vil være villige til at flytte, men en virksomhed vil naturligvis helst ikke føre denne samtale.
 5. Beregning af rejseomkostninger: Med den nøjagtige adresse kan en arbejdsgiver nemt og hurtigt vurdere rejsetiden. På baggrund heraf kan de eventuelle rejseomkostninger også blive beregnet.
 6. Du er sjusket og upræcis: Da det faktisk er meget almindeligt at skrive en adresse på sit CV, vil en arbejdsgiver måske tro, at du har glemt det, hvis du udelader det. Til gengæld vil han måske tro, at du er sjusket og upræcis.

Grunde til ikke at skrive en adresse på CV'et

Naturligvis er der også flere grunde til, at ansøgere specifikt ikke ønsker at angive deres adresse.

 1. Det er 'overflødigt': Særligt nu, hvor folk arbejder mere hjemmefra og på afstand, er din adresse faktisk blevet en overflødig oplysning. Før i tiden blev en invitation til en jobsamtale sendt med posten. I dag bruger man selvfølgelig bare sin e-mail eller sit telefonnummer til det.
 2. Det er ikke nødvendig information: En adresse på dit CV siger intet om dine kvalifikationer. Af den grund bør det ikke spille nogen rolle, om du nævner den eller ej.
 3. Mulige fordomme: Forestil dig, du kommer fra et 'dårligt område', så kan det være, at din arbejdsgiver har en vis fordom om det.
 4. Privatliv: Hvis du ikke føler dig godt tilpas med at angive din fulde adresse, gør du bedre i at undlade den. Du ved naturligvis heller ikke altid, hvad der sker med dit CV. Særligt ikke hvis du lægger det op på online jobportaler.
 5. Det optager plads: Dit CV er ofte begrænset til maksimalt to sider. En adresse optager plads, som du måske også kunne have brugt til at nævne en specifik færdighed.

Hvordan angiver man en adresse på CV'et?

Heldigvis er det ret enkelt at tilføje en adresse til dit CV. En adresse er en del af dine personlige oplysninger. Normalt er det første, du skriver, dit for- og efternavn. Derefter kan du tilføje oplysninger som adresse, telefonnummer, e-mail og fødselsdato.

Følgende 'formel' viser hvordan du sædvanligvis sætter en adresse på dit CV:

[gadenavn + husnummer], [postnummer], [by], [Land (valgfrit)].

Land er ofte kun nødvendigt, når du søger en stilling i udlandet (f.eks. et engelsk CV). I praksis ville det så se sådan ud:

Lundsbjergvej 62, 6851, Gilleleje

Og hvis du altså søger arbejde i udlandet, anbefaler vi at du tilføjer dit land. Så vil det blive:

Møllevangen 11, 5856, Vejle Øst, Danmark

Alternativer til at angive din adresse

Hvis du foretrækker ikke at opgive en nøjagtig adresse på dit CV, har vi her to alternativer:

 1. Angiv kun din by: Det kan ofte også være nok bare at nævne din by. Arbejdsgivere vil stadig være i stand til at lave en ret nøjagtig vurdering med hensyn til rejseudgifter.
 2. Skriv ikke husnummeret: Du kan også vælge at angive din adresse, men uden husnummeret. På den måde har arbejdsgiveren stadig en meget klar idé om, hvor du kommer fra, men vil aldrig vide præcis hvilket hus du bor i.
 3. Angiv 'villig til at flytte': Er du en ansøger, der kommer langvejs fra, og ønsker du derfor ikke at angive en adresse eller by? Skriv da 'Villig til at flytte' blandt dine personlige oplysninger.

Skal man angive en adresse hvis man arbejder online?

I dag bliver ‘remote’ arbejde mere og mere populært. Der er nu mange stillinger, hvor du kan arbejde fuldstændig på afstand. Er det stadig relevant at skrive sin adresse på CV'et til disse stillinger? Det anbefales stadig at nævne sin adresse på CV'et, selv om man arbejder 100% online. En potentiel arbejdsgiver vil uden tvivl være interesseret i at vide præcis, hvor du kommer fra. Når du underskriver kontrakten, bør du også udfylde en adresse.

Konklusion

Vær opmærksom på, at det absolut ikke er obligatorisk at oplyse en adresse på sit CV. De fleste cv-eksempler og skabeloner inkluderer dog adressen. Generelt siger vi altid: hvis det ikke generer dig at angive din adresse, så gør det! Det er bedst at gøre det for at undgå eventuelle fordomme. I sidste ende er det dig, der skal beslutte, hvad der er bedst for dig i din situation.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.