QR-kode på dit CV: praktiske tips og guide

Author Joost Buitenhof
Skrevet af: Joost Buitenhof
QR-kode på dit CV: praktiske tips og guide

Jobsøgende forsøger i stigende grad at skille sig ud på unikke måder over for potentielle arbejdsgivere. Tænk på jobblogs, video-CV'er og sociale medier. En metode, der bliver brugt mere og mere, er brugen af en QR-kode. Er en QR-kode på dit CV en effektiv måde at skille sig ud på? I denne blog vil jeg forklare, hvad du kan gøre med en QR-kode, hvilke fordele og ulemper der er, og hvordan du tilføjer en til dit CV.

Hvorfor sætte en QR-kode på dit CV?

En QR-kode på dit CV kan være en unik måde at præsentere dig selv på. Du skal forsøge at skille dig ud fra de andre kandidater på en eller anden måde. Du har selvfølgelig mange forskellige muligheder her, men at tilføje en QR-kode til dit CV er helt sikkert en af dem.

Med en QR-kode vil du have en rekrutteringsansvarlig til at foretage en bestemt handling (nemlig at scanne koden). Det vil være noget, som den rekrutteringsansvarlige eller HR-chefen sjældent ser på et CV. De er vant til et standard A4 med de obligatoriske oplysninger, men kun få jobsøgere vil tilføje en kode til deres CV. Det betyder, at ansøgere med en QR-kode på deres CV sandsynligvis vil blive husket meget bedre.

Hvordan bruger du en QR-kode på dit CV?

En QR-kode er i bund og grund en slags stregkode, som du kan scanne med din smartphone. Ved at scanne koden kan du åbne et bestemt link. Hvor dette link fører hen, er op til dig at udfylde.

Her er 7 måder, du kan bruge en QR-kode på i dit CV:

 1. En blog eller hjemmeside: Har du en blog eller hjemmeside? Så kan du ved hjælp af en QR-kode sørge for, at en person, der scanner din kode, sendes til din side.
 2. Specifik landingsside: Måske bygger du en specifik landingsside til gavn for din ansøgning, hvor du fortæller mere om dig selv. Du kan naturligvis være mere uddybende her end på dit CV.
 3. Online portfolio: Har du online en portfolio med alle dine værker? Så kan du henvise hertil med en QR-kode.
 4. Et video-CV: Hvis du har uploadet et video-CV på YouTube eller Vimeo, så kunne du linke hertil.
 5. Link til dine sociale medier: Det mest oplagte valg er naturligvis at linke til din LinkedIn-konto. Men for grafiske designere kan du også henvise til din Dribbble- eller Behance-konto. Programmører kan henvise til deres Github-konto.
 6. Henvise til et andet dokument: Du kan også henvise til en bestemt pdf-dokument. Måske har du engang skrevet et whitepaper, som du nævner som et eksempel i dit CV.
 7. Digitalt visitkort: Et digitalt visitkort bliver mere og mere populært. Dette er et visitkort, som du kan scanne, og som gør, at du straks kan gemme de pågældende kontaktoplysninger i din telefon.

Fordele ved en QR-kode i dit CV

At angive en QR-kode på dit CV har flere fordele, herunder:

 • Skil dig ud fra andre ansøgere: QR-koder bruges over hele verden. Næsten alle ved, at det er en kode, som man kan scanne med sin mobiltelefon. Men i CV'er er de stadig sjældne. Det er en måde at gøre den rekrutteringsansvarlige nysgerrig på, hvilket betyder, at du vil blive husket bedre.
 • Vis dine tekniske færdigheder: Ved at inkludere en QR-kode i dit CV viser du, at du besidder visse tekniske og computermæssige færdigheder. IT-færdigheder er stadig en vigtig kompetence for potentielle arbejdsgivere.
 • Vis mere af dig selv: QR-koder er en interessant, interaktiv måde at lede rekrutteringsansvarlige til en hjemmeside eller et link. Et CV er ofte kun på to sider, men på en hjemmeside kan du naturligvis gå mere i dybden med visse aspekter.
 • Få at vide, hvor ofte dit CV bliver set: Du kan se præcis, hvornår og hvor ofte din QR-kode bliver scannet. Så du kan måle en lille smule, hvor ofte dit CV bliver set og læst.

