Sådan skriver du et overbevisende fodbold-CV (med eksempel)

Author Miranda Adriaanse
Skrevet af: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
Sådan skriver du et overbevisende fodbold-CV (med eksempel)

Et fodbold-CV kan hjælpe dig med at gøre indtryk på potentielle klubber, talentspejdere eller trænere. Et fodbold-CV skal dog indeholde de rigtige oplysninger og være velskrevet for at gøre dette. Det skal bl.a. beskrive din fodboldfortid, men også indeholde information om dine fysiske egenskaber som spiller og dine sportslige færdigheder. I denne artikel forklarer vi, hvad et fodbold-CV helt præcist er, og hvordan man laver det.

Hvad er et fodbold-CV?

Et fodbold-CV er et dokument, der opsummerer en spillers fodboldkarriere. Det indeholder oplysninger om tidligere klubber, atletisk baggrund, sportslige færdigheder, vigtige præstationer, men også om spillerens fysiske egenskaber. Spillere bruger et fodbold-CV til at præsentere sig selv for potentielle klubber, talentspejdere og trænere.

Strukturen af et fodbold-CV

For at sikre, at dit CV er komplet og indeholder alle de oplysninger, fodboldtrænere og talentspejdere har brug for, kan du sørge for at tilføje følgende elementer til dit CV:

 1. Personlige oplysninger
 2. Profil
 3. Atletisk/fodboldoplevelse
 4. (Sports)færdigheder
 5. Supplerende oplysninger som præstationer, turneringer, priser og mesterskaber
 6. Referencer

Sådan skriver du et fodbold-CV i 7 trin

1. Tilføj dine personlige oplysninger samt fysiske data

Normalt, når du søger en stilling, skal du oplyse følgende informationer:

 1. Fornavn og efternavn
 2. Telefonnummer
 3. E-mailadresse
 4. Adresse
 5. Fødselsdato

Især dit telefonnummer og e-mailadresse skal være korrekt angivet. Dette er de oplysninger, potentielt interesserede kan kontakte dig på.

I et fodbold-CV er det desuden vigtigt, at du angiver dine fysiske egenskaber, såsom din højde, vægt og position på banen, sammen med disse oplysninger. Ved at nævne disse ting er det tydeligt for læseren af dit fodbold-CV, hvilken type fodboldspiller du er.

Under dine personlige oplysninger kan du inkludere links til alle professionelle sociale mediekanaler. Tænk på LinkedIn, Instagram, Twitter eller en YouTube-kanal. Det er vigtigt, at disse kanaler viser dine præstationer som fodboldspiller og ikke er fyldt med billeder fra dine ferier.

Sociale medier er bestemt en mulighed for en fodboldspiller i forhold til at vise noget ekstra. Måske har du optagelser fra en kamp, som du kan bruge til at lave en (kort) samling af dine færdigheder. Vil du ikke have, at alle skal se det? Så kan du også indstille den til at være skjult på YouTube, men stadig synlig for alle med et link.

Sociale medier på dit CV
I en tid med sociale medier, er det ikke overraskende, at du spørger dig selv, om du skal have sociale medier med på dit CV eller ej.
Læs artikel

2. Skriv en original profiltekst med dine unikke egenskaber

En profiltekst står allerøverst i dit CV og er derfor ofte et af de første afsnit, der bliver læst. Det er her, du skal præsentere dig selv, men også skrive mere om din merværdi. Prøv at holde denne del lidt kort. Målet bør være at gøre læseren interesseret nok til at læse resten af dit CV.

Herunder har vi inkluderet et godt eksempel til dit fodbold-CV:

Jeg er en dynamisk og strategisk midtbanespiller med en passion for fodbold og et stærkt ønske om at forbedre mig. Mine styrker ligger i at aflæse spillet, udnytte chancer og fastholde bolden i pressede situationer. Jeg kan støtte mit hold både offensivt og defensivt, hvilket resulterer i en alsidig og sikker tilstedeværelse på banen. Min ambition er at videreudvikle mine tekniske færdigheder og taktiske indsigt i en klub med ambitioner om international succes. Med min erfaring i både regionale og nationale konkurrencer er jeg klar til at bidrage til mit kommende holds succes.

3. Nævn din sportsfortid

Ligesom erhvervserfaring er centralt i et traditionelt CV, gælder det samme for et fodbold-CV. At beskrive dine tidligere fodboldstillinger og erfaringer i detaljer (men stadig relevant) er afgørende for at overbevise klubbens ledere om din værdi.

Angiv følgende oplysninger:

 1. Klubben du spillede for
 2. Din position på banen
 3. Start- og slutdato
 4. En beskrivelse af dine vigtigste præstationer og resultater.

Det ville være godt, hvis du kunne nævne nogle statistikker i beskrivelsen. Hvis du f.eks. er angriber, kan du nævne antallet af mål og afleveringer.

