CV-Tjekliste: Få succes med din ansøgning

Author Miranda Adriaanse
Skrevet af: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Redigeret af: Joost Buitenhof
CV-Tjekliste: Få succes med din ansøgning

Du forbereder dig på at sende jobansøgninger, men du er ikke 100% sikker på, at du har opfyldt alle de vigtige krav. Bare rolig, i denne artikel kan du finde den mest komplette og bedste CV-tjekliste, som opdateres hvert år. Den beskriver for hver del af dit CV, hvad du skal være opmærksom på og opfylde.

CV-tjekliste: Sørg for at dit CV opfylder følgende punkter:

1. Inkluder alle obligatoriske afsnit

Dit CV skal indeholde følgende afsnit som et minimum:

 1. Personlige oplysninger (inklusive professionelt foto)
 2. Profil
 3. Erhvervserfaring
 4. Uddannelse
 5. Færdigheder

2. Tilføj ekstra afsnit, der er relevante for stillingen

Hvis du vil skille dig ud fra de andre kandidater, er du ofte nødt til at gøre noget ekstra. Tilføj også (hvis det er relevant for stillingen) et af de følgende afsnit:

3. Tilpas dit CV til den specifikke stillingsannonce

Vi anbefaler altid, at du tilpasser dit CV specifikt til den stilling, du søger. Et standard-CV kan virke upersonligt og viser ikke dit sande potentiale til den specifikke jobfunktion. Ved at tilpasse dit CV til jobannoncen viser du, at du har brugt tid og kræfter på at præsentere dig selv som den ideelle kandidat. Det betyder, at du fokuserer på relevant erfaring, færdigheder og resultater, som er direkte relateret til det, arbejdsgiveren leder efter. På den måde øger du dine chancer for at blive bemærket og blive indkaldt til en jobsamtale.

4. Brug den korrekte rækkefølge

Når du laver dit CV, er det vigtigt at strukturere din erhvervserfaring fra den nyeste til den ældste. Rekrutteringsfolk og HR-chefer er især interesserede i din seneste erfaring, da den er mest relevant for den stilling, du søger. Ved at præsentere din erfaring i omvendt kronologisk rækkefølge får læseren med det samme et klart billede af dine nuværende færdigheder og kompetencer. Det er med til hurtigt at understrege din professionelle udvikling og nuværende ekspertise, hvilket gør dit CV mere effektivt og interessant for potentielle arbejdsgivere.

Kronologisk CV
Se hvordan du effektivt strukturerer og fremhæver dine erfaringer for at tiltrække rekrutteringsfolks opmærksomhed.
Læs artikel

5. Brug maksimalt to A4-sider

Længden af dit CV bør ikke være mere end 2 sider. Det er i virkeligheden det maksimale antal sider for de fleste ansøgere. Hvis dit CV er længere end 2 sider, vil du sandsynligvis have svært ved at skelne mellem hovedpunkter og sekundære punkter. Desuden bør dit CV ikke være fyldt med irrelevant information og unødvendige detaljer.

Det er vigtigt, at dit CV er kort, præcist og overbevisende. Hold dig til pointen. Identificer de vigtigste færdigheder, der kræves til stillingen, og prøv at skrive ud fra det.

En undtagelse kunne være et akademisk CV eller et Europass-CV. Men de er til specifikke formål.

6. Fokusér på resultater og præstationer

Mange ansøgere beskriver ofte tilfældigt en række opgaver og ansvarsområder på deres CV og tror, at det er nok. Problemet er, at rekrutteringsfolk og HR-chefer ikke nødvendigvis vil vide, hvad du lavede, men hvor god du var til dit job. Det kan du ikke udtrykke ved at skrive "Ansvarlig for hele marketingstrategien".

Nævn derfor altid de vigtigste præstationer og opnåede resultater. Hvis vi tager ovenstående eksempel med marketingstrategien, kunne du måske nævne noget om, hvilken effekt implementeringen af en (ny) marketingstrategi har haft? Hvilke resultater har du opnået? Det er den type sætninger, vi leder efter:

 • Øgede salget med 20% ved at implementere en ny salgsstrategi.
 • Implementeret ny marketingstrategi, som har øget den gennemsnitlige position i Google med 5,4 positioner.

7. Brug handlingsorienterede verber

Hvis du har svært ved at præsentere præstationer eller resultater på en god måde, kan det hjælpe at bruge handlingsorienterede verber. Ved at bruge handlingsorienterede verber i dit CV, kan du præsentere dine erfaringer på en stærk måde. De fortæller, hvad du har opnået, i stedet for blot at beskrive, hvor du har arbejdet, og hvad dine opgaver var.