Ulemper ved at have en QR-kode i dit CV

Der er naturligvis også en række ulemper ved at bruge en QR-kode på dit CV. Overvej følgende:

 • Det er en ny teknologi: Langt de fleste folk vil vide, hvad en QR-kode er, og hvordan de bruger den. Men det vil formentlig ikke gælde den ældre generation. De ser en mærkelig kode og ved ikke, at de skal scanne den med deres mobiltelefon.
 • Det er ekstra arbejde: Når du inkluderer en QR-kode i dit CV, forventer du faktisk, at rekrutteringsansvarlige scanne koden og gennemgår den side, du linker til. Det er ikke alle, der har lyst eller tid til at gøre det.
 • QR-koden virker ikke altid: Forestil dig, at nogen åbner dit CV på deres mobiltelefon; så har de faktisk brug for en anden telefon til at kunne scanne koden.
 • Det tilføjer lille værdi: Afhængigt af hvad du linker QR-koden til, skal du spørge dig selv, om det tilføjer noget til dit CV. I sidste ende er det et link til en hjemmeside, som du også kunne have indsat som et tekstlink i dit CV.

Sådan tilføjer du en QR-kode til dit cv

Sådan tilføjer du en QR-kode til dit cv:

 1. Gå til QR-kodegeneratorwebsiden.
 2. Tilføj den URL, du gerne vil linke til. Du kan også tilføje en pdf. Hvis du klikker på "Vcard", kan du oprette et digitalt visitkort med oplysninger, som kan gemmes direkte på den enhed, som scanner koden.
 3. Tilpas eventuelt farven eller formen. Du kan også uploade en logo, der bliver placeret i midten af QR-koden.
 4. Download QR-koden som .jpg og tilføj den til dit cv.
QR-koden skal ofte være mindst 2 ved 2 centimeter for at kunne scannes ordentligt. Tag højde for dette.

Hvor skal du placere en QR-kode på dit CV?

Det er bedst at placere en QR-kode øverst i dit CV. Det mest logiske sted er at tilføje koden ved siden af dine personlige oplysninger. Det er normalt også det sted, hvor du vil inkludere et link til din portfolio eller hjemmeside. Sørg dog for at nævne de vigtigste oplysninger først, f.eks. dit navn, dit telefonnummer og din e-mail, og derefter QR-koden.

Andre måder at differentiere dig selv på

Ud over at tilføje en QR-kode til dit CV er der selvfølgelig mange andre måder at skille sig ud på. Nogle muligheder kunne være:

 1. Vælg et professionelt og flot design. Se vores CV-skabeloner for at få en idé om, hvordan et godt CV skal udformes.
 2. Fremhæv dine sociale profiler som LinkedIn. På den måde kan arbejdsgivere slå dig op og få et bedre indtryk af dig.
 3. Gør dit CV personligt ved at tilpasse det til hver enkelt ansøgning til den specifikke stilling, du søger.
 4. Tilføj resultater og præstationer, og udtryk dem i procenter og tal. På den måde viser du præcis, hvad du har opnået, i stedet for at beskrive, hvad du var ansvarlig for.
 5. Tilføj en profil, hvor du kort beskriver, hvem du er, og hvad din merværdi er.

Konklusion

Det er ikke nødvendigt at tilføje en QR-kode til dit CV, men i nogle tilfælde kan det være en praktisk, innovativ og moderne tilføjelse til dit traditionelle CV. Sørg for, at denne QR-kode forbedrer effektiviteten af din ansøgning.

Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

author avatar
Skrevet af
Joost Buitenhof
Joost startede sin karriere i rekrutteringsverdenen allerede under sine studier i erhvervsøkonomi med et deltidsjob som rekrutteringsmedarbejder. Denne rolle udviklede sig til en karriere, hvor han havde flere stillinger inden for rekruttering og til sidst blev rekrutteringsleder. Med tiden voksede hans ønske om nye udfordringer dog. Nu bruger han sin ekspertise til at skrive og anmelde tekster, en spændende ny drejning i hans professionelle udvikling.