FC Midtjylland, central midtbanespiller
august 2019 - juni 2022

 • Var med i det regionale turneringsmesterskab i sæsonen 2020/2021.
 • Havde en gennemsnitlig afleveringspræcision på 90 % over tre sæsoner.
 • Scorede i alt 12 mål og bidrog med 18 afleveringer.
 • Blev udnævnt til 'Årets spiller' i 2021.
 • Spillede en nøglerolle i at fastholde bolden og etablere angreb.

4. Nævn dine sportslige færdigheder

I et separat afsnit af dit CV bør du nævne dine vigtigste færdigheder. Husk på, at du som angriber har brug for helt andre færdigheder end som forsvarsspiller. Et fodbold-CV kunne indeholde følgende færdigheder:

 • Smidighed og færdighed
 • Hastighed og hurtighed
 • Forståelse af spillet
 • Tekniske færdigheder
 • Lederskabsfærdigheder
 • Fysisk kondition
 • Brugen af begge ben
 • Præcision i afleveringer
 • Taktisk viden

5. Fremhæv dine største præstationer i et separat afsnit

For at skille dig ud fra andre spillere er det vigtigt at tale om dine succeser. Du kan med fordel nævne dine største præstationer i et separat afsnit af dit CV. Fokuser især på ting, der adskiller dig fra andre spillere. Det kan være priser eller vundne turneringer, men også individuelle præstationer tilføjer værdi.

Nogle eksempler kunne være:

 • Vandt 2 ungdomsmesterskaber.
 • Kåret til turneringens bedste spiller.
 • Sæsonens topscorer 4 gange i alt.
 • Fik 2 gange muligheden for at komme med på det danske U18-landshold.
 • Holdt modstanderen fra at score i næsten 40% af de spillede kampe.

6. Inkluder gode referencer, der kan tale dig op

Dit fodbold-CV bliver rigtig stærkt, hvis du angiver referencer. I et traditionelt CV bør du ikke nævne referencer, men i et sports-CV er det faktisk meget vigtigt, så potentielle trænere kan kontakte dine tidligere trænere.

Tag fat i de kontakter, du gerne vil have med på listen, før du skriver dem ind som referencer i dit CV. På den måde bliver de ikke overraskede, hvis en interesseret træner eller talentspejder tager kontakt.

Sørg derefter for at inkludere navnene og de korrekte telefonnumre i dit CV.

Anders Jensen, Tidligere træner i FC Nordsjællands Ungdomsakademi

Telefonnummer: +46 31 123 4567

Emailadresse: [email protected]

7. Tilføj yderligere elementer, som er relevante for din fodboldkarriere

Ud over standardafsnittene såsom din sportskarriere, færdigheder og referencer i et fodbold-CV, er der nogle enestående sektioner, som du kan tilføje for at forbedre dit CV. Disse ekstra elementer kan skille dig ud fra andre kandidater ved at give et bredere billede af dine evner og interesser.

 • Yderligere sportsaktiviteter:
  Har du udøvet andre sport på højt niveau? Dette viser, at du har forskellige atletiske færdigheder og er en alsidig atlet.
 • Særlig træning/workshops:
  Nævn eventuelle særlige fodboldrelaterede træningssessioner, aktiviteter eller workshops, du har deltaget i. Det kan være taktisk træning, udvikling af tekniske færdigheder eller endda mental coaching.
 • Frivilligt arbejde:
  Har du udført frivilligt arbejde ved sportsbegivenheder, fodboldklubber eller lokale sportsinitiativer? Dette viser din sociale engagement og passion for sport.
 • Sportrelaterede kurser:
  Nævn relevante kurser, du har taget, f.eks. kurser i sportsadministration, fysioterapi eller ernæring. Det beviser, at din viden om sport rækker ud over selve spillet.
 • Sports- og fitnessrelaterede hobbyer:
  Hvis du har hobbyer, der bidrager til din fysiske form eller sportspræstation, såsom løb, svømning eller styrketræning, bør du også nævne disse. Det viser din dedikation til din generelle fysiske form.

Ved at inkludere disse ekstra elementer i dit fodbold-CV giver du et bedre og mere komplet billede af dig selv som atlet og som person. Det viser, at du er mere end blot dine sportslige præstationer, og at du har en varieret baggrund, som kan være værdifuld for ethvert hold.

Rigtigt
Tilføj relevante, unikke oplevelser, der fremhæver din sportsmæssige evner og personlige udvikling som fodboldspiller/sportsmand/atlet.
Forkert
Undgå at inkludere ikke-sportsrelateret eller generel information, som ikke tilføjer direkte værdi til din fodboldkarriere.

Konklusion

At lave et effektivt fodbold-CV er vigtigt for enhver fodboldspiller, der ønsker at præsentere sig for potentielle klubber, talentspejdere eller trænere. Et godt fodbold-CV skal ikke blot have stærkt indhold, men også et smukt og moderne design. Til det formål kan du bruge en god CV-skabelon.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.