I stedet for at starte hver sætning med "Ansvarlig for...", er det bedre at starte dine sætninger med følgende ord:

 • Realiserede
 • Udviklede
 • Forbedrede
 • Udførte
 • Ledede
 • Øgede
 • Implementerede
 • Vejledte

Dette vil gøre dit CV mere spændende og overbevisende, hvilket igen vil tiltrække en rekrutteringsmedarbejders opmærksomhed.

8. Sørg for at dit CV ikke indeholder stave- eller grammatikfejl

Du skal være præcis, grundig og have øje for detaljer for at skabe et fejlfrit CV. Det er umiddelbart nogle gode egenskaber at gøre brug af, hvis du vil sende et fejlfrit CV.

For at undgå at blive afvist på forhånd, før en rekrutteringsansvarlig overhovedet har læst din personlige profil og erhvervserfaring, anbefaler vi, at du læser dit CV grundigt igennem en ekstra gang.

Print dit CV ud. Det er trods alt lidt lettere at læse end fra en computerskærm. Bed også en ven eller et familiemedlem om at læse dit CV igennem. På den måde ved du, at du ikke overser noget.

9. Brug en moderne skabelon

Det er af stor betydning at vælge en godt formateret og stilfuld CV-skabelon. Et overskueligt og professionelt CV hjælper dig med hurtigt at finde vigtige oplysninger. Det er vigtigt, da rekrutteringsfolk ofte har kort tid og gerne vil have et hurtigt indtryk af dine færdigheder og erfaringer.

En klar, logisk struktur og pæn formatering sikrer, at dit CV skiller sig ud og er let at læse. Det viser, at du har været opmærksom på detaljerne og præsentationen af dig selv som kandidat. Det kan kun være til din fordel.

10. Gem dit CV som en PDF-fil

Sidst, men ikke mindst, har du måske undret dig over, om du skal sende dit CV som en PDF- eller DOC-fil. Det bedste format til at sende dit CV er altid en PDF-fil, medmindre jobopslaget specificerer, at du skal sende dit CV som en DOC-fil. En fordel ved at sende dit CV som en PDF er, at formateringen ikke ændres, når du sender det. Desuden kan en PDF åbnes på alle enheder og i alle browsere.

Pdf eller Doc
Sammenlign forskellene mellem disse filformater her, og find ud af, hvad der er bedst til din ansøgning.
Læs artikel

Generelle ting som du skal have styr på

 • Tilpas dit sprogbrug: Brug professionel og klar sprog. Undgå jargon, medmindre det er relevant for den stilling, du søger.
 • Vær konsekvent i formateringen: Sørg for, at skrifttyper, skriftstørrelser og formateringsstile er konsekvente igennem hele dit CV.
 • Brug nøgleord fra jobopslaget: Indsæt relevante nøgleord fra jobannoncen i dit CV for at vise, at dit CV matcher det, arbejdsgiveren søger.
 • Hold det personligt: Prøv at lade din personlighed skinne igennem i dit CV. Det kan du blandt andet gøre ved at give en kort beskrivelse af dine professionelle interesser eller karrieremål.
 • Tjek kontaktoplysninger: Sørg for, at dine kontaktoplysninger er opdaterede og korrekte.
 • Brug en professionel e-mailadresse: Brug en e-mailadresse, som indeholder dit for- og efternavn.
 • Tilføj et link til din LinkedIn-profil: Sørg for at din LinkedIn-profil er opdateret og tilføj linket til dit CV.
 • Undgå personlig information: Inkluder ikke informationer der ikke siger noget om dig som kandidat, som din civilstand eller nationalitet.
 • Lad andre gennemgå dit CV: Nogle gange kan et andet sæt øjne finde fejl eller punkter der kan forbedres, som du selv har overset.
Lav et perfekt CV i 3 trin

Overgå dine konkurrenter med et perfekt CV. Få tips fra rigtige karriereeksperter, og øg dine chancer for at få et job.

Med sin erfaring som HR-rådgiver bruger Miranda nu sine evner til at skrive fremragende blogs og tekster til vores platform. Hendes evne til at analysere komplekse problemstillinger, kombineret med integritet og empati, gør hendes artikler både informative og engagerende. Hendes overordnede perspektiv og konstante søgen efter viden forbedrer kvaliteten af hendes artikler, som inspirerer og vejleder fagfolk på forskellige niveauer i organisationer. Miranda kombinerer samarbejde med uafhængighed, hvilket afspejles i hendes sammenhængende og innovative skrivestil.