Angiv din e-mailadresse på dit CV

Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Angiv din e-mailadresse på dit CV

Bør du skrive din e-mail på dit CV eller ej? Svaret er faktisk ret enkelt. Du bør altid skrive en e-mail på dit CV. Den er afgørende og må ikke mangle. Potentielle arbejdsgivere vil bruge din e-mail til at kontakte dig, når du bliver indkaldt til en samtale. Placer din e-mail sammen med dine andre kontaktoplysninger, f.eks. navn og adresse.

Hvorfor angive en e-mailadresse på dit CV

1. Arbejdsgivere bruger automatiseret software til invitationer

Så snart du har sendt din ansøgning, havner den i virksomhedens ansøgningssoftware, hvor du søger job. En HR-chef eller rekrutteringskonsulent vil derefter vurdere den. Hvis dit CV virker overbevisende, indkalder arbejdsgiveren dig til en samtale. Det sker ofte via en automatisk indstillet e-mail. Hvis din e-mailadresse mangler eller er stavet forkert, modtager du dog måske aldrig denne indkaldelse. Da der sandsynligvis er flere kandidater, gider virksomheden måske ikke indkalde dig en anden eller tredje gang.

2. Det viser, at du er seriøs og professionel

Hvis du bruger en professionel e-mailadresse på dit CV, såsom [email protected] i stedet for [email protected], viser det, at du er seriøs i din jobsøgning. Vælg derfor altid en e-mail der ser professionel ud. Foretræk helst en e-mailadresse baseret på dit fornavn og efternavn. Du får kun en chance for at gøre et godt førsteindtryk.

3. Uden e-mail er dit CV ikke komplet

Naturligvis ønsker du et CV der er så komplet som muligt. Dette øger dine chancer for at blive indkaldt til en jobsamtale. Et CV uden en e-mailadresse er ikke komplet. Arbejdsgivere forventer at se det.

4. Du ønsker ikke at fremstå som useriøs

Hvis du ikke har angivet (eller har angivet en forkert) e-mailadresse på dit CV, vil potentielle arbejdsgivere selvfølgelig hurtigt tro, at du har glemt den. Det fører til visse fordomme, som måske ikke er sande. For eksempel kan en arbejdsgiver tro, at du er rodet og upræcis, hvis du glemmer noget så simpelt som at inkludere din e-mailadresse...

5. Ansøgning via online jobportaler

Dette punkt går hånd i hånd med grund nummer 1. Mange mennesker søger via en online ansøgningsformular eller ved at bruge 'jobportaler' som Indeed. Hvis du ikke har en e-mailadresse på dit CV, kan en arbejdsgiver ikke kontakte dig.

Har du en professionel e-mail? Så sørg for at tjekke den regelmæssigt for nye e-mails. Gå ikke glip af en vigtig e-mail.

Hvor skal e-mailadresse nævnes på CV'et?

Din e-mailadresse er en del af de personlige oplysninger på dit CV.

Du skal som minimum angive: dit for- og efternavn, fødselsdato, adresse eller bopæl, telefonnummer og din e-mailadresse.

Dine personlige oplysninger står altid øverst i dit CV, så en rekrutteringsansvarlig, der ønsker at kontakte dig, hurtigt kan finde dine kontaktoplysninger.

På dit CV vil det ofte se cirka sådan her ud:

Navn: Freya Hansen

Fuld adresse: Ladbyvej 30, 1759, Nørresundby

Telefonnummer: +45 693 72 78 025

E-mail: [email protected]

Fødselsdato: 16-08-1992

Brug en professionel e-mailadresse på dit CV

Det virker måske indlysende, men det er virkelig et vigtigt tip. En undersøgelse i 2015 så på brugen af en formel versus en uformel e-mailadresse i ansøgningsprocessen, og hvilken effekt det har på chancen for at blive ansat.

Hvad viste den?

Det er mindre sandsynligt, at du får succes med din ansøgning, hvis du ansøger med en uformel e-mailadresse.

Hvordan blev en 'uformel e-mailadresse' defineret i forskningen?

En uprofessionel e-mailadresse er en e-mailadresse:

  • Uden eget navn
  • Med 'gadesprog' inkorporeret
  • Med kælenavne i e-mailadressen

Et eksempel på en dårlig, uformel e-mailadresse kan være:

Eksempler på en god e-mailadresse til dit CV

En god og professionel e-mailadresse, som du kan bruge på dit CV, består af:

  • Dit fornavn og efternavn (eller initialer), ELLER —
  • Baseret på dit eget domænenavn (vært).

Hvis du registrerer et domænenavn baseret på dit eget navn, kan du for eksempel bruge e-mailadressen “[email protected]”. Ønsker du at oprette en e-mailadresse baseret på et domænenavn? Tjek om dit navn er tilgængeligt på Punktum's hjemmeside.

Det er også helt fint at oprette en e-mailadresse hos en stor e-mailudbyder som Google. Hvis vi tager navnet “Mads Jensen” som eksempel, kan eksempler på professionelle e-mailadresser se sådan ud:

Hvordan opretter man en professionel e-mailadresse, hvis den allerede er optaget?

Hvis du har forsøgt at oprette en professionel e-mailadresse baseret på dit navn, men den allerede er optaget, er der to ting, du kan gøre:

  1. Registrer dit eget domænenavn.
  2. Tænk på variationer, der stadig er professionelle.

1. Eget domænenavn

Hvis dit eget navn allerede er optaget, kan du selvfølgelig stadig finde på en variation, som også ser professionel ud. Du kan f.eks. bruge en bindestreg mellem dit for- og efternavn (mads-jensen.dk) eller bruge dine initialer (mj.dk). Du kan også registrere et .com, .net eller .org.

2. Variationer af dit eget navn

Det sker ofte, at man ønsker at oprette en formel e-mailadresse baseret på sit navn, men den er allerede optaget. Nedenfor har jeg listet nogle variationer, du kan bruge, hvis din valgte e-mailadresse allerede er optaget:

Hvis din professionelle e-mailadresse allerede er optaget hos for eksempel gmail, så prøv andre internetudbydere. En god e-mailadresse er så vigtig, at det er værd at bruge lidt tid på det.

Brug aldrig din nuværende arbejdsgivers mail

Endelig, brug aldrig din nuværende arbejdsgivers mail.

Det virker meget uprofessionelt og kan også skabe problemer for dig.

Ikke alene er det mærkeligt for en rekrutteringsansvarlig at se, at du sender en ansøgning fra en e-mail, der tilhører en helt anden virksomhed, det kan også afsløre for din nuværende chef og dine kolleger, at du leder efter et andet job.

Og det ønsker du nok ikke.

Så brug altid en personlig e-mail, så du ikke behøver at bekymre dig om, at andre kigger dig over skulderen.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Som direktør for denne jobansøgningsplatform har jeg omfattende viden inden for succesfuld jobansøgning. Med dette har jeg allerede vejledt hundredvis af mennesker til deres drømmejob. Min ekspertise i at udarbejde effektive CV'er og overbevisende ansøgningsbreve er central i min tilgang. Som anerkendt ekspert i at skabe vindende CV'er kombinerer jeg unikke indsigter med beviste strategier, så ansøgere kan præsentere sig selv på den bedst mulige måde over for potentielle arbejdsgivere.